Nowa broń policji

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Paweł_BB
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Evo VIII GT340
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Nowa broń policji

Post 24 sty 2008, o 11:56

Przed chwilą oglądałem "Uwaga! Pirat" na TVN Turbo i jestem w ciężkim szoku, jeździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców (tego, którego ścigali i jadącego szybko za nimi), ale się porobiło....

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 12:00

Paweł_BB pisze:eździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców
:evil:

jakby się wreszcie nasi RZONDZONCY do roboty zabrali i zbudowali parę autostrad, obwodnic i dróg ekspresowych toby się ludzie nie ścigali na drogach! A jakby do tego kilka torów samochodowych powstało, to by się i mieli gdzie wyżyć.

Denerwuje mnie rozwiązywanie problemów na zasadzie "stłukę termometr, nie będę miał gorączki" :-x

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 12:12

Cóż - pozostaje być czujnym i ograniczyć rumakowanie - nie ma wyjścia, realnie.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Re: Nowa broń policji

Post 24 sty 2008, o 12:28

Paweł_BB pisze:Przed chwilą oglądałem "Uwaga! Pirat" na TVN Turbo i jestem w ciężkim szoku, jeździli nieoznakowanym Passatem z kamerami z przodu i z tyłu :shock: :shock: :shock: złapali na raz dwóch kierowców (tego, którego ścigali i jadącego szybko za nimi), ale się porobiło....
A jakby ktorys z nich zaczal uciekac, to sie rozdwoja? :)

Dobrze, ze to tylko kamery, a nie dziala plazmowe :)

No ale coz - czasami frycowe trzeba niestety zaplacic. Szkoda, ze wasacze widza z reguly
tylko jedno mozliwe wykroczenie na drogach. Wszyscy chyba wiemy jakie...
Jacek "AMI" Rudowski

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 24 sty 2008, o 12:28

devlin pisze:Cóż - pozostaje być czujnym i ograniczyć rumakowanie - nie ma wyjścia, realnie.
W rejonach warszawskich (cała Wawa + wylotówki) straszą dwa nowe passaty bez ksenonów, podobno z objazdowym niemym kinem na froncie i zadzie. Obecnie tablice WND i WPR - ale to się może zmienić.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 12:29

AMI pisze:A jakby ktorys z nich zaczal uciekac, to sie rozdwoja? :)
Zwłaszcza ten z tyłu :mrgreen: na wstecznym :evilgrin:

Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)

Post 24 sty 2008, o 14:27

Informacje nie potwierdzona, ale prawdopodobnie katowickie pieczarki dysponują Imprezą z kamerą :shock:

5qra
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 24 sty 2008, o 16:33

no to pozostaje tylko wypatrywac takiej stojącej w towarzystwie na poboczu :/

A może komus chodziło o cee'dy - bo dostali tego troszkę ostatnio. Pomylic z nową Impreza - nie sztuka :mrgreen:
Wolność dla Pikusia

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 24 sty 2008, o 17:02

uważam , że filmowanie do tyłu jest nie fair :!: :-/

kto się zgadza

Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)

Post 24 sty 2008, o 17:40

Ja się zgadzam. Filmowaniu do tylu stanowcze NIE !

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 17:51

Dlaczego?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

AMI
5 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 18:09

Bo zaburzona jest chronologia zdarzen na filmie :)
Jacek "AMI" Rudowski

LORD VADER
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: 3TURBO

Post 24 sty 2008, o 18:10

devlin pisze:Dlaczego?
booooooo taaaaaaaaaaakkkkkkkkkkk :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 24 sty 2008, o 18:16

esilon pisze:uważam , że filmowanie do tyłu jest nie fair :!: :-/
Ja się zgodzę ze stwierdzeniem, że niedopuszczalne być powinno:

a) podpuszczanie (zwłaszcza zabiegi typu siadanie na ogonie),
b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

AMI
5 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 18:34

ky pisze:b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?
Obawiam sie, ze Twoja wizja w tym punkcie moze sie znaczaca rozjezdzac z wizja grupy trzymajacej wladze :)
A nawet nie "moze" , a "rozjezdza sie" - ale o tym wszyscy doskonale wiemy i w sumie wcale nie jest to smieszne.
Jacek "AMI" Rudowski

LORD VADER
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 24 sty 2008, o 18:50

AMI pisze:
ky pisze:b) nagrywanie filmów drogi, aby wyciągnąć jak najwięcej kasy i ew. udupić delikwenta. Skoro jest przewinienie, to powinni niezwłocznie gościa zatrzymać i ukarać. W końcu to ma być prewencja, czy pobór myta?
Obawiam sie, ze Twoja wizja w tym punkcie moze sie znaczaca rozjezdzac z wizja grupy trzymajacej wladze :)
A nawet nie "moze" , a "rozjezdza sie" - ale o tym wszyscy doskonale wiemy i w sumie wcale nie jest to smieszne.
za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesali :mrgreen: ale sie czili od poczatku Tarchomina do zakretow na TT - caly filmik se kazalem pokazac od momentu jak mnie uchwycili w kadr a co se poogladalem a oni postali i poczekali :mrgreen:

AMI
5 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 18:55

LORD VADER pisze:za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesali :mrgreen: ale sie czili od poczatku Tarchomina do zakretow na TT - caly filmik se kazalem pokazac od momentu jak mnie uchwycili w kadr a co se poogladalem a oni postali i poczekali :mrgreen:
Ciesz sie, ze - jak rozumiem - nie policzyli Cie za kazde przekroczenie z osobna.
Mnie w ten sposob kiedys nacykali na 21 punktow i 1000zl (do negocjacji ;)), bo policzyli sobie przekroczenie na ograniczeniu do 60, potem do 40 itp. itd.

Ale film to byl wyjatkowy film akcji :)
Brawurowa jazda Hyundaiem Pony :)
Jacek "AMI" Rudowski

LORD VADER
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 24 sty 2008, o 18:59

AMI pisze:
LORD VADER pisze:za mna szczochy jechaly dobre 10 km ale ja nie robie kombosow w postaci przekroczenia, linii ciaglej, wyprzedzania na pasach - wiec tylko za 134/80 mnie poczesali :mrgreen: ale sie czili od poczatku Tarchomina do zakretow na TT - caly filmik se kazalem pokazac od momentu jak mnie uchwycili w kadr a co se poogladalem a oni postali i poczekali :mrgreen:
Ciesz sie, ze - jak rozumiem - nie policzyli Cie za kazde przekroczenie z osobna.
Mnie w ten sposob kiedys nacykali na 21 punktow i 1000zl (do negocjacji ;)), bo policzyli sobie przekroczenie na ograniczeniu do 60, potem do 40 itp. itd.

Ale film to byl wyjatkowy film akcji :)
Brawurowa jazda Hyundaiem Pony :)
generalnie nie moglem wczesniej przektroczyc bo troche aut jechalo - dopiero jak na TT wyjechalem to mogli sie przyczepic

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 19:17

LORD VADER pisze:szczochy
Adaś,

Pliz z umiarem w takich określeniach.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky

Post 24 sty 2008, o 19:18

Nowe samochody z wideorejstratorami:

WI 90744 Ford
WW 7487A Ford (w nr rej. brakuje jednej cyfry w środku lub litery na końcu) jak ustalę to podam 8-) dzięki Michał - dodałem A
WPR 98GP VW (nagrywa też do tyłu)
WND Y006 VW (nagrywa też do tyłu)
WB 37451 Ford
Ostatnio zmieniony 24 sty 2008, o 19:25 przez hogi, łącznie zmieniany 1 raz.
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 24 sty 2008, o 19:20

hogi pisze:Nowe samochody z wideorejstratorami:
WW 7487 Ford (w nr rej. brakuje jednej cyfry w środku lub litery na końcu) jak ustalę to podam 8-)
Ostatnim znakiem na tej tablicy jest A jak Anna - poprzednie ciemne mondeo na ksenonie.

LORD VADER
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 24 sty 2008, o 19:24

michal pisze:
LORD VADER pisze:szczochy
Adaś,

Pliz z umiarem w takich określeniach.
a nie jest szczochowata akcja jechac za kims pol miasta bo jedzie mocnym autem i na pewno w koncu cos zbroi :?: :roll:

zaczeli mnie nagrywac przy Mehhofera na Tarchominie a zlapali przekroczenie przez 2 zakretami na TT to jest dobre 15 minut jazdy (za to se potem postali i poogladali ze mna bo kazalem sobie caly film pokazac - tam gdzie widac moje auto) :roll: generalnie po miescie staram sie nie przekraczac o wiecej niz 20 km coby im sie nie oplacalo mnie zatrzymywac za 100 pln i 4 pkt ale tutaj to przegieli

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 24 sty 2008, o 19:31

LORD VADER pisze:a nie jest szczochowata akcja jechac za kims pol miasta bo jedzie mocnym autem i na pewno w koncu cos zbroi

zaczeli mnie nagrywac przy Mehhofera na Tarchominie a zlapali przekroczenie przez 2 zakretami na TT to jest dobre 15 minut jazdy (za to se potem postali i poogladali ze mna bo kazalem sobie caly film pokazac - tam gdzie widac moje auto) generalnie po miescie staram sie nie przekraczac o wiecej niz 20 km coby im sie nie oplacalo mnie zatrzymywac za 100 pln i 4 pkt ale tutaj to przegieli

noo musze przyznać, że znalezli sie po niewłasciwej stronie mocy :mrgreen:

sorry, tak serio to w któryms tam piracie powiedzieli że Policjanci nie zatrzymuja jeszcze tego kierowcy nie dlatego, żeby nałapał więcej punkcików ale dlatego, że mogliby zagrożenie stworzyc i jeszcze poczekaja.... :-/ "wolne" żarty, poza tym jestem przekonany, ze popisuja się bo kamera z nimi jedzie i wysilaja się na super tak? gadki tak?, ten przerywnik tak? nieoczekujący odpowiedzi jest szczególnie irytujący

tak?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 24 sty 2008, o 20:37

Ja też niestety padłem ofiarą tych radiowozów. Pech chciał, że akurat tego dnia nie założyłem anteny od CB. Przyczepiłem się na zająca do pani w passacie i tak jechaliśmy sobie (ja z uśpioną czujnością, bo przecież mam zająca przed sobą)....

Sfilmowali nad obydwoje. Byli na tyle wredni, że jechali za nami 10 km i kręcili. Byli wredni bo prowokowali podjeżdżając blisko i popychali... Jechali tak długo, aż skolekcjonowali komplet dla nas obojga. Ech, a ja idiota się nie zorientowałem.

Efekt był taki, że i ja, i pani dostaliśmy po 28 pkt w postaci dwóch mandatów. Zero dyskusji i negocjacji.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 24 sty 2008, o 20:40

Ja dostałem w swoim czasie 500 zł bo się jeszcze bezczelnie w dyskusje wdawałem.

"A panowie to się nie boją tak szybko przednionapędowym autem rodzinnym jeździć ? Nie lepiej zwolnić, bo szkoda życia ? Tak dobrze w policji płacą ? A co żony na to ?"

:evilgrin:

ODPOWIEDZ