Niedźwiedź pisze: Powiedz jeszcze - jakie jest fabryczne ładowanie i do jakiej wartości można bezpiecznie podnieść ciśnienie? Tak tyci, tyci![]()
Na fabrycznej mapie można mieć tyle ile fabryczna mapa ładuje. Jak chcesz więcej to potrzebujesz remapu.
Niedźwiedź pisze: Powiedz jeszcze - jakie jest fabryczne ładowanie i do jakiej wartości można bezpiecznie podnieść ciśnienie? Tak tyci, tyci![]()
kumam. I kumam, że to wymaga jakichś tam mega kombinacji remapowych.Azrael pisze:
Na fabrycznej mapie można mieć tyle ile fabryczna mapa ładuje. Jak chcesz więcej to potrzebujesz remapu.
o to to toAzrael pisze: Z resztą chodzi o to żeby więcej dmuchać czy żeby lepiej jeździło?
dotąd rozumiemAzrael pisze: produkowało więcej mocy po nieznacznym obniżeniu doładowania
tego już nie kumamAzrael pisze: i dodaniu odpowiedniego zapłonu
nie rozumiemAzrael pisze: A mniejsze doładowanie jest lepsze bo otwarty wastegate to niższy bacpressure
rozumiemAzrael pisze: ogólnie auto się mniej męczy :)
coś takAzrael pisze: Mam nadzieję że coś rozjasniłem
ale na "tej małej turbince" tak ? Delikatny remapik?hogi pisze: Ja jeżdżę na 0,85.
Grzesiek_67 pisze: Jestem dziś u Jaśka to zdam relację. Szlag by to...
Jedzie, jakby ze 100KM uciekło, ładuje do 0,8 br (a było 1,1 br - swoją drogą te 0,3 br to jest przepaść, nie sądziłem, że aż taka), w ogóle padaka i tyle...
Jakiś komitet zbiórki kasy na ewentualne reanimacje padaki mile widziany
no wiemAzrael pisze: Przy 0,4 to już raczej wdmuchuje a nie pompuje
Azrael pisze:
Jako ciekawostke podam że turbo Holseta z koparki nominalnie ma pracować z cisnieniem ...0,2 bar :D
Grzesiek_67 pisze: Niedźwiedź,
Poznań Maptek.