esilon pisze:deLux, nie ale wiesz, jak auto żonie przekażę, to lepiej jakby było bardzię yyy komfortowe w codziennym użytkowaniu
chyba pójde na kropkę z tym pytaniem
a moja tam sobie chwali supersprinta 3 częściowego taka bestia z niej
Jak chcesz, żeby ciszej było to spoko rozwiązanie.
jak masz już remap pod inny wydech to pewnie zależy jak agresywny.
ja bym oczekiwał problemów z niedoładowaniem, ale dla żony może to nie problem
Tasior_Miedziak!
...to jaki wreszcie nabyles uzywke czy nowy? ile kosztowal ? no i ten twoj 2,5xt ??? ja mam 2,5xt at( eur.) 06' ipodobnie do ciebie moja osoba szuka podkreslenia bulgotania boxera nie ryczacego basem... ma cieszyc mnie, a nie denerwowac sasidow nad ranem...
...czy ktos z kolegow przyzna sie do zakupu pasztetu i zadowolenia z brzmiania??? przeciez mamy w polsce (chyba)dostepnych dobrych wydechowcow jak KM lub REMUS. jestem nowy w tematyce subaru wiec wybaczcie wszelkie fo-pa!
...tez mysle o zmianie koncowki w moim forku, ale nie chce ryku tylko subtelne podkreslenie brzmienia boxer-a glebokim lecz miekkim basem bez agresji i metalowego pobrzmienia.
tomasz
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!
tadaoando pisze:
Tasior_Miedziak!
...to jaki wreszcie nabyles uzywke czy nowy? ile kosztowal ? no i ten twoj 2,5xt ??? ja mam 2,5xt at( eur.) 06' ipodobnie do ciebie moja osoba szuka podkreslenia bulgotania boxera nie ryczacego basem... ma cieszyc mnie, a nie denerwowac sasidow nad ranem...
Nie wiem kiedy on tu zajrzy, bo rzadko zagląda. Kupił standardową puszkę końcową od STi. Ładnie podkreśla bulgot i nie płoszy wron.
...tez mysle o zmianie koncowki w moim forku, ale nie chce ryku tylko subtelne podkreslenie brzmienia boxer-a glebokim lecz miekkim basem bez agresji i metalowego pobrzmienia.
tadaoando, ja mam H&S i jestem bardzo zadowolony, a oczekiwania miałem dokładnie takie jak TY
tak brzmi:
...a jak droga jest ta zabawka H & S? no i ile kosztuje oryginalna puszka STI w wersji uzywka? (obawiam sie iz nowka w obecnej sutuacji jest dla mnie nie osiagalna- kredyty).
tomasz
tadaoando,
Cena niestety była kawiorowa ...2 lata temu, nówka 2100pln ... . Ale gdzieś na forum "." widziałem jak ktoś sprzedawał używany, za bodaj 1000 i to z center-pip'em. Jeszcze inny forumowicz ściągał z Anglii i też wyszło dużo taniej. O np. tutaj jest po 270 funtów http://www.haywardandscott.com/Details. ... ategory=13 czyli sporo taniej niż tu http://www.sunhouse.pl/hands/index.html. Tylko nie wiadomo ile kosztuje przesyłka i może jeszcze są jakieś inne koszty ? Tak czy inaczej, drożej czy taniej, wg mnie warto
PIOTRUS_ mam namiar na STI wrsji spec C chyba od 2.0. kolega okreslil to jako rozny od seryjnego sti, tym ze ma wieksza przepustwosc i powinien bez remapu wytrzymac. dzwonilem do JAKO potwierdzil iz sama koncowka nie powinna tyle nabalaganic by byl potrzebny. czy kolega TASIOR_MIEDZIAK wymienil tylko sama puszke? czy srodek tez ? jak to brzmi JAKO straszy iz nie zauwaze wogole roznicy od standartu ???
tomasz
tadaoando, nie wiem jak będzie z tą puszką od STi ? Ja po wymianie samego końcowego H&S zauważyłem wyraźna różnicę, ale " w porównaniu" do innych to nadal jest raczej cichy wydech ... tak jak na filmiku .
