Filmoteka

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Filmoteka

Post 31 maja 2009, o 14:51

Azrael pisze: Antilaga się raczej nie używa na światłach...
Dziękuję za uwagę. :-/ :roll: Niemniej wiem kiedy się używa anti laga i jak działa. :whistle:

Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 2 cze 2009, o 01:59

Lejdis end dżentelmen, bojs end gerls.... Pewnie wielu z Was na to od jakiegoś czasu czekało.. i oto pojawiło się dopiero co....

Fanfary.... chwila skupienia, a teraz zapinajcie pasy w waszych fotelach, krzesłach i taboretach, bo oto nadjeżdża... :o :o :o

ENJOY!!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo

8-) 8-) 8-)

Może to i amerykańskie, może pod publiczkę, może to z rajdami wiele wspólnego nie ma (choć na jednych zawodach Ken o mało co nie złoił Colina)... Ale damn... te niektóre przejścia na styk i boskie slow-mo...... :o
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 cze 2009, o 07:46

Zgrabne...
Dolce far niente ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 2 cze 2009, o 09:20

FUX pisze:Zgrabne...

Ale jakie nieekologiczne, ileż on tam świetlówek natłukł ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 2 cze 2009, o 09:24

Taaa......

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 09:24

O, też miałem wrzucać. Moim zdaniem o ile ten pierwszy filmik to były głownie boki to tutaj jest już za dużo jakiś głupot takich jak te piłeczki, świetłowki ( :? ), pękające balony etc. :-( No ale efektownie jest. I lanos widać tak zrobiony, że aż rwie do przodu. :giggle:
eMTi pisze: choć na jednych zawodach Ken o mało co nie złoił Colina
eMTi, trochę powagi. :evilgrin: Na prawdziwym rajdzie prawdziwi rajdowcy mogliby na mecie zapalić papierosa i wypić redbulla zanim ten showman pokazałby się na horyzoncie. A gdzie Ty go do Colina tu próbujesz...
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 10:05

No Blockowi pewnie by się dostało, ale też nie aż tak.. W końcu on jest też kierowcą rajdowym teamu Subaru USA, który dopiero po jakimś czasie został wynajęty przez DC do robienia pokazówek.

Ale kilka przejść na minimetry było słodkich, przyznasz.. Mi wynagrodziły za te balony i świetlówki.. :-)

Tu było blisko:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PndYVslTHXI

A tu cały Colin... zwłaszcza końcówka... :mrgreen: jego styl X-Games raz jeszcze:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Ci_p6ulyTRg
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 10:10

eMTi pisze: dopiero po jakimś czasie został wynajęty przez DC do robienia pokazówek
Ken ma DC a nie jest przez nich wynajmowany. ;-) :-)
Ken Block co-founded DC Shoes with Danny Way in 1994.[1] They started DC Shoes as a small company creating athletic shoes for skateboarders. Ken Block believed that as with other athletes, skateboarders needed special shoes to compete at high levels.[1] Block and Way began to market these shoes and the business began to grow in the action sports world. In May 2004, DC Shoes was acquired by Quiksilver Inc.[1] This transaction made the company part of a $2 billion action sports family.[1] Today, DC Shoes is known for its wide variety of action sports gear including shoes and other apparel. To market these products Ken Block and other DC Shoes associates have signed a world class list of action sports athletes to market, develop signature lines, and enhance DC Shoes ever growing business.[1]
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 10:22

Arti, może jakieś sandałki zaprojektujemy? :lol:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 2 cze 2009, o 10:48

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 2 cze 2009, o 11:05

Pan Cyborg testował polskie szuterki

Link: http://www.youtube.com/watch?v=7KlPuJs1yJo

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 12:24

WRC fan, było już w wątku o Rajdzie :-p Ale dobrze jest mieć wszystko w jednym miejscu 8-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 cze 2009, o 13:00

co do filmu z USA, to fajny, dzieciaki będą się jarać (a o to właśnie chodzi)... sporo efektownych akcji (choć scena z pistoletem do paintball'a jest dla mnie już zbędna). A sam lanos zmodyfikowany grubo :-). No i poprawili montaż samego filmu (nie ma już różnej ilości kamer, które są widoczne na aucie w zależności od ujęcia)

a co zaś tyczy się filmu z testów Loeb'a przed 66 Rajdem Polski to kopara opada... on nie jedzie lecz frunie po trasie... Jedyny niesmak to głosy słyszane w tle, czyli ciągłe " o ja pier....." :-/ (jako pochwała umiejętności kierowcy)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 2 cze 2009, o 13:21

eMTi pisze: WRC fan, było już w wątku o Rajdzie :-p
Ja sobie dałem ignora na tamten wątek co by się nie wkurzać :-/

Barthol pisze: Jedyny niesmak to głosy słyszane w tle, czyli ciągłe " o ja pier....." :-/ (jako pochwała umiejętności kierowcy)
Może i na filmie to gryzie, ale coś mi się wydaje, że większości z nas takie słowa by się cisnęły na usta jakbyśmy widzieli to na żywo ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 2 cze 2009, o 13:29

WRC fan pisze:
Barthol pisze: Jedyny niesmak to głosy słyszane w tle, czyli ciągłe " o ja pier....." :-/ (jako pochwała umiejętności kierowcy)
Może i na filmie to gryzie, ale coś mi się wydaje, że większości z nas takie słowa by się cisnęły na usta jakbyśmy widzieli to na żywo ;-)
pewnie coś w tym jest...niestety :-| (sam bym pewnie podobnie zareagował :oops: )
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 2 cze 2009, o 14:32

w takich momentach nie panuje głowa nad tym co wyprawia język :razz:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 14:43

kierowca jedzie po krawędzi, to i język leci po krawędzi... Adekwatnie 8-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 14:44

Jakbym widział tę masakrę na żywo to pewnie było by jeszcze mniej wyszukanie jeśli chodzi o słownictwo. :mrgreen:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 20:16

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: to się nazywa komunikacja :giggle: :giggle: :giggle:
( uwaga wulgaryzmy)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=Zt_jerTC ... re=related
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 20:37

burat, hehe, dobre :lol:
A tego gościa to w ogóle znamy. Przyjechali kiedyś ekipą na Kamionki jak upalaliśmy. :-) Zobacz to, 14 sekunda to ja :-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=haPQSX_CR1s
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 20:47

no właśnie jak tej zimy nie dacie cyny o takich nocnych zabawach :x to jak mi Hołek mistrzem europy pożyczę od brata John Deer`a i rozrzutnik z 3 tonami soli i nikt nie będzie jeździł :whistle: ( już czekam na zimę :thumb: )

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 20:50

burat, przecież gadaliśmy w zimę i mówiłem, że w górach to różne harce się dzieją. :mrgreen: A na Jodłowniku to już w ogóle :mrgreen:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=e2WbIL65xts

:mrgreen:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 cze 2009, o 20:55

no ale teraz czekam na konkretny termin bo namiotu tam nie chce za bardzo rozbijać :giggle: mam nadzieję ,że o mnie nie zapomnicie i poślizgamy się razem 8-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 2 cze 2009, o 21:01

Arti, co tak wolniutko :?: :-d :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 cze 2009, o 12:37

bo Artiemu turbo przeszkadza... Za dużo się w N/A najeździł i leci tak, jak by miał podtrzymanie turbodziury :mrgreen: ;-)

ODPOWIEDZ