Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
ky
- 6 gwiazdek
- Auto: die Pflaume
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:
Myślę, że to niewiele w porównaniu do korzysci z noszenia jednego urządzenia zamiast 2 albo i 3
Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
ky pisze:
Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)
Bzdura

Poza tym to dodatkowe 3 cale w spodniach

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Razem masz 3.5"? ;>
r.
ky
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
ky, Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy.
P.S. Noszę w kieszeni koszuli

Chloru
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy.

Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)
r.
ky
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
ky pisze:
Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)
Możesz się przyznać co to było ?
Jak jesteś stary to powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś...

Chloru
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
ky, jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych, to może wykażemy jeszcze większy szacun ;)
Konto usunięte
-
ky
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:
Możesz się przyznać co to było ?
To na końcu terminala? Podobne do tego:
Chloru pisze:
powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś...
Widziałem jedno i drugie, ale nie używałem :) Przy czym to drugie w technikum, w postaci terminala Robotrona, który robił za eksponat.
Konto usunięte pisze:
jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych
A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec? Posadę jaskiniowców u nas zajmują inni ;)
r.
ky
-
źuf
- 3 gwiazdki
- Auto: francuski piesek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Chloru pisze:
Nikt nie zauważył problemów z odbiorem radia ani ładowaniem nawigacji. Brandzlotechnik źuf też nie wspominał o potencjalnych problemach wręczając nam rozgałęziacz.
Myslisz ze ja nie mam co robic tylko prawic elaboraty dotyczace wszystkiego elepstrycznego/radiomaryjnego/informatolkowego. Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego".
Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla
oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20
ky pisze:
A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec?
Odkad sie ostrzygles to juz nie

źuf
-
Chloru
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
245 razy
-
Polubione posty:
526 razy
źuf pisze:
Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego".
Puszka stabilizacji za dużo.
źuf pisze:
Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20
A u mnie to po prostu wentylator dmuchawy

Chloru
-
Toni
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
a czy ktoś instalował fabryczną nawigację (ekran) do legacy 2008 diesel (konkretnie chodzi mi o podłaczenie funkcji "komputere pokładowego" i opłaczenie do audio ?
Dalej do tego ekranu mozna dołozyc Nawibox z funkcją touch scren, a do nawi box wgrać np auto mapę itd
problem czy ekran kenwood da się podłaczyc do magistrali samochodu ?
Toni
-
minimus
- 5 gwiazdek
- Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
UWAGA UWAGA,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?
Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.
minimus
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
minimus, najprostszy garmin nuvi 1200 łapie się w Twój zakres. A łatwością obsługi na bank zdobędzie serce znajomej.
Konto usunięte
-
matthaewoosh
- 0 gwiazdek
- Auto: OTB MY04 2,5
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
JAKA MAPA?
Witam. Mam w OBK 04 na fabrycznym zestawie mape Polski i kawalka Europy Kenwood 2007. Czyli stara... Jaka mape najlepiej tam wgrac?
grrr...
matthaewoosh
-
minimus
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Konto usunięte, dzięki.
W tym Larku jest MapaMap. To się do czegoś nadaje w ogóle?
Dużo zaletą jest podobno możliwość wgrania np Automapy bo nie ma locka.
minimus
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
minimus pisze:
znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów
Nokia 5230 z darmową nawigacją za 550 zeta w sklepie online Nokii. Jak kupi w jakimś abonamencie to jeszcze taniej wyjdzie, w sensie że zapłaci od razu mniej (nawet złotówkę) i tylko co miesiąc za abonament trzeba zapłacić...
Konto usunięte
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Konto usunięte, Ty żyjesz
Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...
Konto usunięte
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Konto usunięte pisze:
Konto usunięte, Ty żyjesz
Te pogłoski są nieprawdziwe
Konto usunięte pisze:
Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali?
Ja ostatnio w E72, bo nie chce mi się targać Mio. Drogę widać, jest kilka widoków, mapy mam ściągnięte do telefonu i ograniczeniem jest tu tylko wielkość karty. A jak ktoś dzwoni, to mi przecież cały czas aparat gada, poza tym można przełączyć nawigację na widok preferowany. Ja mam raczej problem, że nie słyszę rozmówcy, bo ta wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością".

Konto usunięte
-
minimus
- 5 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Konto usunięte pisze:
wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością".
no tak, bo 20 poniżej ograniczenia też nie można

minimus
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Wyłączyłbym tę sekutnicę, ale wtedy to już bym w ogóle nie wiedział ile jadę i czy trzeba zwolnić

Konto usunięte
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
Konto usunięte pisze:
Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...
Jak kilka razy używałem i spisuje się zaskakująco dobrze - w E52 jest pewnie za mały ekran. Ideałem byłaby jednak np. AutoMapa na Symbiana, ale to raczej nierealne.
So What!
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
minimus pisze:
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?
zakupiłem dla znajomej coś co się nazywa TRAK i działa, budżetowa ale z dużym ekranem i niektóre z bajerami odblokowane są.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
sherif
- 2 gwiazdki
- Auto: Outback 3.0 MY08
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
minimus pisze:
UWAGA UWAGA,
Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.
Mam Larka 43.1 od przeszlo roku, uzywalem go w miescie oraz na trasach w wielu krajach. Bardzo latwo da sie go odblokowac, mozna wgrywac Automape, iGo, Garmina, itd - wszytsko co pojdzie pod Win CE.
Generalnie jestem zadowolony. W standardzie jest MapaMap bez 3d, o ile w wawie jest jako tako to juz poza jest znacznie gorzej.
Pozdrawiam
Marcin
sherif
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
236 razy
-
Polubione posty: