Koszulki forumowe
Re: Koszulki forumowe
remek, co do kreski to w domu usłyszałem taką samą opinię.
Ktoś ma ochotę przygotować jakiś projekt albo podrzucić materiały do prac?
photoshop nie jest mym przyjacielem więc wolałbym coś gotowego.
Ktoś ma ochotę przygotować jakiś projekt albo podrzucić materiały do prac?
photoshop nie jest mym przyjacielem więc wolałbym coś gotowego.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- damazia
- 3 gwiazdki
- Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
- Polubił: 34 razy
- Polubione posty: 39 razy
Inquiz, a czy ty przypadkiem wektorowych plików nie potrzebujesz? bo zazwyczaj hafty raczej nie z bitmap robią...inquiz pisze: Ktoś ma ochotę przygotować jakiś projekt albo podrzucić materiały do prac?
Jakby co, to ja mogę ci zrobić wektoryzację żondzoncej kreski, tylko podaj jaki format pliku ci potrzebny.

Albo może Godlik ma już taki plik gotowy, jako, że naklejki nam produkował?

I może nam da?

Mogę się też przymierzyć do wyrysowania projektu, ale ustalmy może, co nam się ostatecznie podobuje:
1. czarna koszulka + biały haft?
2. wersja negatywowa czyli biała koszulka + czarny haft?
3. może dla Barbie specyjał: czarna koszulka z rożowym haftem?
4. nadruku na plecach może raczej nie, bo się wyciera o siedzenie w samochodzie...
5. więc jeśli haft to czy:
a) tylko "kreska rzondzi" z tyłu po prawej?
b) "kreska rzondzi" z tyłu po prawej + z przodu po lewej, jak propnuje FUX?
c) z tyłu "kreska" a z przodu co innego np. adres forum? a może wyrysować adres forum "żondzoncą" czcionką, tak żeby było w klimacie? taki swoisty kreskowy branding...

d) bez nicków? (my z damaziem też wolimy bez nicków)
e) "kreska" z tyłu, świnia z przodu? (nam świnia nie przeszkadza, może być)
f) jakaś inna opcja?
PS: a haft z tyłu na łopatce nie będzie uwierał? hafty mają zazwyczaj od spodu takie farfocle i jak ktoś mocno osadzony w fotelu będzie, to go te farfocle łaskotać bedą...

A może mała ankietka?

damazie chodzą parami
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
damazia pisze: ) "kreska rzondzi" z tyłu po prawej + z przodu po lewej, jak propnuje FUX?
Koniecznie chcecie mieć koszulki narkomanów? Myślałem, że to mają być na co dzień.

damazia pisze: 3. może dla Barbie specyjał: czarna koszulka z rożowym haftem?

Ale ja bym bez "kreska rzondzi" chciała

damazia, mogą być wektory, psd.
osobiście jestem za białym napisem na czarnym tle ale jak będą 2 wersje to też można będzie zamówić.
może na piersi świniak, forum-subaru.pl WRCfontem a na rękawie znaczek subaru albo nick jak ktoś koniecznie chce.
a w ogóle admin ma pomysł na design ale niech sam zaprezentuje.
Jak będzie kilka projektów to się zrobi ankietę, później wizualizacja i wycena i zamawiamy.
osobiście jestem za białym napisem na czarnym tle ale jak będą 2 wersje to też można będzie zamówić.
myślałem o tym zamiast oryginalnego napisu ale nie potrafię dorysować brakujących liter - byłby WRCfontdamazia pisze: a może wyrysować adres forum "żondzoncą" czcionką, tak żeby było w klimacie? taki swoisty kreskowy branding

może na piersi świniak, forum-subaru.pl WRCfontem a na rękawie znaczek subaru albo nick jak ktoś koniecznie chce.
a w ogóle admin ma pomysł na design ale niech sam zaprezentuje.
Jak będzie kilka projektów to się zrobi ankietę, później wizualizacja i wycena i zamawiamy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czarne wyszczupla, jestem za czarnym
A może być wersja z wyhaftowanym pieskiem lub kotkiem?
(no dobra, żartowałem
)
Dla barbie to jakiś taki hafcik

(no dobra, żartowałem

Dla barbie to jakiś taki hafcik

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Ja z zapisywaniem się poczekam na projekt
Tylko żeby "kreska rządzi" nie było i aby gdzieś pojawił się jakiś znaczek Subaru.

