Znaczy, zasadniczo zgoda.damaz pisze:maruda, ja bym powiedział raczej, że o "trynd" chodzi, a nie o świeżość news'a. podobnie jak z (...)maruda pisze:RFID to old news.
(...)problemem jest to, że nowo poznaną technologię ktoś rozwija w pewnym - mało śmiesznym - kierunku a jeszcze inny ktoś daje na to pieniądze. w dzisiejszym świecie oznacza to jedno: prędzej czy później, w takie lub innej formie, zostanie to wprowadzone w życie. a biorąc pod uwagę szybkość z jaką nauka i technika się rozwijają - może to oznaczać nasze życie.
Dlaczego napisałem "old news": rozumiem, że Devlinowi nie tyle chodziło o "nowe implementacje starych (= znanych) rozwiązań", a raczej o to, "co technika jako taka sama sobą niesie" - nowe rozwiązania, nowe idee.
Tak więc zakładam, że autorowi wątku nie chodziło o "nowe zastosowania starych technologii".
Choć trzeba przyznać, że tytuł jest niejednoznaczny - można go interpretować, i tak, i tak (zarówno "co nam w najbliższej przyszłości zafundują stare rozwiązania techniczne" jak i "co nowego w najbliższych latach powstanie w temacie nowych technik/ technologii").
Jednak ów bostoński stwór z pierwszego (?) postu jednak zdaje się wskazywać na to drugie - czyli, zjawiska bardziej z terenów OLED, cell processor, ogniwa paliwowe, nanotechnologie - i inne takie.
Wprowadzanie na szeroką skalę "oswojonych" rozwiązań to raczej sfera socjologii niż techniki.
Lecz, jak wspomniałem, tytuł można interpretować dwojako.
pzdr,
M.