koty mają napęd podobny do BMW xDrive i innych tego typu:
są zdecydowanie FWD, ale z dołączanym tyłem.
damazia będzie nieczynna przez kilka dni z powodu zakwasów.
mięśni brzucha.

te sa najlepszemichal pisze: i minami w stylu "przecież właśnie tak planowałem" jak im coś ewidentnie nie wyjdzie :)
o to, to...michal pisze:damaz, i minami w stylu "przecież właśnie tak planowałem" jak im coś ewidentnie nie wyjdzie :)
Barthol, trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie mając zaledwie strzępki informacji. Co jest przyczyną takiego schorzenia można określić jedynie po szeregu badań. Trzeba również pamiętać, że u psów ras olbrzymich istnieje tzw. predyspozycja rasowa do schorzeń kręgosłupa, dysplazji czy jak np. u bernardynów do raka kości.Barthol pisze: czy mają Ci ludzie takiego pecha czy może hodowca popełnił błąd a może też miał pecha...
Choroba genetyczna powstaje w wyniku zmiany w obrębie DNA i nie zawsze musi być dziedziczna. To zależy w jakich komórkach następują różnego rodzaju mutacje. Także nie koniecznie hodowca wsadził ich na minę.Barthol pisze:Coś kumpel przebąkiwał o wadzie genetycznej w rozmowie w knajpie...
Choroba wrodzona może być chorobą dziedziczną lub genetyczną, albo i nieSo What! pisze: kumplowi zdechł roczny kot (mejkun, czy jak się to pisze). Miał, z tego co pamiętam, wrodzoną wadę serca.
Prawdę powiedziawszy nie znam takich, którzy robiąSo What! pisze: z tego, co słyszałem hodowcy oszczędzają na badaniach genetycznych*
Nic więcej, ale pocieszny jest, owszem :) Niestety, jak poczytałem sobie o wszystkich problemach związanych z tą rasą (oraz, po części, z innymi molosowatymi), to przeszła mi całkowicie ochota na takiego kolesia. Zresztą te wszystkie sympatyczne bulldogi (bo to bardzo sympatyczne i pocieszne stwory są) poznaliśmy u weterynarza...barbie pisze: Natomiast co wspólnego ma Buldog Angielski:
ze swoim pierwowzorem czyli wilkiem:
lub kojotem:
...na moje oko najwyżej to, że ma 4 łapy.