renowacja alusków

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
nieznany.sprawca
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Subaru Legacy
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 0

renowacja alusków

Post 4 kwie 2010, o 18:32

Witam. Kto wie czym ciágnąć starą powłąkę farby na alufelgach? Trafiło się coś ciekawego na handelek :-/ , mam czym pomalować, jeśli ściągne starą połokę. Wiem, że jest jakiś płyn do którego się wkłada alusy na całą noc.

Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 199 razy

Re: renowacja alusków

Post 4 kwie 2010, o 19:03

nieznany.sprawca pisze: Kot wie czym ciágnąć starą powłąkę farby na alufelgach?

To zależy jaki kot :mrgreen:

;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

nieznany.sprawca
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 4 kwie 2010, o 21:15

Kot zwiał :-) odgłos subaru go spłoszył :lol:
Jestem z formacji nieznanych sprawców. Pewnie słyszałeś o Mnie w wiadomościach..

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 5 kwie 2010, o 08:25

Piaskowanie.
Dolce far niente ;-)

piaskmet
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Rover
Polubił: 0

Post 6 kwie 2010, o 20:29

Witam.
Pożądany efekt uzyskasz poprzez piaskowanie. Precyzyjnie zostanie oczyszczony każdy zakamarek felgi aluminiowej.
piaskowanie samochodów, piaskowanie felg aluminiowych i stalowych http://piaskmet.webd.pl

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 6 kwie 2010, o 22:20

piaskmet pisze: zakamarek felgi aluminiowej.
o ile to nie jest oz racing :wall: prędzej bym piaskarkę wyfelgował niż felgę wypiaskował, co to za farba :wall: :mrgreen:

Arek M
1 gwiazdka
Auto: GT MY99
Polubił: 0

Post 7 kwie 2010, o 20:29

remek pisze:
piaskmet pisze: zakamarek felgi aluminiowej.
o ile to nie jest oz racing :wall: prędzej bym piaskarkę wyfelgował niż felgę wypiaskował, co to za farba :wall: :mrgreen:
Właśnie dziś odebrałem OZ Racing Superturismo Evo z piaskowania. Fachowiec dał radę. :-d , choć trochę z tym powalczył, bo farba i podkład rzeczywiście na OZetach są solidne.
Do soboty będę miał komplecik ślicznych złotych fel i to kultowego modelu :thumb: .

nieznany.sprawca
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 9 kwie 2010, o 19:39

Jest tak. Miałem kupić 17 cali alu ze sportowymi oponami za około 200funciaków. Alu z Imprezy STI 2005 rok. I i nie pasowały ;-( Szefo zabrał do domu i pewnie na ebay wystawi bo cena na ebayu to około 400funciaków. Moje oryginalne fele zostaną jak na razie. chcę robić alusy mojemu znajomemu. Wiem, że jest taki płyn do którego się wkłada alusy i farba, chrom schodzą .
Kilka lat temu miałem taką maść i ładnie wyczyściłem frabę. Schodziła jak jakiś kisiel :-) Piaskowanie odpada. Mam dostep do pa
iaskarki ale lipna jest.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 9 kwie 2010, o 23:22

Ja walczyłem z takimi, piasek niestety zbyt drobny, bo ten sam którego używaliśmy do małych detali z nierdzewki.

Farba w miejscach gdzie uderzona odchodziła płatami, w innych miejscach się śmiała z piasku. To jakaś bardzo gruba farba była, spokojnie 0.5 mm, taka gumowata.

Obrazek

ODPOWIEDZ