Koszulki forumowe

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Re: Koszulki forumowe

Post 2 sie 2009, o 16:35

remek, co do kreski to w domu usłyszałem taką samą opinię.
Ktoś ma ochotę przygotować jakiś projekt albo podrzucić materiały do prac?

photoshop nie jest mym przyjacielem więc wolałbym coś gotowego.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 2 sie 2009, o 17:39

Ja ze świnią nie kcę... :-(
Dolce far niente ;-)

damazia
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 39 razy

Post 2 sie 2009, o 20:57

inquiz pisze: Ktoś ma ochotę przygotować jakiś projekt albo podrzucić materiały do prac?
Inquiz, a czy ty przypadkiem wektorowych plików nie potrzebujesz? bo zazwyczaj hafty raczej nie z bitmap robią...
Jakby co, to ja mogę ci zrobić wektoryzację żondzoncej kreski, tylko podaj jaki format pliku ci potrzebny. :?:

Albo może Godlik ma już taki plik gotowy, jako, że naklejki nam produkował? :whistle:
I może nam da? :oops:

Mogę się też przymierzyć do wyrysowania projektu, ale ustalmy może, co nam się ostatecznie podobuje:
1. czarna koszulka + biały haft?
2. wersja negatywowa czyli biała koszulka + czarny haft?
3. może dla Barbie specyjał: czarna koszulka z rożowym haftem?
4. nadruku na plecach może raczej nie, bo się wyciera o siedzenie w samochodzie...
5. więc jeśli haft to czy:
a) tylko "kreska rzondzi" z tyłu po prawej?
b) "kreska rzondzi" z tyłu po prawej + z przodu po lewej, jak propnuje FUX?
c) z tyłu "kreska" a z przodu co innego np. adres forum? a może wyrysować adres forum "żondzoncą" czcionką, tak żeby było w klimacie? taki swoisty kreskowy branding... 8-)
d) bez nicków? (my z damaziem też wolimy bez nicków)
e) "kreska" z tyłu, świnia z przodu? (nam świnia nie przeszkadza, może być)
f) jakaś inna opcja?

PS: a haft z tyłu na łopatce nie będzie uwierał? hafty mają zazwyczaj od spodu takie farfocle i jak ktoś mocno osadzony w fotelu będzie, to go te farfocle łaskotać bedą... :-/

A może mała ankietka? :evilgrin:
damazie chodzą parami

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 2 sie 2009, o 21:19

damazia pisze: ) "kreska rzondzi" z tyłu po prawej + z przodu po lewej, jak propnuje FUX?

Koniecznie chcecie mieć koszulki narkomanów? Myślałem, że to mają być na co dzień. :whistle:

;-)

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubione posty: 87 razy

Post 2 sie 2009, o 21:46

damazia pisze: 3. może dla Barbie specyjał: czarna koszulka z rożowym haftem?
Obrazek
Ale ja bym bez "kreska rzondzi" chciała 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 2 sie 2009, o 21:53

damazia, mogą być wektory, psd.
osobiście jestem za białym napisem na czarnym tle ale jak będą 2 wersje to też można będzie zamówić.
damazia pisze: a może wyrysować adres forum "żondzoncą" czcionką, tak żeby było w klimacie? taki swoisty kreskowy branding
myślałem o tym zamiast oryginalnego napisu ale nie potrafię dorysować brakujących liter - byłby WRCfont :thumb:
może na piersi świniak, forum-subaru.pl WRCfontem a na rękawie znaczek subaru albo nick jak ktoś koniecznie chce.
a w ogóle admin ma pomysł na design ale niech sam zaprezentuje.
Jak będzie kilka projektów to się zrobi ankietę, później wizualizacja i wycena i zamawiamy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 2 sie 2009, o 22:02

Czarne wyszczupla, jestem za czarnym :razz: A może być wersja z wyhaftowanym pieskiem lub kotkiem?

