Remap Imprezy w VTG ??

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Azrael
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 3 razy

Re: Remap Imprezy w VTG ??

Post 22 lis 2009, o 16:39

ky, z drugiej strony okręty nosiciele SLBMów w Royal Navy chodzą na Windowsie bo 40 letniej techniki nie umieli wyprodukować ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lis 2009, o 16:52

ky pisze:
Konto usunięte pisze: Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów :mrgreen:
W takich zastosowaniach częstokroć w ogóle nie stawia się tych prymitywnych uniksów, tylko 40 letnią technikę za miliony dolarów per szafka. :)
Święte słowa. A taki Compaq a potem HP niby rozwijają VMS'a, ale co z niego zostało. Gdzie są stare dobre alfy, które potrafiły działać latami bez restartu...
ky pisze:
Konto usunięte pisze: Masz na myśli SLC z CERNU? Bazuje na komercyjnym RHEL. Może to właśnie dlatego ciągle mają tam kłopoty :razz:
Ja wiem czemu mają: bo właściwy soft piszą brodacze z .edu :) Jak widzę styl pracy takowych, to się dziwię, że cokolwiek im działa :PPP
r.
Brodacze z .edu. Normalnie sobie zapisałem, bo się rozczuliłem. Piękne określenie :-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubione posty: 0

Post 22 lis 2009, o 16:59

Konto usunięte pisze: Gdzie są stare dobre alfy, które potrafiły działać latami bez restartu...
Pod warunkiem, że nie były wpięte do sieci :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

MISIEK062006
2 gwiazdki
Auto: IMPREZA WRX

Post 22 lis 2009, o 17:09

ky pisze: Trochę się tego boję, bo w piwnicy mam komplet kółek z ładnymi felgami po dwóch sezonach i niemal nowymi oponami po jednym sezonie letnim. Nie będę zdziwiony, jak mi zaproponują za komplet całe pięcset jojcząc, że to straszna drożyzna...
wcale sie tym nie przejmuj napisz że klucz do komórki jest pod wycieraczką a o sprzedaż nie będziesz się martwił

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: STi 2004

Post 22 lis 2009, o 17:12

ky pisze:
matzerath pisze: Nie przeinaczaj tego co pisałem. Twoja propozycja jest głupia i złośliwa. Tak jak twoje podejście do tematu co udowadniam na swoim samochodzie. Może inne realia a może mniej takich ludzi jak Ty :-p
Moja propozycja bierze się z twojego przekonania o twej zajebistości i nieomylności. Z łatwością przychodzi ci zaglądanie do cudzego portfela, z podobną łatwością przychodzi ci pozyskiwanie środków na takie drobiazgi jak hamownia silnikowa (w ogóle biznesplan masz w małym paluszku, tym od ssania). Jeśli dodać do tego szczyptę optymizmu (każdego bubka koszącego trawniki stać jest na Subaraka -- albo nie rozumiesz mechanizmu ichniego cudu gospodarczego, albo wręcz przeciwnie, rozumiesz aż za dobrze i wiesz, jak go wykorzystać), to myślę że dasz radę. I życzę Ci jak najwięcej szczęścia. Pieniądze ponoć leżą na ulicy, a ty chyba wiesz, jak się po nie schylać.

r.

PS. A kiedy shamujesz swoje 400KM? Czy to też zbyt drogie?
Ky co za ciekawe rozumienie moich wypowiedzi. Skoro jesteś takim mistrzem interpretacji to zinterpretuj sobie proszę ten wiersz Tuwima. Jest napisany jakby SPECJALNIE DLA CIEBIE :mrgreen:

http://www.wiersze.annet.pl/w,,13123

hahaha :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 22 lis 2009, o 17:17

matzerath pisze: hahaha :-p

Chyba mam inne poczucie humoru :wall:

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 22 lis 2009, o 17:20

taaa
Jacek "AMI" Rudowski

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 22 lis 2009, o 17:21

matzerath, ten wiersz Tuwima jest starszy niz usenet. Byl uzywany do wyrażenia wysokiej, graniczącej z pogardą dezaprobaty dla interlokutora. Innymi słowy - przegiąłeś.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 lis 2009, o 17:27

prawda. Ale tak pięknie tu pasował...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 22 lis 2009, o 17:30

Użycie "pies Cie jebał" w jakby nie patrzeć rzeczowej dyskusji faktycznie bardzo pasowało...
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

AMI
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 22 lis 2009, o 17:32

matzerath pisze: prawda. Ale tak pięknie tu pasował...

