Wróciłem od Wróbla.
Kasa:
Pierwsze spotkanie trwa 1,5h i kosztuje 280PLN. Drugie spotkanie 1,5 h kosztuje 250PLN, teraz jest się już stałym bywalcem i każda godzina (60min) kosztuje 140PLN.
Venue
Lotnisko na Bemowie. Wjazd od Kaliskiego (cały czas proooosto, aż się natknie na płot lotniska - tam w prawo, przez szlaban (ja przy szlabanie poznałem Piotra W. od razu przejście na "ty") - uwaga warto najpierw poczekać, aż otworzy się szlaban
Treść
Spotkanie trwało 1,5h (zlatuje szybciuuutko). Auto nie dostaje mocno w dupę. Hamulce się trochę zagrzały.
Piotr zaczął od pokazania jak siedzieć, jak trzymać kierownicę i jak nią kręcić, przejechał tor, pokazał hamowania, poopowiadał to i owo i...wsiadłem za kółko. Zapytał czy chcę czegoś konkretnego się nauczyć, czy jedziemy z programem

Pojechaliśmy z programem. Praca rąk na kierownicy to rzecz, na którą położony był nacisk i na którą ja osobiście też nacisk położyłem kładąc, ku niezadowoleniu Piotra, lachę na tor jazdy. Ale mi się we łbie nie mieściło, którą ręką co kiedy zrobić. Normalnie za mało rąk miałem, kierownica zaokrągła, a tor za szybki. Generalnie nauka skrętu szosowego, gokartowego, zawracania. Później do tego doszło opanowanie podsterowności (praca hamulcem). I tak zleciało 1,5 h. To bardzo krótko. Pod koniec zacząłem się "wtrybiać" i zaczęło mi się nawet podobać to co robię - bo już było widać efekty!
Moje nawyki kierowcy codziennego są DRAMATYCZNE (kierownica, hamulec, gaz...). Dużo nauki przede mną. Pełna pokora. Co jest fajne - Forek naprawdę jak na taki kredens - daje radę!! Dobrze przed mokrym się pouczyć jeszcze o przypadłościach Forka.
Wszystkim polecam !! Ja już planuję nast.wyjazd.
Jak potrzebujecie coś jeszcze wiedzieć - dajcie znaka.