Potyczki z Play czyli mam tego dość !

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
damazia
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 39 razy

Re: Potyczki z Play czyli mam tego dość !

Post 1 cze 2009, o 12:02

Lata świetlne temu - a były to świeże początki Błekitnej Linii - z damaziem przeprowadzaliśmy ze starego do nowego mieszkania, z bloku do bloku na tym samym osiedlu - bloki oddalone od siebie o 300 metrów. W tej starej chacie po nas zamieszkał mój brat. Postanowiliśmy zamienić numery telefonów. Brat miał dostać nasz numer z nowego mieszkania, a my mieliśmy odzyskać nasz stary numer. No bo ten stary telefon był mi potrzebny, powiedzmy służbowo: stali klienci itp. Niby banalne, no bo to jedno osiedle i jedna centrala telefoniczna! I sie zaczęło. Operacja ZAMIANY czyli przeniesienia dwóch numerów telefonów jednocześnie okazała się być za trudna dla tepsy. Nie będę się rozpisywać w szczegółach, ale generalnie zaliczyliśmy gehennę: wyłączone telefony (oba) i przysyłanie rachunków za nie działające numery, wezwania do zapłaty niezapłaconych rachunków za niedziałające numery (z groźbą wyłączenia telefonu :o ), nierejestrowanie zgłoszeń na BL (każdego następnego dnia po zgłoszeniu dzwoniłam ponownie, by sprawdzić, czy zarejestrowali moje zgłoszenie dnia poprzedniego - już popadłam w paranoję!), stanie w giga kolejce w jedynym wtedy punkcie obsługi klienta w Warszawie do jakiejś tam pani kierownik, by nic nie wskórać itp. itd. Po DZIEWIĘCIU :!: :!: :!: miesiącach poziom mojego - delikatnie mówiąc - zmęczenia sięgnął zenitu. Wysmarowałam pisemeczko zaadresowane jednoczesnie do ichniego biura reklamacji i imiennie do dyra tepsy z zastrzeżeniem, że wysyłam również kopię do odpowiednich urzędów kontrolno-konsumenckich. I zaznaczyłam, że: a) nie zapłacę żadnych rachunków za niedziałające telefony, a za ściganie mnie z płatnościami idę do sądu; b) wylistowałam wszystkie zarejestrowane numery moich bezskutecznych zgłoszeń na BL - wraz z nazwiskami dziumdź, które ze mną rozmawiały - i że zgłaszam to do UOKiK-u; c) rezygnuję z obu numerów telefonów i niech mnie pocałują w pępek. Pismo było oficjalne, ale w tonie mocno ironicznym, dającym do zrozumienia, że mam ich za nieudolnych kretynów. I....nagle po kilku dniach od wysłania pisemka zadzwoniła do mnie jakaś pani z jakiegoś biura pozyskiwania utraconych klientów z Radomia i ZAŁATWIŁA OWĄ ZAMIANĘ W DWA TYGODNIE!!! A wszystkie rachunki za te dziewięć miesięcy anulowali.
:wall: :wall: :wall:

Przenieśliśmy się z damaziem do Tele2 zaraz, jak tylko pojawiła się możliwość wspierania jakiejkolwiek pierwszej lepszej konkurencji tepsy.

Dużo lepiej poszło damaziowi z przeniesieniem się niedawno z Pomarańczarni do Plusa. Jego telefon wyłączony był tylko przez dobę, zgodnie z ustalonym terminem i do tego w weekend. Papiery krążyły przez kurierów, a jak czegoś brakowało, ci z Plusa sami dzwonili. I do tego dostał taki fajny abonament, że do żonki prawie for free dzwoni. :razz:
Normalnie w szoku byliśmy. Cud nad Wisłą! :-d

damazie chodzą parami

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 1 cze 2009, o 15:05

FUX pisze:
Konto usunięte pisze:W koncu wrocil do tepsy.
No i jak tu walczyć z systemem... Monopolistę jest ciężko wykoleić.... :-/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 1 cze 2009, o 21:57

Narazie ta nieszczęsna sieć Play ma mnie w nosie , ale ja jestem cierpliwy i nie odpuszczę . Ciekawe jak będą się zachowywali jak dostaną wezwanie do zapłaty 8-) a później resztę ( nie będzie to juz takie miłe dla nich ) .

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 01:29

Ale jesteś pewien, że to nie Era? Problemy zazwyczaj przy przenoszeniu numeru robi operator macierzysty, tak jak to opisałem wyżej w moim przypadku...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 cze 2009, o 07:59

eMTi pisze:Ale jesteś pewien, że to nie Era? Problemy zazwyczaj przy przenoszeniu numeru robi operator macierzysty, tak jak to opisałem wyżej w moim przypadku...
Sądzę, że masz rację i nie chodzi tutaj wcale o erę, X, Y, +, -, czy innych.
Tam naprawdę się starają, że barana, sorry za porównanie, strzyc jak najdłużej...
Podobne przeboje miałem kiedyś z Canal+ i wypowiedzeniem umowy....
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 2 cze 2009, o 09:16

FUX pisze: Sądzę, że masz rację i nie chodzi tutaj wcale o erę, X, Y, +, -, czy innych
Mało mnie obchodzi kto dał ciała :idea: , ważne jest to jak sie sprawę załatwia :!: a właściwie jej się nie załatwia :evil:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 10:19

no tak... ale chodzi o to, żeby - jak to się mówi - poznać swojego wroga. Bo jak to wina Ery, a Ty się będziesz pałował z Play'em, to nigdy to się nie skończy, bo oni po prostu nic nie będą mogli zrobić... Pamiętaj, dobry rekonesans to połowa wygranej wojny! :-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 2 cze 2009, o 11:43

FUX pisze: Sądzę, że masz rację i nie chodzi tutaj wcale o erę, X, Y, +, -, czy innych.
Tam naprawdę się starają, że barana, sorry za porównanie, strzyc jak najdłużej...
Podobne przeboje miałem kiedyś z Canal+ i wypowiedzeniem umowy....

Zwróć uwagę na to, co napisałem wcześniej. Co z tego, że klient pójdzie sobie od operatora X, jak operator X nadal będzie musiał obsługiwać (fakt, że w mniejszym stopniu niż normalnie, to tylko przekierowanie) rozmowy tego klienta? Dlatego ja im się nie dziwię (może nie pochwalam, ale nie dziwię).

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

ODPOWIEDZ