Zakopałem się na parkingu w śniegu

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 310 razy
Polubione posty: 60 razy

Re: Zakopałem się na parkingu w śniegu

Post 22 lut 2010, o 11:01

Konto usunięte pisze: Wczoraj jeździłem przednionapędówką :o masakra :wall:
Czasem warto zejść na ziemię :giggle:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 22 lut 2010, o 11:14

liwit pisze: jakaś mało rozgarnięta była
Może nie od tego była? Nie każdy Miś wymaga od swej Krysi przynależności do Mensy ;))

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 22 lut 2010, o 12:16

Konto usunięte pisze:Nie padł.

Wczoraj jeździłem przednionapędówką :o masakra :wall:

W kontekście tych doświadczeń pytania "ile pali Subaru" uważam za wielce niestosowne :cofee:
wszystkimi czterema się pod tym podpisuję. to była/jest nasza pierwsza prawdziwa zima z leśnikiem. właściwie nic szczególnego się nie wydarzyło, poza
- kilkoma wizytami na parkingach w celach nie parkingowych, co jeszcze kilka lat temu do głowy by nam nie przyszło.
- nieprzerwanej fali zaskoczeń, że z miejsca, z którego przed chwilą wyjechaliśmy "tak po prostu", wcale tak łatwo nie da się wyjechać.
- kilku sytuacji pt. "co on wyczynia w tym swoim powozie? dlaczego jedzie zygzakiem zamiast normalnie, prosto..."
- ostateczną dyskwalifikacją BMW z napędem klasycznym (wspaniałe auto na niemieckie autostrady, ale w polskiej rzeczywistości, to lepiej niech w garażu wiosny oczekuje)

łopatę wyciągnąłem raz. bo powiesiłem na śniegu. terenóffffkę, nie leśnika. :whistle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 22 lut 2010, o 20:05

damaz pisze: ostateczną dyskwalifikacją BMW z napędem klasycznym (wspaniałe auto na niemieckie autostrady, ale w polskiej rzeczywistości, to lepiej niech w garażu wiosny oczekuje)
Ale zima trwa krocej, niz 12 m-cy; zwlaszcza w RP. ;-)
Dolce far niente ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lut 2010, o 23:21

zima właściwie się skończyła. i co?
wczoraj i dzisiaj pojeździliśmy sobie tu i tam, gdzie zazwyczaj jeździmy, coby korki omijać.

:wall:

nawet leśnika było nam szkoda. każde, KAŻDE zawieszenie można rozpieprzyć na tych dziurach, które po zimie zostały. kiedy to naprawią? w marcu? w kwietniu? być może. tylko nie tego roku.

konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.

mario kartoflez
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: potForek 2.0X

Post 24 lut 2010, o 10:57

damaz pisze: KAŻDE zawieszenie można rozpieprzyć na tych dziurach, które po zimie zostały. kiedy to naprawią? w marcu? w kwietniu? być może. tylko nie tego roku.

konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.
W Krakowie to miejscami krajobraz księżycowy. Jakiś czas temu miałem pomysł aby na lato założyć felgi 16" i oponę z niższym profilem, ale po tym, co ujrzałem po zejściu śniegu, to jednak zostaję przy 205/70/R15 :-(

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 24 lut 2010, o 12:27

damaz pisze: konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.

Podchodząc do sprawy w ten sposób, można dojśc do wniosku, że bez Defendera ani rusz.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

barry
0 gwiazdek

Post 24 lut 2010, o 14:51

Eeee gdzie tam Defenderowi do Wranglera...

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Zakopałem się na parkingu w śniegurzr

Post 25 lut 2010, o 01:45

barry pisze: Eeee gdzie tam Defenderowi do Wranglera...
no nie przesadzajmy, wrangler jest fajny ale gdzie mu do defendera.

jak mówimy o serii bez jakichś rubiconów.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 25 lut 2010, o 01:57

inquiz, Rubicon to seria :mrgreen:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lut 2010, o 11:07

ky pisze: Podchodząc do sprawy w ten sposób, można dojśc do wniosku, że bez Defendera ani rusz.
jest taka ulica Obrońców Tobruku, która jest przyjemnym skrótem czasami. to co tam się dzieje po zimie zasługuje na terenówkę. z usztywnionym zawieszeniem. bez metafor i bez przesady. na Bemowie jest jeszcze kilka takich miłych miejsc. jestem pewien, że nie tylko na Bemowie. na głównych i dość niedawno remontowanych ulicach jest całkiem ok. ale jeśli musisz zjechać gdzieś na bok...

minimus pisze:inquiz, Rubicon to seria :mrgreen:
nie seria tylko tjuning fabryczny. takie STI.
:-p

:mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 25 lut 2010, o 22:04

damaz pisze: nie seria tylko tjuning fabryczny. takie STI.
ano :thumb:
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