Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 30 lip 2009, o 08:52

ech....będzie dobrze!! Może jakaś analogia do wielbłądów na pustyni? Coś na pewno wymyślisz.. Wkręć, że jego czyn jest bardzo bohaterski i potrzebny, to się mały zmotywuje.. :-) ja byłem chyba tydzień w szpitalu po wyrostku... i pamiętam, że z utęsknieniem czekałem na 1szy normalny obiad.... I ten wyśniony obiad przyszedł ostatniego dnia...a dostałem na niego twardą wątróbkę i rozgotowany szpinak.. Dwie rzeczy, których wtedy nienawidziłem.. :evil: Ot ironia losu..

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 30 lip 2009, o 09:30

rrosiak, trzymajcie się mocno :!: Najważniejsze, to nie zostawiać szkodnika samego w szpitalu, bo będzie miał traumę na lata :!:
Widzę, że nic się nie zmieniło od czasu naszego ostatniego pobytu z dzieckiem w szpitalu :-(

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 30 lip 2009, o 09:35

rrosiak, będzie dopsz. W sumie już jest. Teraz tylko cierpliwości :thumb:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 30 lip 2009, o 22:44

Nawet auta porządnie umyć nie potrafię. Nie padało. :evil:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 30 lip 2009, o 22:46

Witek pisze: Nawet auta porządnie umyć nie potrafię. Nie padało. :evil:
Ja też właśnie wypucowałem Legasia. Ciemno jest, to nie widać czy porządnie ;-)
I wakacje uważam za rozpoczęte. Aaaa, ale to nie ten wątek...

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubione posty: 0

Post 30 lip 2009, o 22:49

rrosiak, a mówiłeś mu wprost, że po operacji nie może bo go będzie bolało? Ile ma lat tak w ogóle?
Z żoną się nie wymieniacie z noclegami? Może niech ci coś do jedzenia kawiorowego przyniesie na śniadanie albo lancz? Ja tak zrobiłem i moje dziewczyny były bardzo zadowolone :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 31 lip 2009, o 07:22

minimus, szkodnik ma 4 lata i ze zrozumieniem problemu bywa różnie. Ale i tak jest dzielny biorąc pod uwagę wszystkie upierdliwości (wczoraj wieczorem doszły regularne mdłości i wymioty żółcią) :-|
W domu jest jeszcze jeden szkodnik i z dwojga złego wolę noclegi na szpitalnej podłodze, a że dzisiaj miałem karimatę to było trochę wygodniej :->
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 lip 2009, o 07:44

rrosiak, może potrzebujesz, żeby Ci coś tam przywieźć do tego szpitala?

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 31 lip 2009, o 07:55

Konto usunięte, dzięki, nie ma takiej potrzeby. W ciągu dnia żona mnie podmienia (od wczoraj mamy wsparcie babci) więc niebawem wracam do normalnego świata.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 31 lip 2009, o 10:06

rrosiak, 3maj się i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia dla dzieciaka...

btw. z innej mańki, przeraża mnie ilość spasionych (z nadwagą lub już grubych) małolatów w wieku wczesnoszkolnym :wall: :wall: :wall:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 31 lip 2009, o 13:05

Barthol pisze:btw. z innej mańki, przeraża mnie ilość spasionych (z nadwagą lub już grubych) małolatów w wieku wczesnoszkolnym :wall: :wall: :wall:
Nie bój nic. Niedługo WF będzie opcjonalny, albo w ogóle go zlikwidują. Będzie lepiej. :wall:
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 31 lip 2009, o 13:23

Barthol pisze: btw. z innej mańki, przeraża mnie ilość spasionych (z nadwagą lub już grubych) małolatów w wieku wczesnoszkolnym :wall: :wall: :wall:

Nie ma już co rwać ?! :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 31 lip 2009, o 13:46

Chloru pisze:
Barthol pisze: btw. z innej mańki, przeraża mnie ilość spasionych (z nadwagą lub już grubych) małolatów w wieku wczesnoszkolnym :wall: :wall: :wall:

Nie ma już co rwać ?! :mrgreen:
:giggle: :giggle:

po zintensyfikowaniu kontaktów z płcią przeciwną w ostatnim czasie oraz obserwowaniu związków znajomych, moim mottem stało się hasło: kobieta mojego życia jeszcze się nie urodziła a jej potencjalna matka poszła dopiero do podstawówki.... :lol: No i właśnie po tym co widzę na ulicy, to zaczynam się martwić o przyszłość :-p

barton
6 gwiazdek

Post 31 lip 2009, o 13:53

vibowit pisze:
Barthol pisze:btw. z innej mańki, przeraża mnie ilość spasionych (z nadwagą lub już grubych) małolatów w wieku wczesnoszkolnym :wall: :wall: :wall:
Nie bój nic. Niedługo WF będzie opcjonalny, albo w ogóle go zlikwidują. Będzie lepiej. :wall:
wf, wf'em...szkoła nic nie zwojuje sama... tutaj trzeba współpracy z rodzicami, którym też będzie się chciało ruszać z pociechą i pokazywać jej zdrowy tryb życia. No ale z tym jest problem, bo rodzic po pracy to raczej myśli o browarku, pracy przyniesionej do domu, pogapieniu się w tv czy szaleńczym maratonie po sklepach połączonym z jedzeniem byle czego. :roll:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 1 sie 2009, o 12:34

Ojojojojoj. Nie dobrze, mój ulubiony siatkarz. :-( http://sport.onet.pl/0,1248721,2018943,wiadomosc.html

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 sie 2009, o 22:27

Chińscy bogowie, trzymajcie mnie bo podłożę gdzieś bombę...

Mam sobie kartę kredytową w Raiffeisenie. Loguję się do ichniego systemu raz w miesiącu tylko po to, żeby sprawdzić saldo do spłaty i termin.

I dziś po raz pierwszy od wielu lat mnie zaskoczyli. Uparli się, że q..... muszę zmienić hasło bo inaczej się nie dostanę do środka. I to hasło nie może być byl ejakie, musi być q.... najbardziej wydumanym hasłem w przestrzeni kosmicznej. Brakuje jeszcze warunku, że każda litera powinna mieć osobny kolor i nie mogę pisać dwóch kolejnych haseł na tej samej klawiaturze.
Hasło musi mieć od 6 do 25 znaków długości i zawierać:
co najmniej jedną małą i jedną wielką literę,
co najmniej jedną cyfrę,
nie więcej niż dwa jednakowe znaki pod rząd (niedopuszczalne jest "aaa"),

Hasło nie może zawierać Twojego numeru klienta oraz takich znaków specjalnych, jak &, /, +. W przypadku, gdy wpiszesz hasło zawierające takie znaki, system nie pozwoli na zmianę hasła.

6 ostatnich haseł jest pamiętanych, nowe hasło nie może być powtórzeniem żadnego z ostatnich haseł.
Nosz, ch... mnie strzeli normalnie. Trzymajcie mnie. Powinni poprawić zabezpieczenia i pamiętać 348 ostatnich haseł. Która uczelnia się pytam wypuszcza takich idiotów????

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 4 sie 2009, o 22:33

Konto usunięte, jak chcesz to Ci wymyśle hasło :mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 4 sie 2009, o 22:36

Konto usunięte, spokojnie, mogło być gorzej.

Pewien bank-nie-bank miał (nie wiem, chyba poprawili) podobne wymagania, ale hasło mogło mieć chyba do 10 znaków (albo 8 nie pamiętam). Jak ktoś wpisał więcej podczas ustalania hasła, to system nawet się nie zająknął (łyknął hasło pełnej długości i obciął do tych 10, czy 8 znaków nie informując użytkownika), ale później (kilkukrotna) próba wpisania hasła, które ktoś sobie myślał, że sobie właśnie ustawił kończyła się zablokowaniem konta (i tym samym wizytą w oddziale po nowy zestaw świstków, bo nie było procedury odblokowania).

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 4 sie 2009, o 22:39

Konto usunięte pisze:
Nosz, ch... mnie strzeli normalnie. Trzymajcie mnie. Powinni poprawić zabezpieczenia i pamiętać 348 ostatnich haseł. Która uczelnia się pytam wypuszcza takich idiotów????

SGH ! :mrgreen: :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 4 sie 2009, o 22:41

Konto usunięte pisze:Nosz, ch... mnie strzeli normalnie. Trzymajcie mnie. Powinni poprawić zabezpieczenia i pamiętać 348 ostatnich haseł. Która uczelnia się pytam wypuszcza takich idiotów????

Pamiętać348ostatnichhaseł - i hasło gotowe :mrgreen:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 4 sie 2009, o 22:43

Kruszyn, dzięki przyjacielu :-) Ale te hasła, piny niedługo doprowadzą mnie do rozpaczy. Mój korporacyjny system pamięta 3 hasła wstecz, więc mam 4 hasła i raczej pójdę na emeryturę niż wprowadzę do obiegu piąte. Po prostu ktoś tu sobie z nas wała robi tymi wymaganiami na hasła.

Dobra, inne pytanie. Na jaką kartę mam ją zmienić? Napiszę do nich, że albo będę miał jedno hasło, albo kurde tracą mnie na zawsze i strzelam focha.

Który bank daje fajne karty kredytowe??
Moje skromne wymagania:
- wysoki limit, ale żadne złote, platynowe, diamentowe i inne japiszonowate wynalazki do lansowania się przy kasie w Lidlu
- niezawodność
- normalny grace period (50-60 dni)
- dobre ubezpieczenie od nieautoryzowanego użycia
- ładny obrazek na karcie ;-)

Aha, to nie może być Citibank. Im strzeliłem już focha dawno temu :-D

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 4 sie 2009, o 22:50

GE Money .
Mam od lat i nic nie zmieniałem ani razu. Zawsze mam jakąś ofertę aby wziąć szybki kredyt jak coś. Jestem naprawdę zadowolony i dla tego polecam.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 5 sie 2009, o 01:10

Kruszyn pisze:GE Money .
...
Przysłali kartę mojej matce, która była już wtedy na emeryturze. I doliczali opłatę na ubezpieczenie od ... utraty pracy.

Poszczułem ich kamulcem. :evil:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 5 sie 2009, o 12:32

leon, z ubezpieczenia możesz zrezygnować.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 5 sie 2009, o 13:14

Kruszyn pisze: z ubezpieczenia możesz zrezygnować.
Baaardzo mało ludzi czyta ze zrozumieniem świstki, które podpisuje.

ODPOWIEDZ