Pod warunkiem, że się im nie sika w pomidory czy coś jeszcze gorszegoKonto usunięte pisze: sprzedawanie swoim dawnym kolegom, szefom, czy podwładnym jest chyba słabym pomysłem
Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
Bergen pisze: Pod warunkiem, że się im nie sika w pomidory czy coś jeszcze gorszego
bo najwazniejsze jest żeby poza utrzymaniem to co robimy sprawiało satysfakcję
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jest legalne podwójnie.
W świetle prawa wewnętrznego wynika z Employment Equity Act, obowiązującego od kilkunastu lat - mającego w założeniu służyć podniesieniu odsetka członków ras wczesniej dyskryminowanych w biznesie, administracji, edukacji, etc.
Za nieosiąganie parytetów grozą kary finansowe i administracyjne.
W świetle prawa miedzynarodowego też jest to legalne, bo to tzw. "pozytywna dyskryminacja" (co wskutek róznych łamańców jest wręcz chwalebne, zależy, kto i po co interpretuje
).
Wniosek: Bergen, wypastuj się czarnym buwi, bedziesz mial większe szanse na angaż
W świetle prawa wewnętrznego wynika z Employment Equity Act, obowiązującego od kilkunastu lat - mającego w założeniu służyć podniesieniu odsetka członków ras wczesniej dyskryminowanych w biznesie, administracji, edukacji, etc.
W świetle prawa miedzynarodowego też jest to legalne, bo to tzw. "pozytywna dyskryminacja" (co wskutek róznych łamańców jest wręcz chwalebne, zależy, kto i po co interpretuje
Wniosek: Bergen, wypastuj się czarnym buwi, bedziesz mial większe szanse na angaż
A, to nie wiedziałem, że w RPA mają rasowe parytety.WiS pisze: Jest legalne podwójnie.
W świetle prawa miedzynarodowego też jest to legalne, bo to tzw. "pozytywna dyskryminacja" (co wskutek róznych łamańców jest wręcz chwalebne, zależy, kto i po co interpretuje).
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Czym się różni african od coloured? W tym drugim określeniu chodzi o Indian(hindusów) i Indianinów? 
coloured jest chyba wtedy, kiedy nie chcesz specyfikowac.
Dawniej na ciemnoskorych dzentelemnow znaczy sie na murzynów mawialo się coloured.
nawet zerklem gdzie trzeba na potwierdzenie:
— n , pl Coloureds , Coloured
1. old-fashioned , offensive an individual who is not a White person, esp a Black person
2. ( South African )
a. a person of mixed ethnic parentage or descent
b. a person of mixed ethnic descent speaking English or Afrikaans as their mother tongue
Dawniej na ciemnoskorych dzentelemnow znaczy sie na murzynów mawialo się coloured.
nawet zerklem gdzie trzeba na potwierdzenie:
— n , pl Coloureds , Coloured
1. old-fashioned , offensive an individual who is not a White person, esp a Black person
2. ( South African )
a. a person of mixed ethnic parentage or descent
b. a person of mixed ethnic descent speaking English or Afrikaans as their mother tongue
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Robimy black-face? ;)WiS pisze: Bergen, wypastuj się czarnym buwi
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
j33mbo pisze: śniło mi się, że mi Żaba wybuchła, nie wiem czy nie płakałem przez sen
Kochany Dzimbek i Jego Wściekła Żółta Kochana Suka
Już dobrze, dobrze, wszystko dobrze
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. Starsny sen ...
Brak podpisu.
Brat mojego ojca, mieszkający po drugiej stronie bliźniaka, ma warsztat ślusarski. Tuż za płotem, przy którym stoją samochody należące do mojej rodziny, w tym, odkąd tam mieszkam, mój. Często w tym warsztacie szlifuje mosiężne pędniki od kutrów.
Dziś postanowiłem w końcu umyć mój stojący od dłuższego czasu samochód, w sensie - srebrzanę, żabą ojciec do pracy jeździ. Okazało się po umyciu, że lakier stał się chropowaty, bo pokrywają go wtopione w klar opiłki metalu. Malutkie drobinki, na całej powierzchni samochodu. Próbowałem polerować (pasta, futerko), ale opiłki wtopiły się głęboko, nie oszczędzając nawet szyb. I już zaczynają korodować.
Bardzo dużo kosztował mnie ten pojazd. Mamusia mi go nie kupiła. No kurwa chyba się zajebię. I nawet nie ma innego miejsca, żeby go przestawić. Jeszcze trochę a będzie wyglądał jak peron kolejowy.
Ze stryjem nie ma co rozmawiać, nie odzywa się do nas.
Dziś postanowiłem w końcu umyć mój stojący od dłuższego czasu samochód, w sensie - srebrzanę, żabą ojciec do pracy jeździ. Okazało się po umyciu, że lakier stał się chropowaty, bo pokrywają go wtopione w klar opiłki metalu. Malutkie drobinki, na całej powierzchni samochodu. Próbowałem polerować (pasta, futerko), ale opiłki wtopiły się głęboko, nie oszczędzając nawet szyb. I już zaczynają korodować.
Bardzo dużo kosztował mnie ten pojazd. Mamusia mi go nie kupiła. No kurwa chyba się zajebię. I nawet nie ma innego miejsca, żeby go przestawić. Jeszcze trochę a będzie wyglądał jak peron kolejowy.
Ze stryjem nie ma co rozmawiać, nie odzywa się do nas.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 257 razy
- Polubione posty: 533 razy
Bergen, wyrazy. Nie wiem jak często jeździsz ale może jakiś pokrowiec na auto?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Bergen, wyrazy i pokrowiec to jedyne rozwiązanie chyba
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 108 razy
- Polubione posty: 169 razy
Bergen, spróbuj może drobniutkim papierem wodnym przelecieć a potem dopiero pasta polerska
Pójdę za radą Inquiza i poszukam po złomowcach blach profilowanych z rozbiórki.esilon pisze: Bergen, wyrazy ale zostaje chyba tylko mur do wykonania
danikl, to jest CAŁY SAMOCHÓD. Z tym papierem wodnych to roboty na tydzień.
Pojazdom mojej siostry i mojej matki też się oberwało.
Bergen , nie wiem czy chcesz wojny ze StryjaszkiemBergen pisze: Ze stryjem nie ma co rozmawiać, nie odzywa się do nas
Zawsze może ze swej hojności odmalować Ci auto
A tak pozostaje Ci tylko pokrowiec
Współczuję , śmierć za coś takiego to za mało
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa