To już nie wiem czy kupować

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: To już nie wiem czy kupować

Post 30 lip 2009, o 23:45

WRC fan pisze: zaraz postaram się wydzielić wątek historyczny

Ani sie waż :razz: Tak ma być, to jest takie a nie inne forum i nic nie wycinaj. ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 lip 2009, o 00:00

WRC fan pisze: zaraz postaram się wydzielić wątek historyczny
Sio z tymi nożyczkami :giggle:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 31 lip 2009, o 00:03

Przecież WurC napisał, że historyczny, a jego moteradorstwo na reżimowym to już przecież też historia. :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 31 lip 2009, o 00:47

Nie to nie :-p

gzyp1
0 gwiazdek
Auto: Legacy D
Polubione posty: 0

Post 31 lip 2009, o 09:34

gootek pisze: Jeśli na trzy próby, dwa razy uda Ci się ruszyć bez dodania gazu - stawiam Ci butelkę gorzałki.
Jeśli na trzy próby, jeden raz uda Ci się ruszyć bez gazu - stawiam Ci butelkę piwa.
A jeśli nie uda Ci się ta sztuka ani razu - to sprzedasz ten samochód i kupisz jakiś inny... z automatyczna skrzynią biegów.
OK?

Stoi! Dla jasności, mówimy o ruszeniu z jedynki, na równej nawierzchni, bez dotykania gazu. Jeśli chodzi o gorzałkę, to preferowałbym whiskey, najlepiej single malt :mrgreen:

Gość
5 gwiazdek

Post 1 sie 2009, o 06:57

gzyp1 pisze:Stoi! Dla jasności, mówimy o ruszeniu z jedynki, na równej nawierzchni, bez dotykania gazu.
Tak, o to chodzi.
gzyp1 pisze:Jeśli chodzi o gorzałkę, to preferowałbym whiskey, najlepiej single malt :mrgreen:
Naszym patriotycznym obowiązkiem w dobie kryzysu jest wspieranie krajowego przemysłu. Dlatego single malt odpada.
;-)

Jak Ci napisałem na pw będę w przysżłym tygodniu w W-wie. Więc na pewno znajdziemy jakiś dogodny termin na przeprowadzenie tego zakładu.
:-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 sie 2009, o 11:18

gootek pisze:
gzyp1 pisze:Stoi! Dla jasności, mówimy o ruszeniu z jedynki, na równej nawierzchni, bez dotykania gazu.
Tak, o to chodzi.
Z iloma pasażerami? No i chyba na rozgrzanym silniku, bo na zimnym to za łatwo jest.

Gość
5 gwiazdek

Post 1 sie 2009, o 12:19

Konto usunięte pisze:Z iloma pasażerami? No i chyba na rozgrzanym silniku, bo na zimnym to za łatwo jest.
Silnik rozgrzany, tak żeby odtworzyć warunki poruszania się w miejskim korku...
Na pokładzie: kierowca, ja oraz jakiś bezstronny arbiter.
Czy jest za łatwo?
W większości samochodów to faktycznie łatwe.
Ale kiedyś, kiedy przejechałem się Legacy 2.0D zauważyłem, że lubi zgasnąć.
Więc jestem chętny, żeby gzyp1 pokazał mi jak to się powinno robić.
:->

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 sie 2009, o 13:07

Naprawdę nie wiem gdzie to wrzucić, a warto to obejrzeć. Uwaga, naprawdę mocne, nie żartuję. o Powstaniu oczami Niemców, "złego i dobrego". http://www.onet.tv/listy-z-plonacej-war ... 343907,c=5

Ma ktoś pomysł jak to pobrać?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 sie 2009, o 14:33

Witek pisze:Naprawdę nie wiem gdzie to wrzucić, a warto to obejrzeć. Uwaga, naprawdę mocne, nie żartuję. o Powstaniu oczami Niemców, "złego i dobrego". http://www.onet.tv/listy-z-plonacej-war ... 343907,c=5
To prawda. Mocne. Czy ja wiem czy złego i dobrego... po prostu dwóch różnych...
Witek pisze:Ma ktoś pomysł jak to pobrać?
RealPlayer potrafi ściągać takie streamingi

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 1 sie 2009, o 14:54

Witek pisze: Ma ktoś pomysł jak to pobrać?

Jeśli używasz firefoxa to zainstaluj sobie którąkolwiek z wtyczek - video downloader i voila!

Żeby odtworzyć będzie Ci potrzebny jakis Flv player.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 sie 2009, o 18:47

vicu pisze: Jeśli używasz firefoxa to zainstaluj sobie którąkolwiek z wtyczek - video downloader i voila!

Jak na razie dowloand helper poległ. :evil:

EDIT a teraz działa. :?
vicu pisze: Żeby odtworzyć będzie Ci potrzebny jakis Flv player.

Nie. Wolę sobie skonwertować na mpg czy avi, zastanawiam się tylko czy to normalne, że po takiej zmianie pliki mpg są znacznie większe niż flv.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 1 sie 2009, o 20:59

WRC fan pisze:zaraz postaram się wydzielić wątek historyczny
albo lepiej wstaw tu temat/post Bilexa. płęta, że mucha nie siada.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 sie 2009, o 23:34

gootek,
gdzieś napisał był o jakimś smutnym pomyśle drang nach Osten razem z zaprzyjażnionom Armią Niemiecką, das hesisst Armee Ost. Fajny pomysł. WiS dosyć lapidarnie ale jednocześnie cudnie celnie przedstawił dwa główne argumenty dlaczebóż by NIE.

Ja bym tylko chciciał Gootkowi i ludziom mu ideologicznie bliskim przekazać MÓJ pukt widzenia.

Otóż Gootku mój kochany :
- w ramach I Wojtny Światowej za Kajzera i ludzi mu ARYSTOKRYTACZNIE bliskich ginął większych odsetek Żydów w armii Carskiej niż autochtonicznych Niemczów w tejże (można rzec Żydzi sobie sami zgotowali los swój),
- Niemcy, po 1933r. tak nas kochali, jak pies kocha swój najgorszy wrzód na dupie. Tzn. nie kocha go wcale. :-) A.H. wielokortnie w swych przemówieniach wspominał o Państwie Nadwiślanskim, tworze Traktatu, który nigdy i w żadnej instytucjonalnej postaci istnieć nie powinien. Moje pytanie : CZY ZA TAKIEGO BOGA I JEGO SŁOWA MIELIBYŚMY NADSTAWIAĆ KARKU NASZEGO W DOWALONEJ KRUCIACIE ??? Moja podpowiedz : chyba nie, i więcej -to już lepiej w Powstaniu za Nasze a nie cudze Życie oddać.
- poczytuję obecnie opracowanie p. G. P. Megargee o operacji Barbaraossa. Zresztą, dkla mnie punkt wyjścia dla wszelkich analiz wschodnich. Polacy w G.G. mieli od górnie zdefinowany przydział kaloryczny, dla pracujących, tj. 2500 kcal. Czy Ty sobie zdajesz sprawę ile to jest Snickersow, albo jako jest jego część ?

Moje pochodzenie jest jasne. Jestem Żydem. Uwielbiam czytać Polaków, kiedy deliberują w sprawie wspólnej z Adolfem krucjaty na ZSRS. Kocham to, gdyż to usprawiedliwa mój GNIEW i czyni go bardziej zrozumiałym i ludzkim w jakimkolwiek jego wymiarzy. Zawsze mogę powiedzieć, że to 6 mln (wyobrażcie sobie 6 . milionów umarłych ludzi...) zginęło na tej ziemii.

Może ktoś to zrozumie, ale nie czynię Wam wyrzutów, jeżeli jest inaczej.

Bóg z Wami, bal szem tow.

Gwido
Brak podpisu.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 2 sie 2009, o 00:09

Grzesiek_67, patrzęc mądrzejszym okiem, z perspektywy historii, to żaden sojusz w tamtych czasach nie było korzystny. I każdym przegrywaliśmy.
Ale gdyby mi przyszło żyć wtedy i ktoś by mi zaproponował sojusz z Niemcami..... to :evil:

Ale nie ciągnij tu może spraw Żydowsko-Polskich bo może potem wyjść niesmacznie, dziwnie itp, to tak po sympatii do Ciebie proszę. :roll:

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 2 sie 2009, o 00:15

Grzesiek_67 pisze:Moje pochodzenie jest jasne. Jestem Żydem.
Ostatnio pilem piwsko z takim jedyn Koenita (Cohenita, czy jak to tam zwac). Wiadomo o kogo chodzi.
Jakos mu wcale przykro nie bylo z tego powodu.

