WRC Rajd Polski

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: WRC Rajd Polski

Post 23 cze 2009, o 15:57

Spokojnie pogoda na Mazurach zminia sie dosc szybko :giggle:

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 23 cze 2009, o 16:10

jarmaj, a możesz się przez PW popytać ludzi, o której mają zamiar dotrzeć do miejsce? Bo biorąc pod uwagę korki ta kolacja o 19 może się okazać za wczesna.. Prawdopodobnie Niuniek, Vibowit i Mały wyjadą o 18 z Warszawy, więc im trzeba będzie coś zostawić.. Natomiast nie wiadomo, co z resztą..
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 23 cze 2009, o 16:12

Wygląda, że w czwartek ma być bez opadów.

http://new.meteo.pl/php/meteorogram_id_ ... 2n&id=1524

Niepokojące jest te pojawienie się dużego zachumrzenia w piątek. No nic, zobaczymy.

Tyle przed świtem w piątek ma być jakieś 6 stopni :o

Arti, masz ogrzewanie w namiocie???

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 16:17

eMTi pisze:jarmaj, a możesz się przez PW popytać ludzi, o której mają zamiar dotrzeć do miejsce? Bo biorąc pod uwagę korki ta kolacja o 19 może się okazać za wczesna.. Prawdopodobnie Niuniek, Vibowit i Mały wyjadą o 18 z Warszawy, więc im trzeba będzie coś zostawić.. Natomiast nie wiadomo, co z resztą..

Myślałem, że ta 19 to już będzie późno...

No to proszę deklarację o której kto planuje przyjechać. Wyliczy się średnią i zamówi jedzenie :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 23 cze 2009, o 16:38

jarmaj pisze: Arti, masz ogrzewanie w namiocie???
Tak, mam. :giggle: Namiotowe Webasto, z elektronicznym regulatorem temperatury i wilgotności powietrza i podgrzewaną podłogą pod namiotem i specjalną pompką która pompuje ciepłe powietrze do materaca żeby nie było zimno w plecy. :mrgreen:

A tak poważnie, to... nie mam. :-) Musisz sobie wziąć ciepły śpiwór i jakoś koc co by go walnąć na ziemię żeby Cię nie chwycił gruntowy przymrozek. ;-)

Co do mnie to ja mam nadzieję wyjechać z Wrocławia około 12 albo wcześniej w zależności od tego o której Lucjan z Neonem przyjadą do Breslau. ;-)
Obrazek

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 16:41

jarmaj pisze:Tyle przed świtem w piątek ma być jakieś 6 stopni :o

Arti, masz ogrzewanie w namiocie???
Przytulicie się i będzie git :giggle: Jarmaj nie pękaj, ja byłem kilka lat temu na rejsie w długi weekend majowy... We wtorek w Olsztynie spadł śnieg, jednej nocy po wodzie pływaly płatki lodu, a średnia temperatura w nocy wynosiła 2 stopnie.. I to było na jachcie, pełno wilgoci i nie było się gdzie ogrzać pod dachem.. Ale daliśmy radę i nikt się nie rozchorował, więc będzie git, nie bój żaby! 8-) Jak to mawia Arti: "Twardy jesteśmy, czy miętcy"? :evilgrin:

A co do godziny to może lepiej później.. Namioty trzeba będzie rozbić itp.. Jechałem na Mazury 2 tyg temu i 7h to absolutne minimum na dojazd z wro, a z tych okolic będę jechał Ja, Pati, Arti, Piter, Lucek, Zubi z bratem oraz Burat z żoną.. Burat chyba nie będzie mógł wyjechać wcześniej, niż o 12...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 23 cze 2009, o 16:49

O której kto wyjeżdża z Wawy, bo bym sobie wybrał za kim jechać... :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 16:50

eMTi pisze: Burat chyba nie będzie mógł wyjechać wcześniej, niż o 12...
Burat poinformował mnie, że raczej wyjedzie dość późno i przyjedzie w nocy ale pewnie jeszcze o tym tu napisze.
Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 16:54

Arti pisze:
jarmaj pisze: Arti, masz ogrzewanie w namiocie???
Tak, mam. :giggle: Namiotowe Webasto, z elektronicznym regulatorem temperatury i wilgotności powietrza i podgrzewaną podłogą pod namiotem i specjalną pompką która pompuje ciepłe powietrze do materaca żeby nie było zimno w plecy. :mrgreen:

No to spoko, bo właśnie testuję mój, z dobre 15 lat nie wyciągany z szafy, materac dmuchany. 0,5h i jeszcze powietrze nie zeszło. Jest nieźle. :-)

eMTi pisze:Namioty trzeba będzie rozbić itp.. Jechałem na Mazury 2 tyg temu i 7h to absolutne minimum na dojazd z wro, a z tych okolic będę jechał Ja, Pati, Arti, Piter, Lucek, Zubi z bratem oraz Burat z żoną.. Burat chyba nie będzie mógł wyjechać wcześniej, niż o 12...
A tak w ogóle, to kiedy na ten SS idziecie?
W czwartek czy na zakończenie rajdu?

