Głośna praca skrzyni wrx 2007
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Głośna praca skrzyni wrx 2007
Witam, od pewnego czasu coraz bardziej słychać skrzynię biegów. Jest to jednostajny szum , który wystepuje od 60km/h , przy 100km/h ma apogeum by potem szumieć tak samo głośno.Po wyrzuceniu na luz szumi także, niewiele ciszej. Co to może być? Dodam że poziom oleju w skrzyni ok. Czy może mieć na to wpływ różnica w zużyciu przednich i tylnych opon? Pzdr
Re: Głośna praca skrzyni wrx 2007
Bardzo prawdopodobne. Pożycz od kogos komplet RÓWNO zjechanych i sprawdź...
Dolce far niente 

A przez chwilę myślałem o modelu ' 06
ale już się wyleczyłem 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Szum, a nie wycie czy też wysoki dźwięk ? Skrzynia raczej wyje, a nie szumi. Sprawdź opony najpierw.
Bój sie Boga choopie. STI Bug-Eye, to jest TO czego potrzebujeszPiter 35 pisze:A przez chwilę myślałem o modelu ' 06![]()
ale już się wyleczyłem

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Dokładnie, od tego bym zaczął. W Civicu miałem poząbkowane opony i właśnie tak szumiały.LouCyphre pisze: Sprawdź opony najpierw.
Czterołapy nie ząbkują...Godlik pisze: W Civicu miałem poząbkowane opony i właśnie tak szumiały.

Dolce far niente 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
OK, ale sam napisał o różnicy zużycia opon na przedniej i tylnej osi. Może to jakieś używki, które wcześniej jeździły na innym?FUX pisze: Czterołapy nie ząbkują...![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Gdzieś to przeczytał drogi FUXie? Ząbkują tak samo jak inne. Na moim legacu się wyząbkowały jak dzikie.FUX pisze:Czterołapy nie ząbkują...Godlik pisze: W Civicu miałem poząbkowane opony i właśnie tak szumiały.
Forek zobił 92kkm i jest spoko na dwóch kompletach.
W fwd starczało na max. 15kkm i był problem...
W fwd starczało na max. 15kkm i był problem...
Dolce far niente 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Mądrego to normalnie aż miło poczytaćLouCyphre pisze:Bój sie Boga choopie. STI Bug-Eye, to jest TO czego potrzebujeszPiter 35 pisze:A przez chwilę myślałem o modelu ' 06![]()
ale już się wyleczyłem

Myślałem o tym pieknym aucie ale rozsądek wygrał , za dużo śmigam na co dzień ( różnica utrzymania wrx-a a sti jest zbyt dużaLouCyphre pisze: Bój sie Boga choopie. STI Bug-Eye, to jest TO czego potrzebujesz

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Tzn.Piter 35 pisze: różnica utrzymania wrx-a a sti jest zbyt duża

Dolce far niente 

Tarcze , sprzęgło , zawiecha , spalanie itpFUX pisze: Tzn.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Założysz gaz i będzie ok.Piter 35 pisze:Tarcze , sprzęgło , zawiecha , spalanie itpFUX pisze: Tzn.

Dolce far niente 

i do tego jeszcze prywatnego ochroniarza na Chlejady ,żeby Cię obronił przed Jarmaj`emFUX pisze: Założysz gaz i będzie ok.

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Wątek się zrobił jak diabli. Co do opon to są to oryginalne kapcie (16 tys km) , to nie opony słychać, tylko skrzynie. Z tym zużyciem oponek chodziło mi o to , czy to przypadkiem skrzynia nie jęczy na centralnym dyfrze, bo jak oponki z przodu bardziej poddarte, to i wiecej obrotu koło musi zrobić w porównaniu z tylnym.Auto jak na standartową skrzynie WRX-a dość mocne. Czy 400Nm i parę mocnych strzałow ze sprzegła mogło zrobić jej kuku?
miniek77, Skąd żeś się objawił ? Może jak zdradzisz, to znajdzie się jakaś dusza ci posłucha tego na żywo i skieruje Cie precyzyjniej ...
A jeszcze jedno pytanko, czy 2.0 T i 2.5 T to ta sama skrzynia? Kombinuję jak to szybko naprawic.Dzisiaj na podnośniku osłuchałem gada i szum słychać z przodu skrzyni, tam gdzie jest przedni dyfer. Pozdro
miniek77 pisze: Czy 400Nm i parę mocnych strzałow ze sprzegła mogło zrobić jej kuku?
Dziwne jakby 400Nm jej nie zrobiło.
Czytałam że to drugi bieg w tej skrzyni jest najbardziej narażony , a to póki co u mnie spox, problem gdzieś leży w przednim dyfrze .Azrael czy bawicie się też w naprawy skrzyń?