Czasem warto zejść na ziemięKonto usunięte pisze: Wczoraj jeździłem przednionapędówkąmasakra
![]()
Zakopałem się na parkingu w śniegu
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 313 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Zakopałem się na parkingu w śniegu
Może nie od tego była? Nie każdy Miś wymaga od swej Krysi przynależności do Mensy ;))liwit pisze: jakaś mało rozgarnięta była
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
wszystkimi czterema się pod tym podpisuję. to była/jest nasza pierwsza prawdziwa zima z leśnikiem. właściwie nic szczególnego się nie wydarzyło, pozaKonto usunięte pisze:Nie padł.
Wczoraj jeździłem przednionapędówkąmasakra
W kontekście tych doświadczeń pytania "ile pali Subaru" uważam za wielce niestosowne
- kilkoma wizytami na parkingach w celach nie parkingowych, co jeszcze kilka lat temu do głowy by nam nie przyszło.
- nieprzerwanej fali zaskoczeń, że z miejsca, z którego przed chwilą wyjechaliśmy "tak po prostu", wcale tak łatwo nie da się wyjechać.
- kilku sytuacji pt. "co on wyczynia w tym swoim powozie? dlaczego jedzie zygzakiem zamiast normalnie, prosto..."
- ostateczną dyskwalifikacją BMW z napędem klasycznym (wspaniałe auto na niemieckie autostrady, ale w polskiej rzeczywistości, to lepiej niech w garażu wiosny oczekuje)
łopatę wyciągnąłem raz. bo powiesiłem na śniegu. terenóffffkę, nie leśnika.
Ale zima trwa krocej, niz 12 m-cy; zwlaszcza w RP.damaz pisze: ostateczną dyskwalifikacją BMW z napędem klasycznym (wspaniałe auto na niemieckie autostrady, ale w polskiej rzeczywistości, to lepiej niech w garażu wiosny oczekuje)
Dolce far niente 
zima właściwie się skończyła. i co?
wczoraj i dzisiaj pojeździliśmy sobie tu i tam, gdzie zazwyczaj jeździmy, coby korki omijać.
nawet leśnika było nam szkoda. każde, KAŻDE zawieszenie można rozpieprzyć na tych dziurach, które po zimie zostały. kiedy to naprawią? w marcu? w kwietniu? być może. tylko nie tego roku.
konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.
wczoraj i dzisiaj pojeździliśmy sobie tu i tam, gdzie zazwyczaj jeździmy, coby korki omijać.
nawet leśnika było nam szkoda. każde, KAŻDE zawieszenie można rozpieprzyć na tych dziurach, które po zimie zostały. kiedy to naprawią? w marcu? w kwietniu? być może. tylko nie tego roku.
konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.
- mario kartoflez
- 1 gwiazdka
- Auto: potForek 2.0X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
W Krakowie to miejscami krajobraz księżycowy. Jakiś czas temu miałem pomysł aby na lato założyć felgi 16" i oponę z niższym profilem, ale po tym, co ujrzałem po zejściu śniegu, to jednak zostaję przy 205/70/R15damaz pisze: KAŻDE zawieszenie można rozpieprzyć na tych dziurach, które po zimie zostały. kiedy to naprawią? w marcu? w kwietniu? być może. tylko nie tego roku.
damaz pisze: konkluzja: zima w RP, dla klasycznej bumy, to - jak u tego reżysera, angola na H. - trzęsienie ziemi, a potem jest gorzej. najpierw nie da się jeździć, bo na drodze breja, a parkowanie to czynność taka, że już lepiej jeździć. a potem strojone na autostrady zawieszenie musi zmierzyć się z wyrwami o ostrych brzegach, rozpiętości koła i głębokości ok. 10 cm.
Podchodząc do sprawy w ten sposób, można dojśc do wniosku, że bez Defendera ani rusz.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Re: Zakopałem się na parkingu w śniegurzr
no nie przesadzajmy, wrangler jest fajny ale gdzie mu do defendera.barry pisze: Eeee gdzie tam Defenderowi do Wranglera...
jak mówimy o serii bez jakichś rubiconów.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
jest taka ulica Obrońców Tobruku, która jest przyjemnym skrótem czasami. to co tam się dzieje po zimie zasługuje na terenówkę. z usztywnionym zawieszeniem. bez metafor i bez przesady. na Bemowie jest jeszcze kilka takich miłych miejsc. jestem pewien, że nie tylko na Bemowie. na głównych i dość niedawno remontowanych ulicach jest całkiem ok. ale jeśli musisz zjechać gdzieś na bok...ky pisze: Podchodząc do sprawy w ten sposób, można dojśc do wniosku, że bez Defendera ani rusz.
nie seria tylko tjuning fabryczny. takie STI.minimus pisze:inquiz, Rubicon to seria
anodamaz pisze: nie seria tylko tjuning fabryczny. takie STI.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!