czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: LIttle Red Riding Fiesta
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: czy ktoś użyczy mi samochodu na test STi?

Post 11 maja 2009, o 22:09

Chloru pisze: To teraz wiedz, że wartości momentu na kołach z pewnością nie dorównują temu z M3. Fajnie wiedzieć o czym się pisze, nie ;-) ?
ależ skąd. czytałeś któryś z początkowych artków? tlumaczylem tam źródla mojej inspiracji. jednym z najwazniejszych jest: ignorancja uskrzydla ;)

nie pisze artykułów naukowych. pisze dla zabawy, rozrywki. czasem kogos zainspiruje, czasem poszerze horyzonty. czasem palne jakas bzdure. tak normalnie, jak czlowiek ;).

pozdr, rdx

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 maja 2009, o 22:10

radxcell, interesuje Cię Nubira ? :-p :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 11 maja 2009, o 22:11

Chloru pisze: Nubira ?

no na forum dwie sztuki juz są, frakcja nubirzasta jest rozwojowa :giggle:

sam Admin popyla takim szewroletem :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 11 maja 2009, o 22:11

radxcell, jeżeli jednak zadajesz poważne pytanie a następnie jako powód refleksji pokazujesz swoje wyczyny w odmiennie innym aucie to nie dziw się, że ktoś Cię bierze na poważnie. Przepraszam, więcej nie będę... tak samo możemy też potraktować cały wątek jak jego autora :razz:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 22:13

Chloru pisze:radxcell, interesuje Cię Nubira ? :-p :mrgreen:
ooooo... to już jakiś początek :lol:

a tak w temacie Daewoo, w sobote jechalem na mojej ulubionej autostradzie o nazwie DK8 z Nexia. spod swiatel do 120 (nie moge napisac wiecej ze wzgledu na puryzm) szla rowniutko ze mna.

na kolejnych swiatlach zapytalem kolege, co tam ma. dwa litry z calibry. dwa litry potrafia czynic cuda :)

pozdr, rdx

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 11 maja 2009, o 22:17

jarmaj pisze: Ale ja też wychodzę z takiego samego zdania. Baby, szczoteczki do zębów i auta się nie użycza innym.

No może od tego ostatniego czasem robię wyjątki, ale baaaardzo nieliczne i tylko w stosunku do dosłownie paru osób, co do których mam zaufanie i co najważniejsze znam ich umiejętności.

Normalnie połknąłem komplement jak wieelką słodką śliwkę...albo wieelki kieliszek chleba :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, o 22:23 przez LouCyphre, łącznie zmieniany 1 raz.

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 22:17

Chloru pisze:radxcell, jeżeli jednak zadajesz poważne pytanie a następnie jako powód refleksji pokazujesz swoje wyczyny w odmiennie innym aucie to nie dziw się, że ktoś Cię bierze na poważnie. Przepraszam, więcej nie będę... tak samo możemy też potraktować cały wątek jak jego autora :razz:
jakie moje wyczyny?

pytanie było poważne. niektore odpowiedzi były mało na temat, więc tam popłynęliśmy. mam duzą radoche z tego watku. zycie jest zbyt krotkie zeby je brac az tak na powaznie.

i tak, ciagle licze, ze ktos sie skusi. nigdy nie jechalem jeszcze subaru. znajomy powiedzial, ze po przejazdzce na SJS wyleczyl sie z tego samochodu. jestem ciekawy jak ja bym sie czul.

pozdr, rdx

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:21

radxcell, widzisz DK8 już znasz... to na Chlejady dojedziesz :-p A Nexia to fajne auto, gdyby tak tylko w drogę trafiało (tak to ja, ten co 8 lat temu jedną sponiewierał) ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 11 maja 2009, o 22:26

LouCyphre pisze: Normalnie połknąłem komplement jak wieelką słodką śliwkę...albo wieelki kieliszek chleba
Pożyczył Ci szczoteczkę :?: :o

:mrgreen:

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:26

radxcell pisze: mam duzą radoche z tego watku.

Ale tu wszyscy mają radochę z tego wątku. :-) Zabrałeś się do sprawy kompletnie, delikatnie mówiąc "od tyłu", co Ci pragnąłem uzmysłowić.

mały 5150 pisze:
esilon pisze: ale Ty popsułes WRiksa
dwulitrowego :mrgreen:
Bo dwulitrowego to trzeba umieć popsuć. :-p

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 11 maja 2009, o 22:29

EterycznyŻołądź pisze: Bo dwulitrowego to trzeba umieć popsuć. :-p
No właśnie, trzeba mieć talent :mrgreen:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:30

radxcell pisze: znajomy powiedzial, ze po przejazdzce na SJS wyleczyl sie z tego samochodu. jestem ciekawy jak ja bym sie czul.

pozdr, rdx

To świetnie, Jest jeszcze cała masa samochodów , w których można "strugać pawiana" :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 11 maja 2009, o 22:34

Nie to żebym bronił jakoś specjalnie Subaru, bo jak komuś nie pasuje to niech jeździ czym chce, ale... Te SJSowe auta to do igieł raczej nie należą. Może z paroma wyjątkami: Lambo.

Może pożyczą na parę godzin? :giggle:
czarne jest piękne...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:35

LouCyphre pisze:
radxcell pisze: znajomy powiedzial, ze po przejazdzce na SJS wyleczyl sie z tego samochodu. jestem ciekawy jak ja bym sie czul.

pozdr, rdx

To świetnie, Jest jeszcze cała masa samochodów , w których można "strugać pawiana" :mrgreen:
Lucek, miej litość ;-) Ja zapytam inaczej - czemu się wyleczył? :roll:

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 22:37

mały 5150 pisze: czemu się wyleczył?

Bo woli M3D ? :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 11 maja 2009, o 22:39

LouCyphre pisze:Normalnie połknąłem (...) wieelką słodką śliwkę
Ty z tymi śliwkami uważaj, żebyś sobie gardła nie nadwyrężył, bo potem będzie kłopot z połykaniem cytryn. Znaczy cytrynówki. :razz:

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 23:19

mały 5150 pisze: Lucek, miej litość ;-) Ja zapytam inaczej - czemu się wyleczył? :roll:
Jaka tam litość, jak lubi niech "struga", mnie nic do tego :).

Wyleczył się bo: twardo, głośno, nierówno, pierdząco. W tej kolejności mniej więcej :)

pozdr, rdx

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 23:21

radxcell pisze: Wyleczył się bo: twardo, głośno, nierówno, pierdząco. W tej kolejności mniej więcej :)
Mientka faja...

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 23:22

radxcell pisze: Wyleczył się bo: twardo, głośno, nierówno, pierdząco. W tej kolejności mniej więcej :)
Taka uroda, myślałem, że coś konkretnego :whistle:

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 11 maja 2009, o 23:23

I jeszcze ten kolor... niebieski :roll: . Fuj!

:razz:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 11 maja 2009, o 23:27

radxcell pisze:Wyleczył się bo: twardo, głośno, nierówno, pierdząco.
No to w sumie trudno się nie zgodzić. Choć nie wiem co znaczy nierówno.
Mi też, jak przesiadam się z Golfa TDI, strasznie przeszkadza to głośno i pierdząco. :mrgreen: :mrgreen:
czarne jest piękne...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 23:33

vibowit pisze: No to w sumie trudno się nie zgodzić. Choć nie wiem co znaczy nierówno.

Jak to nie wiesz? Że moment jest nierówno rozłożony, nie to co w dizlach. Najpierw nic, a później tak jakoś wciska w fotel i plecy bolą, a jak się zmieni biegi to się fryzura niszczy przez uderzeniach w zagłówek.
vibowit pisze: Mi też, jak przesiadam się z Golfa TDI, strasznie przeszkadza to głośno i pierdząco. :mrgreen: :mrgreen:

To jest duży problem. Serce ludzkie się przystosowuje do regularnych dźwięków, na przykład starego, głośnego zegara. Jak komuś się przystosowało do kle-kle-kle to później ma problemy z nierównym pulsem, który nie wie jak bić. No i jaszcze to przerażające poczucie, że się nie jedzie traktorem, tylko takim małym, niskim autem, którym w którym trzeba patrzeć na prędkościomierz, bo da się pojechać za szybko. Ale wy niewyrozumiali jesteście. :roll:

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 11 maja 2009, o 23:34

kurka, aż zatęskniłem za moim Mondim TDCI ;-(

PS. Ten kolega jakby cytował treść naklejki w moim podpisie :whistle:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

radxcell
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 11 maja 2009, o 23:36

EterycznyŻołądź pisze:Zabrałeś się do sprawy kompletnie, delikatnie mówiąc "od tyłu", co Ci pragnąłem uzmysłowić.
To mi będziesz musiał jakoś inaczej wytłumaczyć. Może dlatego że nie chodziłem do przedszkola, pozniej wywalali mnie pare razy z roznych instytucji za niesubordynacje i samodzielne myslenie, wiec nie jestem ulozony z tej samej sztancy (vide).

imho, i tylko imho, podszedlem do sprawy z jedynej wlasciwej strony. napisalem wprost o co mi chodzi. uczciwie, kulturalnie i z szacunkiem dla bywalcow tego forum. ktos z Was sie zgodzi, bede szczesliwy. nie uda mi sie to, pozostane w punkcie wyjscia, tak jakbym nic nie napisał.

sugerujesz, a moze nie Ty tylko ktos inny - szczegol, zebym przyjechal na zlot, poznal ludzi, a potem "moze sie cos uda". takie podejscie nie byloby wg mnie fair. bo usmiechalbym sie do Was z ukrytym planem w tylnej kieszeni spodni. bo zalezaloby mi na przejazdzce. a bycie nieszczerym nie jest w moim stylu. kocham szczere w pokazywaniu uczuc koty, nie ufam psom - genetycznym lizusom.

dlatego - napisalem prosto z mostu, o co mi chodzi, a dzieki temu, jesli faktycznie pojawie sie na chlejadach czy innych zlotach, o ktorych informacji jeszcze nie wiem gdzie szukac, bedzie to z mojej strony autentyczne i szczere. bo na pytanie z tematu bede juz znal odpowiedz.

wiem, ze to moze byc trudne do ogarniecia, ale staralem sie wyjasnic tak jak lubie - otwarcie i szczerze. i dlatego, Żołędziu - cokolwiek ten nick oznacza - nie obrażam się za Twój prosto z mostu komentarz. co wiecej, uwazam, ze jest on jedym z bardziej wartosciowych w tym watku.

duzo cenniejszy niz bezskuteczne proby wbicia mi szpilki przez takich, co jedynie ironizuja zza wegla. ;)

tak, wpisalem M3d w profil :). moglem wpisac cos rownie madrego w stylu "czerwone", z polami wymaganymi tak bywa, ze pojawiaja sie tam glupoty, niejako na zyczenie adminow. jaka to roznica w dyskusji? what kind of a dining set defines me as a person? (i z jakiego to filmu?)

pozdr, rdx

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 11 maja 2009, o 23:37

radxcell pisze: Wyleczył się bo: twardo, głośno, nierówno, pierdząco.

Nie da się ukryć, że Mercedes S to nie jest :mrgreen:

ODPOWIEDZ