panpremo pisze: Katalizator sie wypala po 60tyś wiec albo go ktoś wymienił albo jest zapchana pucha...![]()
Jest wogole wymienialny bo to sportowy katalizator, jest na flanszy wiec mozna go sciagnac z wydechem a tam osobno jeszcze.
panpremo pisze: 98??? Jeździj tak dalej i żebyś się nie zdziwił jak przy tym twoim ruszaniu silnik powie papa... A nie słyszałeś nigdy o octan busterach???![]()
Octane booster to sobie mozesz nalac do skuterka. To niczego nie zmienia, w rezultacie po zastosowaniu zanotowalismy minimialny (ale jednak) spadek mocy...to chyba bardziej przeczyszcza ten układ niz powoduje jakis przyrost "oktanów" przez co niby poprawia to osiągi i blablabla, co nie zmienia faktu ze to powoduje ze auto jedzie lepiej ale to moze na przestrzeni czasu.
panpremo pisze: Nie ma czegoś takiego jak Type R czy RA UK versions, ("ECU jak wszystkie EDMy" ...Jezu gdzie ty to czytasz wszystko![]()
) Wszystkie GC8 WRX to JDM nawet te w UK. Europejską wersją type R było P1 i 22B type UK.
??? Ecu wszystkie EDM'y? Ty masz informacje chyba z wikipedia gdzie kazdy wypisuje cos takiego jak Ty tutaj. 22B wersji wyszlo 400 bez "13" sztuk dokładnie, choć i tak mowi sie o 400stu i bylo jeszcze 16 dodatkowych na europe w tym 8 tez UK ver.to zupełnie co innego niz STI. SIlnik EJ22, 2.2l, 80mm szerszy od standartowego STI w opcji R czyli coupe. Type RA i R JDM a EDM .. roznice widac gołym okiem, UK versions maja antene w blotniku z tyłu i w srodku roznia sie detalami. Róznice wynikaja z tego ze w Japoni miaja inne systemy i wszystko sie rozni od tego co jest w Europie(pomijajac fakt ze sa 20 czy 30 lat do przodu).P1 to byla angielska wersja z zawieszeniem z Prodrive'u. Masakra człowieku.
panpremo pisze: Czyli tak naprawdę wychodzi na to, że kupiłeś najgorsze RA jakie tylko mogłeś bo kupuje się albo 95-96 czyli ver 2 albo 99-00 czyli ver 5-6 bo pierwszy ma najlepszy silnik i jest czystą rajdówką a ostatni da się mapować jest najładniejszy i ma wartość kolekcjonerską.
Twój ma gówniany silnik, niemapowalnego kompa i jest brzydki![]()
93r; 94r ver2; 95-96r ver3; 97 ver4 i to jest jedyna wersja ktora wyszła na rynek wewnętrzny, wiec nie gadaj mi, ze jest najgorsza bo jest najlepsza :) Na sucho wazy 1090kg. Fabrycznie ma "dyskretny" pakiet ospojlerowania czyli...wogole go nie ma, zderzaki wyglądaja jak w zwykłym 1.6 czy 1.8l zadnych nakładek, dokładek i srania wiec w czystej postaci wóz ktory zabija wszystko co nie przyspiesza do setki szybciej niz 4,2 sek zioooom. Nie wiem czym jeździsz ale chyba z tym masz jakis problem...nie wiem, moze zapisz sie na terapie albo co. Ja szukam pomocy u normlanyh ludzi a Ty sie wymądrzasz, wyśmiewasz...próbujesz zrobic ze mnie jakiegos pajaca...ze się nie znam albo ściemniam.
To ze Tobie moze sie nie podobac to akurat mam w dupie bo poleciałem sobie po to auto sam i jestem z niego dumny. Mam z nim problem, nie ukrywam ale po co piszesz rzeczy, ktore nic nie wnoszą do sprawy?