Jak włączyć światła dzienne w Forku MY'09
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
kitewinger
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester 2.0 XT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jak włączyć światła dzienne w Forku MY'09
Czy ktoś z Was wie w jaki sposób włączyć w Forku MY09 światła dzienne - na przełączniku mam tylko postojowe lub zwykłe (ksenony) natomiast w lampach mam żarówki chyba do jazdy dziennej, które nie wiem jak właczyć (zaznaczyłem na fotce poniżej). Widziałem kilka forków, które w ciągu dnia miały je zapalone a ja nie mam pojęcia jak je wlączyć - w instrukcji też brak info

pierwsze boczury:)-http://www.youtube.com/watch?v=Bp2WSeH68IY
Re: Jak włączyć światła dzienne w Forku MY'09
Światła dzienne włączają się z definicji same, nie ma specjalnego pstryczka.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
kitewinger
- 2 gwiazdki
No właśnie nie :( Nawet na zaznaczonej fotce widać, że są włączone - wczoraj zresztą widziałem też Forka który w dzień miał właśnie te zaznaczone włączone i na pewno nie były to długie.Konto usunięte pisze:kitewinger, a to nie są czasami światła długie?
Domyślnie może gdzieś się ustawia, że maja być włączone
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
kitewinger, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że amerykańskie wersje miewają tam światła do jazdy dziennej, podczas gdy europejskie mają tam światła długie. Tak jak amerykańskie mają z tyłu światła pozycyjne w miejscu, gdzie europejskie mają światła stopu.
Ale mówię to na podstawie obserwacji "z ulicy", a nie na bazie twardych danych technicznych foresterów.
Gdzie masz długie światła, skoro (jak zgaduję) w tych zewnętrznych masz ksenonowe światła mijania?
Ale mówię to na podstawie obserwacji "z ulicy", a nie na bazie twardych danych technicznych foresterów.
Gdzie masz długie światła, skoro (jak zgaduję) w tych zewnętrznych masz ksenonowe światła mijania?
-
kitewinger
- 2 gwiazdki
hmm, jutro rano sprawdzę ale ten którego widziałem to był boxer diesel więc mało prawdopodobne, że z USA chyba, że jakaś dłubanina z tymi lampami byłaKonto usunięte pisze:kitewinger, mogę się mylić, ale wydaje mi się, że amerykańskie wersje miewają tam światła do jazdy dziennej, podczas gdy europejskie mają tam światła długie. Tak jak amerykańskie mają z tyłu światła pozycyjne w miejscu, gdzie europejskie mają światła stopu.

Głowy nie dam, ale audi chyba tak miało, że drogowe było przytłumione do jazdy w dzień, a zapalenie mijania je wyłączało.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
kitewinger, czyli, jeśli masz wersję USA, to sprawdź żarówki i bezpiecznik 

Odp: Jak włączyć światła dzienne w Forku MY'09
Parę amerykańskich aut tak miało, długie podłączone szeregowo jako dzienne. Często widuje się to np w starych lexach itp. Na all bywały kiedyś takie moduły uniwersalne.FUX pisze:Głowy nie dam, ale audi chyba tak miało, że drogowe było przytłumione do jazdy w dzień, a zapalenie mijania je wyłączało.
U nas mogliby się za to przyczepić, ale swoją drogą to szeregowo podłączone długie są w dzień lepiej widoczne niż obowiązkowe mijania...
Tapnięte ze smarkfona
-
kitewinger
- 2 gwiazdki
ehh gapa jestem - faktycznie u mnie są w tym miejscu długie - poszperałem i w hamerykańcach są tam właśnie dzienne. Ja mam wersję EU (polski salon)