(no dobra, żartowałem ;-))

Dla barbie to jakiś taki hafcik ;-)

Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 2 sie 2009, o 22:28

Ja z zapisywaniem się poczekam na projekt ;-)

Tylko żeby "kreska rządzi" nie było i aby gdzieś pojawił się jakiś znaczek Subaru.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 97 razy

Post 3 sie 2009, o 00:09

zacznę tak:
o tempora, o mores !!!!
jak, qu.... , to możliwe, że słowo "kreska" jest na cenzurowanym??????????

ja chodziłem przez wieki (ze 7 sezonów) w kurtce z naszytym zielonym listkiem. na dziurę. dopiero przed wyrzuceniem dowiedziałem się, że to listek marysi był. nikt nigdy mnie nie zaczepił z tego powodu. ile osób zamówiło "kreska rzondzi" na samochód? może spytajmy ich o odzew? bo nasz odzew jest taki, że raz (słownie: 1) tłumaczyliśmy o co chodzi z tą kreską. i też problemu nie było, bo się zrobiła opowieść, potakiwanie itp, itd.

nie bójmy się kreski !
Ostatnio zmieniony 3 sie 2009, o 00:14 przez damaz, łącznie zmieniany 1 raz.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 00:13

damaz, słowo "kreska" nie jest na cenzurowanym, ale ja wolę napis "forum-subaru.pl" niż wyrwane z kontekstu słowo "kreska", które mnie się kojarzy dość jednoznacznie i po prostu nie chcę nosić takiego napisu 8-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 00:15

jedno drugiemu nie przeszkadza. :whistle:

edit, bo trochę za sucho:
"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci. w postach nader często pojawia się "na . napisano" "kreska rzondzi" też nie pojawiło się znikąd. dlatego uważam, że zwracanie uwagi na podtekst (nie dla wszystkich jednoznaczny) jest ... hmmm.... daleko idącą samocenzurą.

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05
Polubione posty: 0

Post 3 sie 2009, o 00:35

damaz pisze:
"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci. w postach nader często pojawia się "na . napisano" "kreska rzondzi" też nie pojawiło się znikąd. dlatego uważam, że zwracanie uwagi na podtekst (nie dla wszystkich jednoznaczny) jest ... hmmm.... daleko idącą samocenzurą.

No nie wiem, ktoś będzie oglądał potem zdjęcia ze zlotu i sobie pomyśli, że jakaś banda narkomanów i fanów koksu się zleciała :mrgreen: .

Nie, żebym miał coś przeciwko (fanom ;) ), ale uważam, że taki napis jest średnio akceptowalny (mówi: "ale jestem fajny, ciągnę koks!")

Pzdr.
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 00:39

Ale przecież jak ktoś chce i mu nie przeszkadza, to może naklejki/koszulki "kreska rzondzi" stosować. A mnie to hasło nie przekonuje i nie chcę go na sobie nosić i przecież nie muszę :-)
Dlatego jeśli mogę mieć koszulkę bez tego napisu to poproszę. Jeśli napisy są obligatoryjne, to dziękuję. I tyle. Nikt nie ma obowiązku stosować mojej polityki przecież ;-)

owoc666
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: było STi '05

Post 3 sie 2009, o 00:44

barbie pisze: Nikt nie ma obowiązku stosować mojej polityki przecież ;-)

Jak to nie? Polityka rodziny jest jedyna i słuszna! ;)
Obrazek Obrazek

411KM @ 575Nm

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 00:45

owoc666 pisze:Jak to nie? Polityka rodziny jest jedyna i słuszna! ;)
Nie rodziny tylko prorodzinna :mrgreen:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 3 sie 2009, o 08:17

A ja wolę napis "theforum.pl" plus świniak a znaczek subaru na rękawie. O!!! :-d
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 3 sie 2009, o 09:04

damazia pisze: Albo może Godlik ma już taki plik gotowy, jako, że naklejki nam produkował? :whistle:
I może nam da? :oops:
Mam i oczywiscie, ze dam. Postaram sie wyslac wieczorem, bo siedze sobie nad morzem, mam ograniczony dostep do netu (teraz klepie z komorki).

PS. A zona pytala, po co mi komp. A tu prosze, przyda sie :)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 3 sie 2009, o 11:09

Ja tak nieśmiało chciałem zauważyć, że hasło o które się spieracie powinno się pisać "kreska żądzi". (c) WRC fan
To tylko tak w kwestii formalnej. :cofee:
czarne jest piękne...

