czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: LIttle Red Riding Fiesta
Polubił: 0
Polubione posty: 0

czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Post 11 maja 2009, o 14:33

witam,

podobno jak sie czegos pragnie, to bardzo czesto wystarczy poprosic. sprawdzmy :)

mam ogromną ochotę przejechac sie/przetestować STi. w Łodzi lub Warszawie lub rozsadnej odległości. najchetniej w weekend.

chodzi o kilka (tak okolo 2-3) godzin za kolkiem, spokojna jazda w miescie, po trasie, idealnie, gdyby mozna bylo chwile pokrecic sie po jakims placu i trochę upalić. w aspekcie bezpieczenstwa tego pomyslu - prawo jazdy mam od 1994 roku, od 1996go nie spowodowałem żadnej kolizji. ale kwestie zaufania Ty musisz ocenic sam. :)

chcialbym po takiej przejazdzce moc napisac o STi przynajmniej tyle ile napisalem o ST220: http://miniurl.pl/st220.

co moge zaoferowac z mojej strony? wdziecznosc, dobre slowo, szesciopak, towarzystwo w miare bystrego goscia, z którym da się pogadać (przynajmniej niektórzy sobie radzą ;)), mozliwa tez jakas reklama dobroczyncy uzyczajacego samochod, przy okazji artka... mam nadzieje ze te 1000 osób będzie to chciało przeczytać...

pozdr, rdx

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Post 11 maja 2009, o 15:06

Link nie bangla...
Przy okazji, co to za model bmw
M3 to rozumiem, a te d ?
Dolce far niente ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 maja 2009, o 15:21

Widzę, że ustawiła się kolejka chętnych przekazania swojego STi do poupalania :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 11 maja 2009, o 15:23

So What! pisze:Widzę, że ustawiła się kolejka chętnych

eeeeeeee ten tego......

:mrgreen:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 15:35

So What! pisze:Widzę, że ustawiła się kolejka chętnych przekazania swojego STi do poupalania :mrgreen:
od razu tam przekazania... pożyczenia :)

czyżbyś niespodziewanie poczuł, że masz ochotę to zrobic? ;)

pozdr, rdx

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 15:40

radxcell pisze: czyżbyś niespodziewanie poczuł, że masz ochotę to zrobic? ;)

On ma ogromną! Ja też. Wystarczy, że kupisz któremuś z nas STi i będziesz mógł te 2 godziny pojeździć. :mrgreen:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 15:41

FUX pisze:Link nie bangla...
Przy okazji, co to za model bmw
M3 to rozumiem, a te d ?
link powinien juz dzialac. ale jakby nie działał, direct.
wyjasnienie M3d:

pozdr,rdx

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 15:45

EterycznyŻołądź pisze: On ma ogromną! Ja też. Wystarczy, że kupisz któremuś z nas STi i będziesz mógł te 2 godziny pojeździć. :mrgreen:
jesteście dla mnie zbyt hojni. aż nie wiem co powiedziec 8-)

pozdr, rdx

adam.str
2 gwiazdki
Auto: GiejTek

Post 11 maja 2009, o 15:45

radxcell pisze: wyjasnienie M3d:

no tak, przecież w Polsce jest więcej eMek niż z taśmy zjechało :giggle:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 15:51

adam.str pisze: no tak, przecież w Polsce jest więcej eMek niż z taśmy zjechało :giggle:
ja też przeczytałem to określenie właśnie na tym linku z tytubo. i też mi się spodobało.

w sumie, dobrze oddaje charakter tego samochodu...

pozdr, rdx

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 15:53

jarmaj pisze: eeeeeeee ten tego...... :mrgreen:
ja tam w Was wierze.

z tego co poczytałem, na tym forum jest kupa za****stych, pozytywnie zakręconych ludzi i wierze, że sporo z Was może mnie nieźle zaskoczyć... :-d

poza tym, kto nie lubi czytać opinii o swoim samochodzie na innych stronach?

pozdr, rdx

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 11 maja 2009, o 17:38

radxcell, a próbowałeś gadać z SIP? Skoro piszesz takie rzeczy na blogu i ktoś to czyta, to może importer będzie zainteresowany.

