Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora

Post 21 kwie 2011, o 07:58

Jacky X pisze: Nie ma jakiegoś topicu o gotowaniu ?
Jest! zapraszamy :mrgreen:

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 21 kwie 2011, o 10:52

Jacky X pisze: Niby w czym widzisz techniczny problem dla Roberta ?
Jacky X pisze: Testował auto, udanie.
Tak, testował - 2 dni.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 21 kwie 2011, o 12:37

Jacky X pisze: Nie ma jakiegoś topicu o gotowaniu ?
Nie ma. Za to jest o masturbacji słownej.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2011, o 12:39

ky pisze: Za to jest o masturbacji słownej.

I love this game :thumb:

...nawet bez "słownej" .

:mrgreen:

Zdrawim
Grzegorz
Brak podpisu.

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: STi MY06 SPEC D

Kubica przerywa milczenie

Post 21 kwie 2011, o 19:42

Oficjalna witryna Lotus Renault GP opublikowała obszerny wywiad z powracającym do zdrowia po wypadku Robertem Kubicą. - Witam wszystkich i przepraszam, że nie odzywałem się tak długo. Chciałem po prostu mieć pewność, że będę mógł przekazać wam dobre wiadomości. Przede wszystkim chciałbym podziękować moim fanom, których wsparcie po wypadku we Włoszech było niesamowite. Zostałem zasypany listami i prezentami od nich. Chciałbym również oddać hołd ludziom związanym z Formułą 1, którzy wykazali się wyrozumiałością i zrozumieniem sytuacji, w której niespodziewanie się znalazłem - rozpoczął Robert Kubica.

Robert minęło już dziesięć tygodni od twojego wypadku. Jak się czujesz?
- Czuję się coraz lepiej. Rehabilitacja przebiega we właściwym kierunku. Moja siła i waga wzrastają z każdym dniem co w rezultacie pozwoli mi opuścić szpital już niebawem.

Kiedy opuścisz szpital?
- Nie mogę tego jeszcze sprecyzować, ale spodziewam się, że nastąpi to w ciągu najbliższych 10 dni.

Nawiązując do kontuzji ręki, jaka jest teraz jej "mobilność"?
- Prawda jest taka, że na razie mam ograniczoną swobodę ruchów w mojej ręce, co jednak w takich sytuacjach jest normalne, ponieważ moje mięśnie wciąż są jeszcze słabe. Rzeczy mają się jednak lepiej z dnia na dzień.

Czy mógłbyś nam powiedzieć coś na temat tego, jak będzie przebiegała dalej twoja rehabilitacja?
- Udam się do mojego domu w Monako, aby odpocząć. Następnie wyruszę w drogę do Włoch na spotkanie z dr. Ceccarellim, z którym wspólnie rozpocznę kolejny etap powrotu do pełni sprawności i wstępny program treningowy.

Była niesamowita reakcja fanów na twój wypadek. Jak to ci pomogło w rehabilitacji?
- To było czuć i muszę przyznać, że to mi bardzo pomogło. Kiedy tylko wrócę na tor, obiecuję że dam im to co najlepsze.

Czy pozostawałeś w kontakcie z zespołem?
- Muszę przyznać, że od startu sezonu jestem w stałym kontakcie z LotusRenault. Inżynierowie przesyłają mi szczegółowe raporty dotyczące poszczególnych wyścigów więc jestem w pełni poinformowany. Także Eric Boullier (szef teamu - przyp. red.) rozmawia ze mną często na temat stanu mego zdrowia.

Oglądałeś wyścigi w tym sezonie. Jak oceniasz postawę Lotus Renault GP?
- Oczywiście i sądzę, że sezon rozpoczął się od mocnego uderzenia. Spory potencjał naszego bolidu, który zaobserwowałem już w lutym podczas testów w Walencji, zdaje się być potwierdzony. Teraz istotne będzie udoskonalanie go, a ponieważ inżynierowie wykonali dotychczas wspaniała pracę wierzę, że będą ją kontynuowali.

Co byś chciał powiedzieć swoim fanom?
- Cieszcie się sezonem F1 pomimo tego, że na razie toczy się on bez mojego udziału. Postaram się zrobić wszystko, aby wrócić jak najszybciej na tory - zakończył Robert Kubica.

PS.W sumie bardzo optymistycznie !
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2011, o 19:52

Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap! Fap!

r.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 kwie 2011, o 00:28

Aż sprawdziłem w słowniku, ky, wstydu nie masz ;-)
(oczywiście wybrałem najbardziej pasującą mi definicję ;-))

Kod: Zaznacz cały

fap fap fap

Is what you do when your parents arent home. If they are, that may be dangerous. It means masturbation in case you didn't know. Its also a funny way to say it.
(no parents in your house):
You: *fap fap fap*

(with parents in your house):
You: *fap fap fap*
Your mother: (opens door) Son i need that...
You: *fap* HOLY SHHI- (falls down the bed, grabs everything and does a tornado flip)
Your mother: (closes the door)
You: FFFFUUUUUU... 

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 22 kwie 2011, o 01:02

Jacky X, podziwiam Twoją konsekwencję w tym temacie...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 22 kwie 2011, o 11:24

Jacky, coś dla Ciebie na święta:

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... 628644,415 ;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 kwie 2011, o 11:58

Konto usunięte pisze: Aż sprawdziłem w słowniku, ky, wstydu nie masz ;-)
Ja nie mam? To Mervin Jacky Minky nie ma :) (ale za to pędzi po rekord)

r.