Tylko żeby "kreska rządzi" nie było i aby gdzieś pojawił się jakiś znaczek Subaru.
zacznę tak:
o tempora, o mores !!!!
jak, qu.... , to możliwe, że słowo "kreska" jest na cenzurowanym??????????
ja chodziłem przez wieki (ze 7 sezonów) w kurtce z naszytym zielonym listkiem. na dziurę. dopiero przed wyrzuceniem dowiedziałem się, że to listek marysi był. nikt nigdy mnie nie zaczepił z tego powodu. ile osób zamówiło "kreska rzondzi" na samochód? może spytajmy ich o odzew? bo nasz odzew jest taki, że raz (słownie: 1) tłumaczyliśmy o co chodzi z tą kreską. i też problemu nie było, bo się zrobiła opowieść, potakiwanie itp, itd.
nie bójmy się kreski !
o tempora, o mores !!!!
jak, qu.... , to możliwe, że słowo "kreska" jest na cenzurowanym??????????
ja chodziłem przez wieki (ze 7 sezonów) w kurtce z naszytym zielonym listkiem. na dziurę. dopiero przed wyrzuceniem dowiedziałem się, że to listek marysi był. nikt nigdy mnie nie zaczepił z tego powodu. ile osób zamówiło "kreska rzondzi" na samochód? może spytajmy ich o odzew? bo nasz odzew jest taki, że raz (słownie: 1) tłumaczyliśmy o co chodzi z tą kreską. i też problemu nie było, bo się zrobiła opowieść, potakiwanie itp, itd.
nie bójmy się kreski !
Ostatnio zmieniony 3 sie 2009, o 00:14 przez damaz, łącznie zmieniany 1 raz.
damaz, słowo "kreska" nie jest na cenzurowanym, ale ja wolę napis "forum-subaru.pl" niż wyrwane z kontekstu słowo "kreska", które mnie się kojarzy dość jednoznacznie i po prostu nie chcę nosić takiego napisu 

jedno drugiemu nie przeszkadza. 
edit, bo trochę za sucho:
"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci. w postach nader często pojawia się "na . napisano" "kreska rzondzi" też nie pojawiło się znikąd. dlatego uważam, że zwracanie uwagi na podtekst (nie dla wszystkich jednoznaczny) jest ... hmmm.... daleko idącą samocenzurą.

"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci. w postach nader często pojawia się "na . napisano" "kreska rzondzi" też nie pojawiło się znikąd. dlatego uważam, że zwracanie uwagi na podtekst (nie dla wszystkich jednoznaczny) jest ... hmmm.... daleko idącą samocenzurą.
damaz pisze:
No nie wiem, ktoś będzie oglądał potem zdjęcia ze zlotu i sobie pomyśli, że jakaś banda narkomanów i fanów koksu się zleciała

Nie, żebym miał coś przeciwko (fanom ;) ), ale uważam, że taki napis jest średnio akceptowalny (mówi: "ale jestem fajny, ciągnę koks!")
Pzdr.

411KM @ 575Nm
Ale przecież jak ktoś chce i mu nie przeszkadza, to może naklejki/koszulki "kreska rzondzi" stosować. A mnie to hasło nie przekonuje i nie chcę go na sobie nosić i przecież nie muszę 
Dlatego jeśli mogę mieć koszulkę bez tego napisu to poproszę. Jeśli napisy są obligatoryjne, to dziękuję. I tyle. Nikt nie ma obowiązku stosować mojej polityki przecież

Dlatego jeśli mogę mieć koszulkę bez tego napisu to poproszę. Jeśli napisy są obligatoryjne, to dziękuję. I tyle. Nikt nie ma obowiązku stosować mojej polityki przecież

barbie pisze: Nikt nie ma obowiązku stosować mojej polityki przecież![]()
Jak to nie? Polityka rodziny jest jedyna i słuszna! ;)

411KM @ 575Nm
Nie rodziny tylko prorodzinnaowoc666 pisze:Jak to nie? Polityka rodziny jest jedyna i słuszna! ;)

A ja wolę napis "theforum.pl" plus świniak a znaczek subaru na rękawie. O!!! 

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Mam i oczywiscie, ze dam. Postaram sie wyslac wieczorem, bo siedze sobie nad morzem, mam ograniczony dostep do netu (teraz klepie z komorki).damazia pisze: Albo może Godlik ma już taki plik gotowy, jako, że naklejki nam produkował?
I może nam da?![]()
PS. A zona pytala, po co mi komp. A tu prosze, przyda sie :)
Ja tak nieśmiało chciałem zauważyć, że hasło o które się spieracie powinno się pisać "kreska żądzi". (c) WRC fan
To tylko tak w kwestii formalnej.

