jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
namiot
- 2 gwiazdki
- Auto: było sti 2002 teraz 2.0R 2008
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97
witam czy ktoś wie jaki zastosować miejscowo klej(czy silikon wystarczy) do uszczelki pokrywy głowicy i w jakiej kolejności dokręcać śruby
Re: jaki klej do uszczelek pokrywy glowicy gt97
w instrukcji nie ma wyszczególnionej kolejności dokręcania tych śrub, jest siła - 10Nm
ja dokręcałem w kolejności takiej jak szpilki głowicy, czy to dobrze, to jeszcze nie wiem, bo nie odpaliłem jeszcze
z tą siłą 10Nm, to trzeba uważać, ja zerwałem jeden gwint mimo, że jej nie przekroczyłem
ja dokręcałem w kolejności takiej jak szpilki głowicy, czy to dobrze, to jeszcze nie wiem, bo nie odpaliłem jeszcze
z tą siłą 10Nm, to trzeba uważać, ja zerwałem jeden gwint mimo, że jej nie przekroczyłem
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
namiot, zwykły silikon raczej nie. Jest w sprzedaży masa uszczelniająca Elring Dirko. Elastyczna i trwała od -50 do bodaj +400 stopni. W wielu autach stosuje się to zamiast zwykłych uszczelek (producent nie stosuje typowych uszczelek tylko tę masę).
oem masa uszczelniajaca lub np dirko tez da rade
Układy Wydechowe, układy dolotowe, Turbo/Supercharger, SWAP, budowa silników na zamówienie, remonty skrzyni biegów, mechanika ogólna.
http://www.tecnogarage.com
tel. 502127426
e-mail: [email protected]
http://www.tecnogarage.com
tel. 502127426
e-mail: [email protected]
-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
uzywalismy kiedyś dirko elringa , powiem szczerze jest dobra, ale nijak to sie ma do masy z FORCH - a , ale jest chyba dwa razy drozszapablonas pisze:namiot, zwykły silikon raczej nie. Jest w sprzedaży masa uszczelniająca Elring Dirko. Elastyczna i trwała od -50 do bodaj +400 stopni. W wielu autach stosuje się to zamiast zwykłych uszczelek (producent nie stosuje typowych uszczelek tylko tę masę).