czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Post 11 maja 2009, o 20:45

jarmaj, jak tu wpadnie Doxa (a wiesz, że Cię śledzi :-) ) to masz prze...e a za Tobą ja :whistle:

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 maja 2009, o 21:04

radxcell, znalazłem odpowiednie rozwiązanie: http://www.sjs.pl/szkolenia/download.php?id=1324
Możesz się zapisać na szkolenie na STi SJS :idea:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 11 maja 2009, o 21:18

radxcell pisze: jak się gada z SIP?
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

:mrgreen:

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 maja 2009, o 21:22

rekin, wyrobiłeś normę emotek na najbliższą dekadę :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:24

EterycznyŻołądź pisze: Powiem ci tak z grubej rury, bo inni się trochę boją, a ja i tak dawno zaprzepaściłem swoje dobre wychowanie. Przychodzisz tu mając bmw dizel jak dobrze rozumiem, ale nazywasz je Mką (tutaj na osoby mające WRXa z naklejkami STi patrzą jak na idiotów). Później załączasz wątpliwe wyczyny i tłumaczysz, że to "przeginanie pały" nie jest przeginaniem pały, a do tego chcesz pojeździć cudzym, droższym i szybszym autem. Przy okazji tłumaczysz, że ty tak nie jeździsz, ale tylko dlatego, że nie umiesz. Tutaj siedzą same racjonalizatorskie pierniki (poza jednym osiołkiem), które jeżdżą przepisowo lub prawie, uważające, że jak się nie umie jeździć to trzeba się uczyć koniecznie na torze (z czego ty się śmiejesz), a nie na ulicy.
Mocne słowa jak na pięciolatka :P

r.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:25

Chloru pisze:rekin, wyrobiłeś normę emotek na najbliższą dekadę :mrgreen:
Obrazek

:P

r.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:26

ky, a nietrafne? :whistle:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:34

:whistle:

r.

(Chlor, jeszcze parę może dziś postawię :P)

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: LIttle Red Riding Fiesta

Post 11 maja 2009, o 21:38

EterycznyŻołądź pisze: Dlaczego mówisz o sobie w drugiej osobie? :? Ja tu jestem od lat, ty tu przyszedłeś. :whistle:

Powiem ci tak z grubej rury, bo inni się trochę boją, a ja i tak dawno zaprzepaściłem swoje dobre wychowanie. Przychodzisz tu mając bmw dizel jak dobrze rozumiem, ale nazywasz je Mką (tutaj na osoby mające WRXa z naklejkami STi patrzą jak na idiotów). Później załączasz wątpliwe wyczyny i tłumaczysz, że to "przeginanie pały" nie jest przeginaniem pały, a do tego chcesz pojeździć cudzym, droższym i szybszym autem. Przy okazji tłumaczysz, że ty tak nie jeździsz, ale tylko dlatego, że nie umiesz. Tutaj siedzą same racjonalizatorskie pierniki (poza jednym osiołkiem), które jeżdżą przepisowo lub prawie, uważające, że jak się nie umie jeździć to trzeba się uczyć koniecznie na torze (z czego ty się śmiejesz), a nie na ulicy.
taki dowcip był. o bacy. poguglaj. dlatego tam byl italic :)

nie nazywam go Mką. coś trzeba było wpisać w formularz. akurat byłem świeżo po tym filmiku, a nazwa mi się spodobała. i tylko dlatego zalaczyłem ten filmik, zeby pokazac skad sie to wzielo.

jesli byłeś u mnie na stronie, to widziałeś, że opisałem kilkanaście samochodów. niektórych droższych od STi. :)

ktory to osiolek?

skad pomysl, ze sie smieje z uczenia sie na torze? znowu, jesli przeczytalbys moje posty, widziałbyś ze sam na torze bywałem. wlasnie na SJS w Kielcach...

pozdr, rdx

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 11 maja 2009, o 21:38

rekin, rybeńko - proszę bardzo ;-)

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 21:41

Chloru pisze:Piszesz na swoim blogu "Samochód bardzo podobny do M3 z punktu widzenia kierowania i momentu obrotowego.". Chcesz powiedzieć, że Twój diesel ma podobny przebieg momentu obrotowego jak M3... ? :cofee:

Fajnie, że lubisz upalać (takie założenie). Rozgość się tutaj, nie napinaj się zazbytnio, wpadnij od czasu do czasu na jakieś forumowe spożywanie (czy to obiadu czy też mozelskiego wina ;-) ) a tematów do dyskusji o motoryzacji i wszytskich podobnych Ci nie brakuje. I jak to mawiają analitycy giełdowi albo zostaniesz albo nie... 8-)
Przebieg nie. Wartosci pewnie tak. Albo wieksze. Nie wiem jaki moment ma M3. Kogo to obchodzi? ;)

Nie napinam sie. Ta dyskusja bardzo mnie bawi i wprawia w dobry nastroj. Zwlaszcza pytania czy mam prawko :).

pozdr, rdx

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:43

Ale my gupi jezdeśmy!