Bo szczerze? Nie wydaje mi się, żeby komuś się chciało kręcić z Tobą kilka godzin po mieście bez wyraźnej przyczyny (zwłaszcza to upalanie brzmi zachęcająco :razz: ). Mnie by się nie chciało ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 11 maja 2009, o 17:49

M3d = LOL :lol: Faktycznie to auto jest prawie jak M3. :giggle: A z tego cepa z czeskiego filmu, który tak zap...la i stwarza zagrożenie dla ludzi na drodze zrobiłbym fragment linii przesyłowej dla żółtego śniegu.

PS. Oczywiście życzę powodzenia w znalezieniu osoby, która da Ci popupalać przez kilka godzin Stia. :lol:
Obrazek

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 17:53

Arti pisze: A z tego cepa z czeskiego filmu, który tak zap...la i stwarza zagrożenie dla ludzi na drodze zrobiłbym fragment linii przesyłowej dla żółtego śniegu.
Dokładnie coś w tym stylu sobie o nim pomyślałem :evilgrin:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 18:04

Konto usunięte pisze:radxcell, a próbowałeś gadać z SIP? Skoro piszesz takie rzeczy na blogu i ktoś to czyta, to może importer będzie zainteresowany.
to może być metoda. jak się gada z SIP? nie mam doświadczenia z importerami Subarki :)

pozdr, rdx

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 18:11

Arti pisze:M3d = LOL :lol: Faktycznie to auto jest prawie jak M3. :giggle: A z tego cepa z czeskiego filmu, który tak zap...la i stwarza zagrożenie dla ludzi na drodze zrobiłbym fragment linii przesyłowej dla żółtego śniegu.

PS. Oczywiście życzę powodzenia w znalezieniu osoby, która da Ci popupalać przez kilka godzin Stia. :lol:
ciesze sie, że tez Ci sie podoba to określenie.

jesli chodzi o Czecha, to ogladajac ten filmik mam wrazenie, ze doskonale wie co robi i po prostu czuje samochod. jestem w stanie wskazac tabuny kierowcow, ktore trzymaja sie w limicie predkosci a zagrozenie stwarzaja czesciej i mocniej niz ten gosc. zreszta, paru takich u siebie opisalem.

dzieki za zyczenia. zdaje sobie sprawe, ze takie proste pytanie jak zadalem moze u niektorych wywołać niedowierzanie (zgodnie z prosta psychologia tym wieksze im wieksza sami mieliby ochote upalic STi), natomiast jesli go nie zadam, to na pewno nie bede mial takiej okazji. "proscie a bedzie wam dane powiedzial pan." dlatego tez pozdrawiam wszystkich, ktorzy probuja sie nabijac z mojego pytania :).

pozdr, rdx

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 18:16

Konto usunięte pisze:Bo szczerze? Nie wydaje mi się, żeby komuś się chciało kręcić z Tobą kilka godzin po mieście bez wyraźnej przyczyny (zwłaszcza to upalanie brzmi zachęcająco :razz: ). Mnie by się nie chciało ;-)
powiem tak. na grupie Cytrynki znalezienie chetnego do pokazania mi w ten sposób XMa zajęlo mi niecaly dzien.

nie sadze, zeby milosnicy Subaru byli mniejszymi pasjonatami niz Cytrynowcy i mieli mniej ochoty, aby dzielic sie wrazeniami z jazdy z ludzmi, ktorych to naprawde interesuje. nie podejrzewam tez, ze sa mniej uprzejmi i bardziej zamknieci w sobie niz ludzie spod znaku zoltej kuleczki... :)

wierze ze sa przynajmniej tak samo chetni do pomocy i dzielenia sie emocjami.