Bo jak w czwartek, to w ogóle nie będzie się dało dopasować do wszystkich, bo SS jest ok 20:00.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:06

idziemy w niedzielę, więc luz.. jarmaj, a jak dokładnie trafić do tej leśniczówki? Jakiś dokładniejszy adres, oprócz nazwy tej wioski, czy może namiary w stylu: na rozdrożu za dębem skręć w prawo, a na stępnie 4 łokic dalej przy kamieniu porośniętym mchem skręć w lewo? :lol:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 23 cze 2009, o 17:08

no ja dojadę do was w piątek rano . Szef mojej żony nie da jej wolnego wcześniej a nawet wlepił jej nadgodziny i skończy pracę o 17-tej więc nie ma sensu wyjeżdżać o tej godzinie z Wrocka bo dojechał bym może na 24-tą albo później więc rozbijanie w nocy namiotu jest bez sensu.

A co do ogrzewania to trzeba będzie się ogrzewać jak Eskimosi i ja w tej sprawie wykazałem się czujnością zamieniając kolegę na żonę :thumb:
ale Arti i Jarmaj dacie sobie radę :giggle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:11

burat pisze: le Arti i Jarmaj dacie sobie radę
mamy osobne komory w namiocie :evilgrin:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:12

no wiesz ale jak przymrozi to różnie bywa :evilgrin:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:14

burat pisze: no wiesz ale jak przymrozi to różnie bywa
No, ja nie wiem. Ale skoro wiesz.... :-) :giggle:
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:21

no to mówię ,że z żoną jadę bo wiem ,że trzeba się w zimną noc przytulić :lol:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:29

eMTi pisze:idziemy w niedzielę, więc luz.. jarmaj, a jak dokładnie trafić do tej leśniczówki? Jakiś dokładniejszy adres, oprócz nazwy tej wioski, czy może namiary w stylu: na rozdrożu za dębem skręć w prawo, a na stępnie 4 łokic dalej przy kamieniu porośniętym mchem skręć w lewo? :lol:
Do tej leśniczówki (która nie jest w sumie leśniczówką ;-) ) trafić bardzo łatwo. Trzeba jakoś poradzić sobie z dojazdem na Mazury, a potem to już pestka. Wystarczy kierować się na Bemowo Piskie ulicę Pocztową 6 :mrgreen:

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 23 cze 2009, o 17:38

jarmaj pisze: Do tej leśniczówki (która nie jest w sumie leśniczówką ;-)

A zamiast dzika kaban pastowany :mrgreen: :giggle:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 17:45

Kruszyn pisze:
jarmaj pisze: Do tej leśniczówki (która nie jest w sumie leśniczówką ;-)

A zamiast dzika kaban pastowany :mrgreen: :giggle:
Nie nie, gospodarz jest zapalonym myśliwym.

Jak rozmawiałem z jego żona o wielkości pokoi i szerokości łóżek, to określała ją (tą szerokość) miarą z iloma dubeltówkami gość zmieści z łóżka! :-)

jarmaj
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 18:24

jarmaj pisze:No to spoko, bo właśnie testuję mój, z dobre 15 lat nie wyciągany z szafy, materac dmuchany. 0,5h i jeszcze powietrze nie zeszło. Jest
2h i nie zeszło! To działa! :thumb:

:mrgreen:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 23 cze 2009, o 18:33

Wydrukowałem tego pdfa z mapkami, ale kurna cz-biały i tak średnio można rozróżnić, co jest, co. :-/

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 18:54

citan, dobra i to. O której te kanapki będą gotowe w Bełchatowie? :mrgreen: Może zrób herbatę w termosie takim dużym żebyś nie musiał się martwić, że jak przyjedziemy to będzie zimna? :mrgreen:
Obrazek

citan
5 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 19:05

Arti, a zapraszam serdecznie. jarmaj się zadeklarował być u mnie ok. godz. 10. Nie wiem jak długo uda mi się go zatrzymać... np. pokazując zalety 4EAT.

:mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 19:05

citan, nie marudź, tylko kredki w dłoń i jedziesz! Albo przynajmniej czerwony cienkopis :lol:

citan
5 gwiazdek

Post 23 cze 2009, o 19:08

eMTi pisze: citan, nie marudź, tylko kredki w dłoń i jedziesz! Albo przynajmniej czerwony cienkopis
Nie ma mowy, w podstawówce najgorsze oceny miałem z plastyki :!: Przyczepi się najwyżej na sznureczku te kartki do pablonasa on będzie wiedział. :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło

Post 23 cze 2009, o 19:10

citan pisze: Wydrukowałem tego pdfa z mapkami, ale kurna cz-biały i tak średnio można rozróżnić, co jest, co. :-/
Jutro puszczę to na laserze w pracy - będzie ok 8-)
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

ODPOWIEDZ