czarne jest piękne...
damaz pisze: ja chodziłem przez wieki (ze 7 sezonów) w kurtce z naszytym zielonym listkiem. na dziurę. dopiero przed wyrzuceniem dowiedziałem się, że to listek marysi był.
umarlem

to dodam jeszcze, że:
- akcja miała miejsce wcale nie dawno temu (e.g. na studiach) tylko jak już "robiłem karierę" w międzynarodowej firmie. z kurtką rozstałem się w wieku 30+ (duży plus) bo się ogólnie rozpadła.
- to było jedno z tych ulubionych, jedynych, niezastąpionych ubranek. dziura będąca przyczyną problemu była b. trudna technologicznie (mała, ale nie do zaszycia). więc uratować ubranko mogła tylko łatka. oczywiście, wyrzucenie kurtki nie wchodziło w grę. nie i już. zwłaszcza, że choćby podobnej, nabyć się nie dało.
- okazało się, że z łatką też jest problem. mimo wszystko, wulgarna, zwykła łatowa łata nie wchodziła, w grę. ratunkiem były naszywki "dla młodzieży". takie na plecak, na przykład. no więc w odpowiednim sklepie zacząłem wybierać. po dłuuugim grzebaniu w stercie trupich czaszek, aniołów śmierci na motorach, zaciśniętych pięści i temu podobnych, na granicy załamania, znalazłem bardzo mi odpowiadający charakterem, spokojny, beznapisowy, cały zielony....
listek.
byłem bardzo szczęśliwy, że w "takim" sklepie zdobyłem neutralną łatkę na ukochane wdzianko.
uświadomił mnie dopiero szwagier. rocznikowo o pokolenie młodszy, a mentalnie (wówczas) oddalony o jeszcze więcej pokoleń.
- akcja miała miejsce wcale nie dawno temu (e.g. na studiach) tylko jak już "robiłem karierę" w międzynarodowej firmie. z kurtką rozstałem się w wieku 30+ (duży plus) bo się ogólnie rozpadła.

- to było jedno z tych ulubionych, jedynych, niezastąpionych ubranek. dziura będąca przyczyną problemu była b. trudna technologicznie (mała, ale nie do zaszycia). więc uratować ubranko mogła tylko łatka. oczywiście, wyrzucenie kurtki nie wchodziło w grę. nie i już. zwłaszcza, że choćby podobnej, nabyć się nie dało.
- okazało się, że z łatką też jest problem. mimo wszystko, wulgarna, zwykła łatowa łata nie wchodziła, w grę. ratunkiem były naszywki "dla młodzieży". takie na plecak, na przykład. no więc w odpowiednim sklepie zacząłem wybierać. po dłuuugim grzebaniu w stercie trupich czaszek, aniołów śmierci na motorach, zaciśniętych pięści i temu podobnych, na granicy załamania, znalazłem bardzo mi odpowiadający charakterem, spokojny, beznapisowy, cały zielony....
listek.
byłem bardzo szczęśliwy, że w "takim" sklepie zdobyłem neutralną łatkę na ukochane wdzianko.
uświadomił mnie dopiero szwagier. rocznikowo o pokolenie młodszy, a mentalnie (wówczas) oddalony o jeszcze więcej pokoleń.

Na koszulke tez sie pisze i jeżeli jest mozliwosć wypowiedzenie to myślę że logo świnki jest ok dobrze by bylo zamieścić logo subaru t chyba podstawa i nie ma co tu dywagować :D i ewentualnie adres forum z którym chcemy sie identyfikowac :D Ogólnie to widze w nastepujący sposób. Z przodu koszulki świniak :) na rekawie logo subaru a na plecach adres strony . Koszulka np czarna z jaskrawo zielonym swiniakiem lub różowym :) barwy logo subaru standardowo i adres strony na biało. Pozdrawim "Albo bokiem albo wcale !!!" :D
"Albo bokiem, albo wcale"
niestety, jest co dywagować. dywagacje powinny dotyczyć wąsko i szeroko pojętych praw autorskich i własności intelektualnej.bigban pisze: logo subaru t chyba podstawa i nie ma co tu dywagować :D

pisząc prosto i bez złośliwości: nie jestem pewien, czy możemy logo subaru tak sobie po prostu wykorzystać.
- damazia
- 3 gwiazdki
- Auto: nie wiem, które fajniejsze: czarne czy srebrne?
- Polubił: 34 razy
- Polubione posty: 39 razy
a jak jest z prawami do świni?
http://www.brandsoftheworld.com/downloa ... 35739.html
http://www.brandsoftheworld.com/downloa ... 35739.html
damazie chodzą parami
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
damaz pisze:
"kreska" stała się, IMHO, skrótową nazwą naszego )a co, mojego tyż) miejsca w sieci.
Tak, ale raczej pisane "-", a nie "kreska".

damazia pisze: a jak jest z prawami do świni?
Myślę, że podobnie jak z ograniczeniami do 50km/h

Osobiście uważam, że powinniście trochę spersonalizować świnki. Przecież jest pełno różnych, więc dlaczego wszyscy mają mieć "jedyną słuszną"?
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vibowit pisze:Ja tak nieśmiało chciałem zauważyć, że hasło o które się spieracie powinno się pisać "kreska żądzi". (c) WRC fan
A przypadkiem nie "kreska żondzi" Panie Formalny

Upewniłem się co do swojej racji

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.