A Twoje slowa tak zabrzmialy.

g.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 2 sie 2009, o 00:22

To mówicie żeby kupować ?

:roll:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:23

jarmaj,
Jarek, od dłuższego czasu czekam aż KTOŚ z WAS się do mnie odezwie. Jestem szczęśliwym człowiekiem, że to właśnie Ty.

Jarku, ok. spróbuję grzecznie. Nie potrafię kompletnie wyabsrahować od korzeni moich. Pewnie, to nie ja próbowałem zagryzać te nieistniejący 1000kcal, to nie ja w roku 1943 przez 28 dni beznadziejnej walki (proce vs MG41) próbowałem udowodnić, że człowieczeństwo to nie tylko róg Żelaznej i Krochmalnej ..... to nie ja wreszcie po wojnie, po powrocie z A.B. próbowałem w Kielcach wprowadzić się do MOJEGO WŁASNEGO DOMU....

Wyzwolmy się od tych "nieprawilnych" okowów i spróbujmy żyć normalnie. Bez uprzedzeń, znaczy się.

Ja tylko chcę powiedzieć, że to nie Sowieci niezależnie i samoistnie przerwali naszą państwowość na 5 lat ( a może de facto na 50), że to nie Sowieci organizowali pierwsze ekstarminacje tego narodu (ostatnie mocno wytarta definicja, wszyscy pierdolą o Narodzie) w dniu 4 wrześnie 1939, i to wreszcie nie Sowieci ogłosili w dniu 4 września 1939 pełną abolicję prawną na zbrodnie popełnione na Polakach.

Biedny von Blaskowitz, jednyna ofiara niemiecką września 1939, za swoje protesty dotyczące zbrodni Wehrmahtu na Polakach nigdy nie doczekał się buławy Feldmarszałka.

Historia, to rzadka kurwa. Bardzo.

Gwido.
Brak podpisu.

gruby
5 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:24

leon pisze:To mówicie żeby kupować ?

:roll:
Zdecydowanie.

Kupujesz litra i jest ok.

g.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:27

gruby,
nie wiem z kim piłeś. Piję z milyjonem nieznanych mi indywidów, czy sądzisz, że gadam z nimi o moich trzewiach ?

Moje słowa zabrzmiały, jak miały zabrzmiać. Nic więcej, nic mniej.
Brak podpisu.

gruby
5 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:32

Grzesiek_67 pisze:nie wiem z kim piłeś.
To co z Ciebie za Zyd?
Grzesiek_67 pisze:Moje słowa zabrzmiały, jak miały zabrzmiać. Nic więcej, nic mniej.
Moze i zle odebralem. Bywa.

g.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:35

Grzesiek_67, ale właśnie moją intencją było, żeby tu nie licytować się, kto, za co, czemu itp.

Grześ, wszytko o czym piszesz było dawno. Ile to można ciągnąć. Żyjemy TERAZ. Pamiętajmy o przeszłości, ale żyjmy teraźniejszością. Banał, wiem, ale czasem wart rozważenia.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 00:42

jarmaj,
zwalniam.

Może i tak jest, jak piszesz. Może jestem nawalony (Lucek mi to zresztą przed chwilą na GG napisał, a Lucek jest mąDRY CHŁOP), czasami po prostu nie mogę tak spokojnie i bezboleśnie przejść "mimo". Mimo, takich fajnych pomysłów, jak pomysł Gootka. Gotuję się i byłbym gotów gadać i bić się, spierać i brać w ryj, byleby tylko te dwa słowa o historii i części moich bliskich powiedzieć. BVo chociaż tyle jestem im winny. I niechaj będę Złym nad Złymi ale chociaż tyle....

Dzięki Jarek, że chcesz ze mną gadać...

Grzegorz
Brak podpisu.

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 01:40

Grzesiek_67 pisze: Moje pochodzenie jest jasne. Jestem Żydem. Uwielbiam czytać Polaków (...)
To co robisz na emigracji? Dlaczego nie wrócisz do siebie? :razz:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 2 sie 2009, o 01:47

Witek pisze:To co robisz na emigracji? Dlaczego nie wrócisz do siebie? :razz:
I z powodu takich durnych tekstów cieszę się, że muszę czytać twoje wypociny jedynie wtedy, kiedy jestem niezalogowany i ignor nie działa. Będę się częściej logował żeby ich uniknąć....

ODPOWIEDZ