pozdr, rdx

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 11 maja 2009, o 18:34

radxcell pisze:
Konto usunięte pisze:Bo szczerze? Nie wydaje mi się, żeby komuś się chciało kręcić z Tobą kilka godzin po mieście bez wyraźnej przyczyny (zwłaszcza to upalanie brzmi zachęcająco :razz: ). Mnie by się nie chciało ;-)
powiem tak. na grupie Cytrynki znalezienie chetnego do pokazania mi w ten sposób XMa zajęlo mi niecaly dzien.

nie sadze, zeby milosnicy Subaru byli mniejszymi pasjonatami niz Cytrynowcy i mieli mniej ochoty, aby dzielic sie wrazeniami z jazdy z ludzmi, ktorych to naprawde interesuje. nie podejrzewam tez, ze sa mniej uprzejmi i bardziej zamknieci w sobie niz ludzie spod znaku zoltej kuleczki... :)

wierze ze sa przynajmniej tak samo chetni do pomocy i dzielenia sie emocjami.

pozdr, rdx
IMHO chodzi o coś innego z tym klubem citroena ;-) Miłośnicy cytrynek mają potrzebę przekonywać innych, że ich samochody są najlepsze. A miłośnicy subaru po prostu to wiedzą :cofee:

Ale z uwagą będziemy się przyglądać ile czasu to zajmie tutaj ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 maja 2009, o 18:51

Nie wiem czy przykład czeskiego filmu o bmw pomoże Ci w poszukiwaniu samochodu :idea: :arrow: nie sądzę .
Co do samego filmu to powiem za Artim ,że to cep i debil z tego czecha , dla mnie to kretynizm to kwadratu tak się jeździć na publicznej drodze :evil: .
Gadaj z Sipem Oni Ci na pewno dadzą na takie testy :giggle:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 11 maja 2009, o 18:52

Piter 35 pisze: Gadaj z Sipem Oni Ci na pewno dadzą na takie testy
Czuję delikatną nutę ironii. :mrgreen:
Obrazek

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 11 maja 2009, o 18:54

Ależ skąd :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 19:17

radxcell pisze: mam ogromną ochotę przejechac sie/przetestować STi. w Łodzi lub Warszawie lub rozsadnej odległości. najchetniej w weekend.

chodzi o kilka (tak okolo 2-3) godzin za kolkiem, spokojna jazda w miescie, po trasie, idealnie, gdyby mozna bylo chwile pokrecic sie po jakims placu i trochę upalić. w aspekcie bezpieczenstwa tego pomyslu - prawo jazdy mam od 1994 roku, od 1996go nie spowodowałem żadnej kolizji. ale kwestie zaufania Ty musisz ocenic sam. :)
Z pożyczeniem STi do upalania może być problem.
Jeżeli nic Ci z tego nie wyjdzie, to się nie załamuj. Wiem, że to nie to samo, ale zawsze można się wpisać na forum GT-R'a. Może ktoś da Ci da poupalać :-d

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 19:22

radxcell pisze: ja też przeczytałem to określenie właśnie na tym linku z tytubo. i też mi się spodobało.

w sumie, dobrze oddaje charakter tego samochodu...

Ja bym powiedział, że właścicieli. :whistle:

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 19:44

O! Tak! Polskie forum GT-R to genialny pomysł. Po co Ci jakieś zdechłe STi, jak możesz od razu poupalać GT-R?

Nie szkoda Ci czasu?
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 maja 2009, o 19:49

radxcell, właściciele Sti dozują sobie starannie upalanie, kupuja specjalnie na takie okazje opony, dmuchaja i chuchaja na silniczki aby sie nie przegrzały a Ty chcesz od razu trzy godziny naparzać takie auto ,
ja prosze o gwiazdkę z nieba juz ze 20 lat i nic, ale nie zrażaj sie

moim zdaniem zacząłes od d. strony, jakby nie patrzec temat na bloga i tak masz

ODPOWIEDZ