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 3 sie 2009, o 11:13

damaz pisze: ja chodziłem przez wieki (ze 7 sezonów) w kurtce z naszytym zielonym listkiem. na dziurę. dopiero przed wyrzuceniem dowiedziałem się, że to listek marysi był.

umarlem :lol: :lol: :lol:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 11:44

to dodam jeszcze, że:
- akcja miała miejsce wcale nie dawno temu (e.g. na studiach) tylko jak już "robiłem karierę" w międzynarodowej firmie. z kurtką rozstałem się w wieku 30+ (duży plus) bo się ogólnie rozpadła. ;-(
- to było jedno z tych ulubionych, jedynych, niezastąpionych ubranek. dziura będąca przyczyną problemu była b. trudna technologicznie (mała, ale nie do zaszycia). więc uratować ubranko mogła tylko łatka. oczywiście, wyrzucenie kurtki nie wchodziło w grę. nie i już. zwłaszcza, że choćby podobnej, nabyć się nie dało.
- okazało się, że z łatką też jest problem. mimo wszystko, wulgarna, zwykła łatowa łata nie wchodziła, w grę. ratunkiem były naszywki "dla młodzieży". takie na plecak, na przykład. no więc w odpowiednim sklepie zacząłem wybierać. po dłuuugim grzebaniu w stercie trupich czaszek, aniołów śmierci na motorach, zaciśniętych pięści i temu podobnych, na granicy załamania, znalazłem bardzo mi odpowiadający charakterem, spokojny, beznapisowy, cały zielony....
listek.

byłem bardzo szczęśliwy, że w "takim" sklepie zdobyłem neutralną łatkę na ukochane wdzianko.

uświadomił mnie dopiero szwagier. rocznikowo o pokolenie młodszy, a mentalnie (wówczas) oddalony o jeszcze więcej pokoleń. :oops:

bigban
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza GT

Post 3 sie 2009, o 11:47

Na koszulke tez sie pisze i jeżeli jest mozliwosć wypowiedzenie to myślę że logo świnki jest ok dobrze by bylo zamieścić logo subaru t chyba podstawa i nie ma co tu dywagować :D i ewentualnie adres forum z którym chcemy sie identyfikowac :D Ogólnie to widze w nastepujący sposób. Z przodu koszulki świniak :) na rekawie logo subaru a na plecach adres strony . Koszulka np czarna z jaskrawo zielonym swiniakiem lub różowym :) barwy logo subaru standardowo i adres strony na biało. Pozdrawim "Albo bokiem albo wcale !!!" :D
"Albo bokiem, albo wcale"

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 3 sie 2009, o 12:08

bigban pisze: logo subaru t chyba podstawa i nie ma co tu dywagować :D
niestety, jest co dywagować. dywagacje powinny dotyczyć wąsko i szeroko pojętych praw autorskich i własności intelektualnej. :cofee:

pisząc prosto i bez złośliwości: nie jestem pewien, czy możemy logo subaru tak sobie po prostu wykorzystać.

damazia
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
Polubione posty: 39 razy

Post 3 sie 2009, o 12:15

damazie chodzą parami

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 3 sie 2009, o 13:41

damaz pisze:
edit, bo trochę za sucho:
"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci.

Tak, ale raczej pisane "-", a nie "kreska". ;-)
damazia pisze: a jak jest z prawami do świni?

Myślę, że podobnie jak z ograniczeniami do 50km/h :whistle:

Osobiście uważam, że powinniście trochę spersonalizować świnki. Przecież jest pełno różnych, więc dlaczego wszyscy mają mieć "jedyną słuszną"?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 3 sie 2009, o 13:52

vibowit pisze:Ja tak nieśmiało chciałem zauważyć, że hasło o które się spieracie powinno się pisać "kreska żądzi". (c) WRC fan
To tylko tak w kwestii formalnej. :cofee:

A przypadkiem nie "kreska żondzi" Panie Formalny :?:

Upewniłem się co do swojej racji 8-) http://picasaweb.google.pl/lubonm/TheFo ... 3298017346
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

ODPOWIEDZ