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 22 kwie 2011, o 17:48

Dr Riccardo Ceccarelli, lekarz zespołu Lotus Renault GP i szef ośrodka medyczno-treningowego Formula Medicine w Toskanii, powiedział dziennikowi La Gazzetta dello Sport, że w sierpniu będzie wiadomo czy Robert Kubica może wrócić na tor. Po wyjściu ze szpitala i odpoczynku w Monako, Kubica przejdzie rehabilitację w ośrodku pod Viareggio.

- Dowiemy się tego, kiedy upłynie sześć miesięcy od wypadku - powiedział Ceccarelli. - Musimy poczekać, aż natura zrobi swoje..............Ceccarelli przyznał, że jest za wcześnie na stwierdzenie, czy Kubica odzyska sprawność prawej dłoni. - Odbudowa nerwów to najdłuższy proces, a zatem trudno zrozumieć w pierwszych czterech miesiącach, jak przebiegnie zdrowienie. Ręka odzyska poprawną funkcjonalność. Ma dobrą wrażliwość, ale nie we wszystkich miejscach. Noga to niewielki problem.

AMI
5 gwiazdek

Post 22 kwie 2011, o 18:10

Obrazek
Jacek "AMI" Rudowski

Digit
1 gwiazdka
Auto: AR155 2.0 Lampredi turbo

Post 22 kwie 2011, o 22:34

Konto usunięte pisze:Aż sprawdziłem w słowniku, ky, wstydu nie masz ;-)
(oczywiście wybrałem najbardziej pasującą mi definicję ;-))
e tam słownik, przeca to kryptoreklama
Fiat Auto Poland

Fap! Fap! Fap! Fap! ;)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 kwie 2011, o 10:31

Obrazek

r.

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 23 kwie 2011, o 13:18

Ceccarelli przyznaje, że jeszcze jest za wcześnie, aby być pewnym, że Kubica odzyska całkowitą sprawność. - Odbudowa połączeń nerwowych to długotrwały proces. Dlatego trudno jest powiedzieć przez pierwsze cztery miesiące po wypadku, jak to dalej będzie przebiegało. Robert ma na razie dobre czucie, ale nie w każdym miejscu. Ręka odzyskuje sprawność, ale gorzej jest z nogą. :o

He,he. Dokładnie odwrotne informacje. wydaje mi sie jednak,że połamana noga dojdzie do siebie. Tym bardziej na potrzeby ścigania. Jednak odcięta, cześciowo zmiażdżona ręka z łączonymi nerwami i odbudowywanym łokciem to jest większa niewiadoma. Podejrzewałem jeszcze jakiś inny problem. Jeśli nie ma o nim mowy to może rzeczywiście go nie ma.Oby tak było. Na początek sierpnia zapowiedziana ocenę rehabilitacji.Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać. Wydaje mi się,że to tego czasu Robert będzie już sprawnie chodził i zostanie sprawa ręki.

AMI
5 gwiazdek

Post 23 kwie 2011, o 13:23

Obrazek
Jacek "AMI" Rudowski

Jacky X
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 24 kwie 2011, o 09:40

- Robert Kubica nie jest już w szpitalu Santa Corona w Pietra Ligure. Jego stan jest dobry i kierowca będzie mógł rozpocząć nową fazę rehabilitacji poza szpitalem - głosi biuletyn lekarski.

1) Jak Jacky X mówi,że kto tylko może chodzić to szpital na święta opuszcza to coś w tym jest.
2) Informacje które do nas docierają nie są zbyt precyzyjne.Wręcz są sprzeczne.Niewiele wiadomo o obiektywnym stanie zdrowia w znaczeniu powrotu do ścigania.
3)Hura. Kubek wyraźnie jest zdrowszy.Opuścił szpital i zaczyna rehabilitację spoza szpitala. Byle była tylko szansa na w miarę pełną rehabilitację.

AMI
5 gwiazdek

Post 24 kwie 2011, o 09:59

Obrazek
Jacek "AMI" Rudowski

@lbert
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 24 kwie 2011, o 14:18

Jacky X pisze: Noga to niewielki problem.
VS
Jacky X pisze: Ręka odzyskuje sprawność, ale gorzej jest z nogą
Life is a Joke !

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone

Post 24 kwie 2011, o 14:47

no przecież sam Jacky napisał:
Jacky X pisze: Informacje które do nas docierają nie są zbyt precyzyjne.Wręcz są sprzeczne.
;-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 24 kwie 2011, o 21:20

Jacky X,

pozwoliłem sobie dać dostęp do naszego foruma mojemu teściowi. Rocznik 1947, fizyk, uczył p. A. Kopra do matury (nie wiem, czy z powodzeniem, czy bezskutecznie), wspaniały, kochany staruszek. Podjudziłem Go na wątek o wypadku Roberta Kubica. Poczytał, poczytał, podrapał się w swoją śnieżnobiałą głową (kurna, jak Gandalf the White :mrgreen: ) i zapytał :

- Grzegorz, kto to jest ten Jacky X ?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PP8yZi8U ... re=related

Ta historia mogłaby jakiś czas jeszcze być opowiadziana ale... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam
Uzurpator
Brak podpisu.

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 24 kwie 2011, o 23:59

Jacky X i tak ma włączonego ignora na Was wszystkich. To jest monolog, nie dialog, nie zauważyliście?
:mrgreen:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 kwie 2011, o 00:27

Oślepia go jego własne odbicie? ;-)

r.

hogi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Kona Stinky

Post 25 kwie 2011, o 02:36

Obrazek
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl

Alan, Alan, Alan!