Nie czytamy autora. Pytanie brzmi: "czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?". Znaczy, że autor chce sobie zrobić test na STI i chce pożyczyć auto, aby do laboratorium dojechać. Ja myślę, że przy tak traumatycznych testach to lepiej, aby ktoś pojechał z autorem wątku, bo jak wyjdą pozytywne, to może nie być w najlepszym do jazdy stanie. :whistle:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 21:43

mały 5150 pisze:redxcell, nie wiem skąd jesteś, ale najlepszy według mnie pomysł to pojawić się kiedyś na SJS, na torze w Kielcach. Równo, bezpiecznie nawet jak się lekko przeholuje. Zawsze znajdzie się GT, WRX i oczekiwany przez Ciebie STI. Na prawym, na szkoleniu zawsze możesz posiedzieć. Może ktoś się skusi i da Ci chwilę pojeździć :roll: Wiesz jak jest każdy chucha i dmucha jak Esilon napisał. Z vibowitem ostatnio na SJS na chwilę się zamieniłem, ale jemu ufam. Mało tego byliśmy już po 3-4 godzinach i podjar na wyrżnięcie gdzieś w bandę albo w las lekko opadł :-) Ale tak ogólnie to prędzej bym żonę... dobra nie kończę, bo mnie zlinczują :-d
no nie wiem. maly tor przy ostatniej petli byl juz rok temu mocno nierówny.

a ztcp, to im dalej w las, tym duch walki rosnie i ostrzej sie te samochody traktuje... :)

pozdr, rdx

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:44

radxcell pisze: jesli masz na mysli Czechy, to moje umiejetności są niewystarczajace jak na razie, zeby bezpiecznie z taka predkością pojechać. moze jeszcze się nauczę.
I oby nigdy nie były, bo koleś z filmu jedyne co ma, to dużo farta i amputowaną wyobraźnię. Jazda na żyletkę jest możliwa, czasami nawet bardzo długo, ale prawdopodobieństwo jest nieubłagane.

r.

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 21:47

So What! pisze:radxcell, znalazłem odpowiednie rozwiązanie: http://www.sjs.pl/szkolenia/download.php?id=1324
Możesz się zapisać na szkolenie na STi SJS :idea:
wiem o tym. masz wolne 2500? ja ostatnio nie :)

pozdr, rdx

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 maja 2009, o 21:47

EterycznyŻołądź pisze: (tutaj na osoby mające WRXa z naklejkami STi patrzą jak na idiotów).

no taka perełka prawie mi umknęła :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:52

radxcell pisze: no nie wiem. maly tor przy ostatniej petli byl juz rok temu mocno nierówny.
Eee, jeżeli mówisz o małym torze to przecież jest nowy asfalt 8-) Już w październiku jak byłem to był.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 11 maja 2009, o 21:55

radxcell pisze: wiem o tym. masz wolne 2500? ja ostatnio nie :)
To świetnie rokuje, jak komuś coś zepsujesz w STi :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 21:59

EterycznyŻołądź pisze:Ale my gupi jezdeśmy!
Staraj się jednak używać liczby pojedynczej, kiedy mówisz o sobie i spuść powietrze, bo jak raz nie będziesz tym, który wypożycza auto, a gardłujesz najwięcej.

r.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:00

ky, a skąd wiesz? Pisał, że WRX też może być.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 maja 2009, o 22:01

EterycznyŻołądź pisze: Pisał, że WRX też może być.

ale Ty popsułes WRiksa

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 22:05

EterycznyŻołądź pisze:ky, a skąd wiesz? Pisał, że WRX też może być.
stary, jak Ty - po Twoim calym, nazwijmy to, mocno energetycznym, udziale w tym watku - dasz mi wsiasc za kierownice Twojego samochodu, to publicznie tu powiem, ze mi sie Bog objawil :)

pozdr, rdx

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:05

esilon pisze: ale Ty popsułes WRiksa
dwulitrowego :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:07

radxcell pisze: Przebieg nie. Wartosci pewnie tak. Albo wieksze. Nie wiem jaki moment ma M3. Kogo to obchodzi? ;)

To teraz wiedz, że wartości momentu na kołach z pewnością nie dorównują temu z M3. Fajnie wiedzieć o czym się pisze, nie ;-) ?

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 11 maja 2009, o 22:08

radxcell pisze:
EterycznyŻołądź pisze:ky, a skąd wiesz? Pisał, że WRX też może być.
stary, jak Ty - po Twoim calym, nazwijmy to, mocno energetycznym, udziale w tym watku - dasz mi wsiasc za kierownice Twojego samochodu, to publicznie tu powiem, ze mi sie Bog objawil :)

pozdr, rdx

No nie można koledze poczucia humoru odmówić. :-)

Wpadnij na jakieś spotkanie. Szczerze to wątpię czy ktoś da poupalać, ale może przejechać się uda. A jak nie,to i tak będzie warto.

ODPOWIEDZ