Chyba Tobie - w ignorancji siegajacej juz braku kultury.
Jacek "AMI" Rudowski

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 22 lis 2009, o 17:49

macie rację. bardzo brzydki żart. Proszę mi wybaczyc. Wiecej sie to nie powtorzy.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 22 lis 2009, o 18:12

matzerath, teraz pojechałeś. Kibordłoriorzysz straszliwe, ciekaw jestem czy do któregokolwiek z tutejszych interlokutorów zaprezentowałbyś ten tekst na żywo.

Fejs yt, nie sztymi ci prajstag w Mapteku, VTG, 4Turbo czy Jetroniku? OK - to przypinaj wrotki i napieraj na strojenie ze swoim pojazdem do Rzeszy, Holandii czy Burkina Faso a nie obrażaj rozmówców.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 lis 2009, o 21:27

matzerath pisze: wiersz Tuwima. Jest napisany jakby SPECJALNIE DLA CIEBIE :mrgreen:
Serdeczności panu życzę.

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 25 lis 2009, o 13:23

a ja mam pytanie do panów od czarów komputerowych , czy można taką Subarynkę
http://moto.allegro.pl/item826568379_su ... cenie.html
albo taką
http://moto.allegro.pl/item814808879_su ... s_awd.html
zmapować powiedzmy na 200 KM :?: :idea:
czy może to dotyczy tylko turbolotów :?:
nie chodzi mi konkretnie o te egzemplarze tylko o takie modele i czy trzeba by było wymieniać cusik w silniku (chyba wydaje mi się ,że nie ale nie wiem) :whistle:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 13:32

Nie da się, także dlatego ze tego kompa nie da się prosto programować, ale głownie dlatego że to N/A.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 13:39

Azrael, dzięki no to lipa ,a już myślałem :evil:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 13:52

burat, jakby to było takie proste to wierz mi że nie jeździłbym 160 konną...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 13:59

też tak myślałem , ale warto zapytać ,może tak lubisz :whistle: ;-)
a tak jeszcze ciągnąc temat to który lepszy 2.0 czy 2.5 ,znam przeciwności 2.5 ale tak samo jest w N/A :?:

Azrael
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 14:07

Mnie się wydaje ze 2.0 fajniej jeżdża, ale kwestia gustu. Te 2.5 się chyba nie psują, ja w każdym razie nic nie słyszałem poza standardami któe ma też 2.0 czyli głównie elektroniczna przepustnica.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 14:34

burat pisze: czy trzeba by było wymieniać cusik w silniku
Trzeba. Samochód ;) W TFM-ie nawet jest parę słów na temat.

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 14:38

ky, chodziło mi o to gdy zrobiło by się w takim silniku remap to czy trzeba by coś wymieniać , a nie szukać mocy w inny sposób :cofee:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 14:53

Jeśli chciałbyś zrobić remap N/A dla samego remapu, to nie. Jeśli dla mocy, to tak. Samochód :P Najlepiej jeszcze przed... ;)))

r.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 15:23

no myślałem ,że można by zrobić remap w N/A tak na parę kucyków więcej ale Azrael, wyjaśnił mi ,że to se neda pane Hawranek ,a przebudowywać połowę silnika dla tych paru kucy to bez sensu

Azrael
6 gwiazdek

Post 25 lis 2009, o 15:55

ky, w autach N/A któe da się remapowac daje się uzyskac zwykle kilka KM, podobnymi metodami jak lajtowe remapy turbo, np. zubażając trochę mieszankę w górnym zakresie, ew. kręcać wałkami. Ale to są niewielkie relatywnie zyski.

ODPOWIEDZ