będzie trochę OT, ale nie mogę się powstrzymać...
tRAsh pisze:wszyscy szpece co nie miara a po chwili okazuje sie, ze sie gubią we własnym bałaganie
1.
tRAsh, wybacz, że to napiszę ale jak na razie, to z Twoich postów wynika, że jesteś szpec, tylko trochę nieskładnie piszesz. nic osobistego. takie spostrzeżenie. za którym idzie następne: bardzo fajnie by robiło, gdybyś od czasu do czasu wstawiał w swoich postach "IMHO". że niektórzy inni tak nie robią? no nie robią. ale skoro przeszkadza ci "szpecowatość" to warto zacząć od siebie.
2. pewnie już zauważyłeś, że niektórzy z odpisujących wiedzą o czym piszą. dotyczy to nie tylko techniki i technologii, ale też cen. na to forum wpadło już kilku fanów marki, z zapytaniem "gdzie można za 100PLN..." wypadali rozczarowani. dlaczego? bo (tak jak to zauważyłem) druciarstwo stosowane jest tu, w tym miejscu internetu - tępione. a teraz tłumaczenie: nikt nie lubi przepłacać. możesz tu znaleźć wątki, gdzie jeden drugiemu doradza, gdzie zrobić i jak zrobić, żeby było tanio i dobrze. z naciskiem na dobrze. natomiast - zwłaszcza w samochodach - jest granica pomiędzy "tanio", "nie przepłacać" a "zadrutować, bedzie dobrze" (pisownia zamierzona). to ostatnie podejście tutaj się nie podoba. nie dlatego, że tu sami bogacze. chodzi o to, że prowizorka wykonana w GT to zbrodnia, bo to zabytkowe auto, a prowizorka w STI to jeszcze większa zbrodnia, bo kogoś zabić można.
aczkolwiek nie można wykluczyć, że znowu nastąpiło "letkie" nieporozumienie. z tego co wiem (a mogę się mylić, bo to nie mój świat) remap oznacza dość jednoznacznie "grzebanie w ECU celem podniesienia osiągów". być może to o co pytasz, to nie "remap" i dlatego różne ceny.
no. to tyle "merytoryczności" ode mnie.