Co z tym Foresterem XT?

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
alu
0 gwiazdek
Auto: HA
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Co z tym Foresterem XT?

Post 21 lip 2009, o 21:49

Ponieważ zmieniłem obiekt poszukiwań z LGT na Forka XT (żonie się bardziej podoba :o ), chciałem was - znawców, poprosić o info na temat tego okazu:
http://moto.allegro.pl/item691104785_su ... _5_xt.html

Mianowicie, czy to normalne, że nie ma spryskiwaczy reflektorów? Czy to normalne, że to 2,5 XT z 2004 roku, czy aby nie rozpoczęto produkcji 2,5 XT w 2005?
Czy to normalne, że nie ma chromowanych obwódek na zegarach?

Może ktoś zna ten serwis (Auto Adamski w Łomiankach) i może polecić, albo wręcz przeciwnie?

Każdy dodatkowy komentarz bardzo mile widziany.
Dzięki za informacje.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Re: Co z tym Foresterem XT?

Post 21 lip 2009, o 21:58

To jest Ameryka - one nie miewały spryskiwaczy.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 21 lip 2009, o 22:01

alu pisze:Mianowicie, czy to normalne, że nie ma spryskiwaczy reflektorów? Czy to normalne, że to 2,5 XT z 2004 roku, czy aby nie rozpoczęto produkcji 2,5 XT w 2005?
To akurat bierze się z kretyńskich przepisów występujących bodaj tylko w naszym cudownym kraju. Wszędzie bierze się pod uwagę odnotowując rocznik auta, datę jego pierwszej rejestracji. I to jest logiczne. U nas datę produkcji. Kretynizm. Bo producenci już od ok. września/października robią model MY następnego roku.

Przykład moje auto. Model MY2001, wyprodukowany gdzieś pod koniec 2000, sprzedany i pierwsza rejestracja 10.2001(!) – jaki w papierach rocznik? 2000.... Lokalny krajowy debilizm... :evil:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 21 lip 2009, o 22:01

alu pisze: Może ktoś zna ten serwis (Auto Adamski w Łomiankach) i może polecić, albo wręcz przeciwnie?

Zajrzyj tu http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?p=99809#p99809
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

alu
0 gwiazdek
Auto: HA

Post 21 lip 2009, o 22:10

Wow, dzięki za tak szybkie odpowiedzi.

Rzeczywiście, jeżeli chodzi o Adamskiego to mogłem użyć Search'a :wall: .

Wyczytałem sobie już na 4forester.pl, że "Ameryka" nie różni się od "Europy", więc rozumiem, że mam się nie zniechęcać?

zamieszanie
1 gwiazdka

Post 21 lip 2009, o 22:26

ja się stołuje u Adamskiego od dwóch lat, już drugim forkiem. absolutnie polecam jako serwis. w 100% potwierdzam wszytskie pozytywy o obsłudze, indywidualności, odpowiadaniu na głupie pytania bardzo poważnie itp. jeśli miałbym kupować tam samochód, zwłaszcza ze stanów bardzo ale to bardzo dokładnie przyjrzałbym się jego blacharce. za każdym razem jak tam jestem widze kilka rozbitkow ze stanow + na serwisie kilka samochodow bez dachu i polowy blach.

ODPOWIEDZ