Postaraj się posłuchać na żywo jak brzmią różne typy...
tadaoando, spróbuj MG Motorsport w Siemianowicach Śl. Niestety tel gdzieś zapodziałem. Puszka z tego co pamiętam coś koło 1kPLN i chłopaki dobrze wiedzą co robić - musisz tylko powiedzieć czego oczekujesz, a na pewno zrobią dobrze.
Barbie ma w WRX wymieniony back-box (nie pamiętam, ale jakiś drogi - "rdzewieje" jak H&S to musi być drogi ) i w środku trochę słychać boxera, na zewnątrz całkiem nieźle daje.
dzwonilem do DZANKA troche pogdalismy obiecal zajac sie moja potrzeba. odradzil wstepnie zakup STI spec-c jako zbyt metaliczny a co do standartu STi powiedzzial iz takie mariaze juz popelnil wiec rozczarowania nie powinno byc. gdyby jednak bylo za cicho to zadba na miejscu o decybelaz...
...jestem nowy na forum znam doslownie niektorych z was i to wiekszosc przez telefon niemniejjednak moge liczyc na pomoc- dzieki. szukam wiec jak kolega ..._MIEDZIAK (mamy podobne maszyny i gusta brzmien wydechow) koncowki od standartu od STI najlepiej MY05-08. to na niej zbuduje swoje brzmienie boxera.
... moze ktos widzial, moze ktos wie ??? uzywka mile widziana...
tomasz
... no tak, ale to dla mnie zbyt niepewny intere,s gdyz zupelnie nie znam brzmienia sebringa na moim modelu.
wazniejsze jest jednak to iz dochodze do brzmenia o ktore mi chodzi, odsluchujac brzmienia forestr-a 2,5xt w moim modelu MY05-08 (podobno maja silniki jak wrx) a strasze podobno wlasnie od sti. staram sie wiec szukac wydechow od sti i to w cenie pasztetowej...
...HOGI obawiam sie iz niebylbym wstanie spelnic twoich oczekiwan w tym zakresie.
...moze ktos pomoze uzbroic sie w rysunki techniczne z wymiarami wydechow od sti ??? niestety roznia sie od siebie w zaleznosci od producenta, rocznika, pojemnosci- pomorzcie prosze.
...szukam tanio, samego back-boxa od sti, w cenie pasztetu- POMOCY !!!
Ciekawe jak taki gadżet zachowuje się po jakimś czasie eksploatacji. Jak podziałają na niego woda, spaliny, poranna wilgoć, duże zmiany temperatur itp... Obstawiam, że szybko przestaje się domykać i po pewnym czasie w ogóle działać.
Konto usunięte pisze:Ciekawe jak taki gadżet zachowuje się po jakimś czasie eksploatacji. Jak podziałają na niego woda, spaliny, poranna wilgoć, duże zmiany temperatur itp... Obstawiam, że szybko przestaje się domykać i po pewnym czasie w ogóle działać.
Dobrze działa. W moim dresowozie po dwunastu latach i 230kkm wciąż :) (przy każdym starcie to słychać: jak uruchamiam auto, to przez chwilę zadudni, po czym pojawia się podciśnienie i wydech cichnie, a jak pociśniesz konkretnie, to znów słychać, że masz silnik, a nie odkurzacz)
Tasior_Miedziak , czy ty to juz nabyles ? czy dopiero sie przykladasz ? daj znac na PW, albo poprostu zadzwon.
...czy macie jakies inne pomysly na delikatne podkreslenie brzmienia boxer-a ??? koledzy w watku o subarynkach bez turbo szaleja juz spawaja i dorabiaja amy ???
...co mozna zrobic by miec tlumik inkognito/bulgot ale nie za glosny. jakies inne pomysly niz zamiana koncowki backbox-a na box STi ???
tomasz
nie chciałbym wkładać kija w mrowisko... ale czy tłumik z definicji nie jest przeznaczony do tłumienia? Innymi słowy czy nie lepiej żeby cicho a nie głośno? ...no i dlaczego nie ma jakiegoś emotikona przedstawiającego chowanie się za barykadą?