Nawigacja - temat wałkowany

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ

Jaka nawigacja?

SIP z GP mapa
12
17%
Nawigacja sklepowa
59
83%

Liczba głosów: 71

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Nawigacja - temat wałkowany

Post 13 lis 2009, o 16:43

Chloru pisze: Myślę, że to niewiele w porównaniu do korzysci z noszenia jednego urządzenia zamiast 2 albo i 3
Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)

r.

Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 13 lis 2009, o 16:50

ky pisze: Tylko jak masz nosić urządzonko z ekranem 3-4cale przekątnej, to Ci kieszeń może oberwać ;)

Bzdura ;-) Poza tym to dodatkowe 3 cale w spodniach :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2009, o 18:53

Razem masz 3.5"? ;>

r.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 13 lis 2009, o 18:58

ky, Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy. :mrgreen:

P.S. Noszę w kieszeni koszuli :-p :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2009, o 22:58

Chloru pisze:Tobie się wszystko zboczeńcu z dyskietkami kojarzy. :mrgreen:
Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)

r.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2009, o 23:10

ky pisze:
Bo ja to taki stary jestem, że jeszcze takie rzeczy pamiętam :P A 5.25" nawet ostatnio widziałem w użyciu, podczas próby rozruchu terminala do pewnej czterdziestoletniej techniki za setki tysięcy dolarów ;)

Możesz się przyznać co to było ? ;-)

Jak jesteś stary to powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś... ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 lis 2009, o 00:13

ky, jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych, to może wykażemy jeszcze większy szacun ;)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2009, o 00:16

Chloru pisze: Możesz się przyznać co to było ? ;-)
To na końcu terminala? Podobne do tego:

Obrazek
Chloru pisze: powinieneś widzieć chociaz raz 3 calową amstradówę i może i 8 calowe też widziałeś...
Widziałem jedno i drugie, ale nie używałem :) Przy czym to drugie w technikum, w postaci terminala Robotrona, który robił za eksponat.
Konto usunięte pisze: jak powiesz, że zaprogramowałeś coś za pomocą kart perforowanych
A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec? Posadę jaskiniowców u nas zajmują inni ;)

r.

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek

Post 14 lis 2009, o 15:41

Chloru pisze: Nikt nie zauważył problemów z odbiorem radia ani ładowaniem nawigacji. Brandzlotechnik źuf też nie wspominał o potencjalnych problemach wręczając nam rozgałęziacz.
Myslisz ze ja nie mam co robic tylko prawic elaboraty dotyczace wszystkiego elepstrycznego/radiomaryjnego/informatolkowego. Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego". :mrgreen:
Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20 :wall:
ky pisze: A czy ja wyglądam jak jakiś jaskiniowiec?
Odkad sie ostrzygles to juz nie :razz:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 lis 2009, o 19:56

źuf pisze: Zreszta wreczajac Ci rozgaleziacz do glowy przychodzilo mi jedynie "nie zjedz tego". :mrgreen:

Puszka stabilizacji za dużo. ;-)
źuf pisze: Btw, najbardziej siejace urzadzenie jakie mialem w aucie to byla oryginalna ajkomowska ladowarka do IC-R20 :wall:

A u mnie to po prostu wentylator dmuchawy :razz:

Toni
0 gwiazdek

Post 2 gru 2009, o 20:22

a czy ktoś instalował fabryczną nawigację (ekran) do legacy 2008 diesel (konkretnie chodzi mi o podłaczenie funkcji "komputere pokładowego" i opłaczenie do audio ?
Dalej do tego ekranu mozna dołozyc Nawibox z funkcją touch scren, a do nawi box wgrać np auto mapę itd

problem czy ekran kenwood da się podłaczyc do magistrali samochodu ?

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 27 lip 2010, o 13:39

UWAGA UWAGA,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?

Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 15:16

minimus, najprostszy garmin nuvi 1200 łapie się w Twój zakres. A łatwością obsługi na bank zdobędzie serce znajomej.

matthaewoosh
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: OTB MY04 2,5

Post 27 lip 2010, o 15:22

JAKA MAPA?
Witam. Mam w OBK 04 na fabrycznym zestawie mape Polski i kawalka Europy Kenwood 2007. Czyli stara... Jaka mape najlepiej tam wgrac?
grrr...

minimus
5 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 15:42

Konto usunięte, dzięki.

W tym Larku jest MapaMap. To się do czegoś nadaje w ogóle?
Dużo zaletą jest podobno możliwość wgrania np Automapy bo nie ma locka.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 17:55

minimus pisze: znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów

Nokia 5230 z darmową nawigacją za 550 zeta w sklepie online Nokii. Jak kupi w jakimś abonamencie to jeszcze taniej wyjdzie, w sensie że zapłaci od razu mniej (nawet złotówkę) i tylko co miesiąc za abonament trzeba zapłacić...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 18:11

Konto usunięte, Ty żyjesz :-)

Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 19:15

Konto usunięte pisze: Konto usunięte, Ty żyjesz

Te pogłoski są nieprawdziwe :-p
Konto usunięte pisze: Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali?

Ja ostatnio w E72, bo nie chce mi się targać Mio. Drogę widać, jest kilka widoków, mapy mam ściągnięte do telefonu i ograniczeniem jest tu tylko wielkość karty. A jak ktoś dzwoni, to mi przecież cały czas aparat gada, poza tym można przełączyć nawigację na widok preferowany. Ja mam raczej problem, że nie słyszę rozmówcy, bo ta wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością". :whistle:

minimus
5 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 19:16

Konto usunięte pisze: wiedźma w słuchawce cały czas mi mówi "jedziesz z niedozwoloną prędkością".
no tak, bo 20 poniżej ograniczenia też nie można :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 27 lip 2010, o 19:20

Wyłączyłbym tę sekutnicę, ale wtedy to już bym w ogóle nie wiedział ile jadę i czy trzeba zwolnić :-/

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 27 lip 2010, o 20:28

Konto usunięte pisze:

Czy ktoś używa regularnie nawigacji w nokii i sobie chwali? Ja mam i używam jedynie od święta. Jest totalnie nieporęczna i mało praktyczna. Ostatnio przegapiłem drogę bo Dido zadzwoniła akurat kiedy zbliżałem się do skrzyżowania i oczywiście na ekran wywaliło mi, że dzwoni żona, a mapa zeszła w tło...
Jak kilka razy używałem i spisuje się zaskakująco dobrze - w E52 jest pewnie za mały ekran. Ideałem byłaby jednak np. AutoMapa na Symbiana, ale to raczej nierealne.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 30 lip 2010, o 22:12

minimus pisze: czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?
zakupiłem dla znajomej coś co się nazywa TRAK i działa, budżetowa ale z dużym ekranem i niektóre z bajerami odblokowane są.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

sherif
2 gwiazdki
Auto: Outback 3.0 MY08

Post 31 lip 2010, o 23:51

minimus pisze: UWAGA UWAGA,
czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub zasłyszane opinie o navi firmy LARK? Czy w tym przypadku tanio oznacza kiepsko, czy może nie jest aż tak źle?

Generalnie znajoma poszukuje nawigacji do 4 stów. Ewentualnie trochę więcej. Mapa Polski z opcją dodania Europy później.

Mam Larka 43.1 od przeszlo roku, uzywalem go w miescie oraz na trasach w wielu krajach. Bardzo latwo da sie go odblokowac, mozna wgrywac Automape, iGo, Garmina, itd - wszytsko co pojdzie pod Win CE.
Generalnie jestem zadowolony. W standardzie jest MapaMap bez 3d, o ile w wawie jest jako tako to juz poza jest znacznie gorzej.
Pozdrawiam
Marcin

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 wrz 2010, o 08:17

Obrazek
Dolce far niente ;-)