instal CB

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: instal CB

Post 20 lip 2009, o 20:07

FUX pisze: Jeżeli kupujesz nowe i radio i antene tego samego producenta i nic nie kombinujesz z długością kabla, to na 99% nie trzeba nic stroić...

Ja bym nie był takim optymistą... Jeśli np. w jednej furze będzie jeździć na dachu, w drugiej na klapie bagażnika, to lipa.... Może się fartem zdarzyć, że będzie ok, ale ja bym na to nie liczył... Sprawdzałem to już...wystarczy wystroić na jednym, zaznaczyć pozycję potencjometru (czy co to tam jest), wystroić na drugi i zrobić to samo. tyle 8-)

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 22 lip 2009, o 10:21

za popielniczka radio sie zmiesci, ale na plasko ( chili panel nie bedzie ustawiony pod katem do gory))i bedziesz musial demeolowac plastik pod radiem okalajacy rowniez dzwignie zmiany biegow..miejsca tam miedzy radiem, a modulem poduszki powietrznej dostatek, sam zmiescilem tam wzmacniacz audio.

Rosiu ma racje, na stale tylko grucha w podlokietnik.
ja uzywam cb od czasu do czasu i wtedy wrzucam je miedzy fotel pasazera, a tunel srodkowy.

sherif
2 gwiazdki
Auto: Outback 3.0 MY08
Polubione posty: 0

Post 22 lip 2009, o 13:07

gregski pisze: za popielniczka radio sie zmiesci, ale na plasko ( chili panel nie bedzie ustawiony pod katem do gory))i bedziesz musial demeolowac plastik pod radiem okalajacy rowniez dzwignie zmiany biegow..miejsca tam miedzy radiem, a modulem poduszki powietrznej dostatek, sam zmiescilem tam wzmacniacz audio.

Rosiu ma racje, na stale tylko grucha w podlokietnik.
ja uzywam cb od czasu do czasu i wtedy wrzucam je miedzy fotel pasazera, a tunel srodkowy.

Na plasko, chodzi, ci ze rownolegle do plaszczyzny oslony skrzyni ? Jak tak to bez sensu bo nie bede mial dostepu do przyciskow.
Masz moze jakeis fotki, tego wzmacniacze (chodzi mi o miejsce) ? Mowisz, ze jednak trzeba demolowac mocno :-| , mialem nadzieje, ze radio wejdzie pod katem prostopadlym do popielniczki, ale wczoraj zmierzyłem, wtykajac suwmiarke w szpary za popielniczka i wyszlo mi ze 8cm jest miejsca :-|, wiec chyba sobie daruje takie rozwiazanie.

Skoro polecacie CB umieszczac miedzy fotelem a konsola srodkowa, to jak ukrywacie kable ? Da sie je jakos pod dywanikiem puscic na tyl (chodzi o antene), zasilanie rozumiem mozna podpiac w konsoli.

Probowal ktos moze montowac CB ze zdejmowanym panelem sterowania ? wyglada to ciekawie, tylko znow nie ma na to ciekawego miejsca w OBK :-/
Pozdrawiam
Marcin

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lip 2009, o 13:51

sherif pisze: koro polecacie CB umieszczac miedzy fotelem a konsola srodkowa, to jak ukrywacie kable ? Da sie je jakos pod dywanikiem puscic na tyl (chodzi o antene), zasilanie rozumiem mozna podpiac w konsoli.

Pod siedzeniem pasażera w stronę drzwi, a potem pod plastikowymi osłonami zakrywającymi progi. Oprócz kawałka luźnego kabla pod siedzeniem nic nie powinno zakłócać Ci komfortu ;-)

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 22 lip 2009, o 14:04

Konto usunięte pisze: Pod siedzeniem pasażera w stronę drzwi, a potem pod plastikowymi osłonami zakrywającymi progi. Oprócz kawałka luźnego kabla pod siedzeniem nic nie powinno zakłócać Ci komfortu ;-)

ja wpycham pod kanape tylna i srodeczkiem do konsoli..

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 22 lip 2009, o 14:31

sherif pisze: Probowal ktos moze montowac CB ze zdejmowanym panelem sterowania ? wyglada to ciekawie, tylko znow nie ma na to ciekawego miejsca w OBK

Ja się przymierzałem, ale nie znalazłem nigdzie stosownego miejsca. Największy problem stwarzał kabel, a właściwie wtyczka łącząca panel z radiem, zamiast zrobić gniazdo gdzieś z boku, to zrobili z tyłu panelu i walnęłi grubą wtyczkę.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 30 lip 2009, o 10:35

eMTi pisze: Ja bym nie był takim optymistą... Jeśli np. w jednej furze będzie jeździć na dachu, w drugiej na klapie bagażnika, to lipa....
Informację mam taką, że ważna jest długość kabla, a nie umiejscowienie anteny...
Dolce far niente ;-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 30 lip 2009, o 13:26

a to bardzo ciekawe..... bo cały samochód jest przeciwwagą sygnałową dla anteny, wpływa na kierunkowość sygnału itp.... A kabel to kabel.. Ciekawe z tym kablem.... :cofee:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