Remap Imprezy w VTG ??
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Remap Imprezy w VTG ??
ky, z drugiej strony okręty nosiciele SLBMów w Royal Navy chodzą na Windowsie bo 40 letniej techniki nie umieli wyprodukować 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Święte słowa. A taki Compaq a potem HP niby rozwijają VMS'a, ale co z niego zostało. Gdzie są stare dobre alfy, które potrafiły działać latami bez restartu...ky pisze:W takich zastosowaniach częstokroć w ogóle nie stawia się tych prymitywnych uniksów, tylko 40 letnią technikę za miliony dolarów per szafka. :)Konto usunięte pisze: Chloru, zawsze są jakieś przypadki, jednak wiesz dobrze, że w poważnych zastosowaniach, gdzie awaria kosztuje setki tysięcy złotych, nikt nie stawia gównianych linuxów![]()
Brodacze z .edu. Normalnie sobie zapisałem, bo się rozczuliłem. Piękne określenieky pisze:Ja wiem czemu mają: bo właściwy soft piszą brodacze z .edu :) Jak widzę styl pracy takowych, to się dziwię, że cokolwiek im działa :PPPKonto usunięte pisze: Masz na myśli SLC z CERNU? Bazuje na komercyjnym RHEL. Może to właśnie dlatego ciągle mają tam kłopoty![]()
r.

Pod warunkiem, że nie były wpięte do sieci :PKonto usunięte pisze: Gdzie są stare dobre alfy, które potrafiły działać latami bez restartu...
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
MISIEK062006
- 2 gwiazdki
- Auto: IMPREZA WRX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
wcale sie tym nie przejmuj napisz że klucz do komórki jest pod wycieraczką a o sprzedaż nie będziesz się martwiłky pisze: Trochę się tego boję, bo w piwnicy mam komplet kółek z ładnymi felgami po dwóch sezonach i niemal nowymi oponami po jednym sezonie letnim. Nie będę zdziwiony, jak mi zaproponują za komplet całe pięcset jojcząc, że to straszna drożyzna...
Ky co za ciekawe rozumienie moich wypowiedzi. Skoro jesteś takim mistrzem interpretacji to zinterpretuj sobie proszę ten wiersz Tuwima. Jest napisany jakby SPECJALNIE DLA CIEBIEky pisze:Moja propozycja bierze się z twojego przekonania o twej zajebistości i nieomylności. Z łatwością przychodzi ci zaglądanie do cudzego portfela, z podobną łatwością przychodzi ci pozyskiwanie środków na takie drobiazgi jak hamownia silnikowa (w ogóle biznesplan masz w małym paluszku, tym od ssania). Jeśli dodać do tego szczyptę optymizmu (każdego bubka koszącego trawniki stać jest na Subaraka -- albo nie rozumiesz mechanizmu ichniego cudu gospodarczego, albo wręcz przeciwnie, rozumiesz aż za dobrze i wiesz, jak go wykorzystać), to myślę że dasz radę. I życzę Ci jak najwięcej szczęścia. Pieniądze ponoć leżą na ulicy, a ty chyba wiesz, jak się po nie schylać.matzerath pisze: Nie przeinaczaj tego co pisałem. Twoja propozycja jest głupia i złośliwa. Tak jak twoje podejście do tematu co udowadniam na swoim samochodzie. Może inne realia a może mniej takich ludzi jak Ty![]()
r.
PS. A kiedy shamujesz swoje 400KM? Czy to też zbyt drogie?

http://www.wiersze.annet.pl/w,,13123
hahaha

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
matzerath, ten wiersz Tuwima jest starszy niz usenet. Byl uzywany do wyrażenia wysokiej, graniczącej z pogardą dezaprobaty dla interlokutora. Innymi słowy - przegiąłeś.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 247 razy
- Polubione posty: 528 razy
Użycie "pies Cie jebał" w jakby nie patrzeć rzeczowej dyskusji faktycznie bardzo pasowało...
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
matzerath pisze: prawda. Ale tak pięknie tu pasował...
Chyba Tobie - w ignorancji siegajacej juz braku kultury.
Jacek "AMI" Rudowski
macie rację. bardzo brzydki żart. Proszę mi wybaczyc. Wiecej sie to nie powtorzy.
matzerath, teraz pojechałeś. Kibordłoriorzysz straszliwe, ciekaw jestem czy do któregokolwiek z tutejszych interlokutorów zaprezentowałbyś ten tekst na żywo.
Fejs yt, nie sztymi ci prajstag w Mapteku, VTG, 4Turbo czy Jetroniku? OK - to przypinaj wrotki i napieraj na strojenie ze swoim pojazdem do Rzeszy, Holandii czy Burkina Faso a nie obrażaj rozmówców.
Fejs yt, nie sztymi ci prajstag w Mapteku, VTG, 4Turbo czy Jetroniku? OK - to przypinaj wrotki i napieraj na strojenie ze swoim pojazdem do Rzeszy, Holandii czy Burkina Faso a nie obrażaj rozmówców.
Serdeczności panu życzę.matzerath pisze: wiersz Tuwima. Jest napisany jakby SPECJALNIE DLA CIEBIE![]()
r.
a ja mam pytanie do panów od czarów komputerowych , czy można taką Subarynkę
http://moto.allegro.pl/item826568379_su ... cenie.html
albo taką
http://moto.allegro.pl/item814808879_su ... s_awd.html
zmapować powiedzmy na 200 KM
czy może to dotyczy tylko turbolotów
nie chodzi mi konkretnie o te egzemplarze tylko o takie modele i czy trzeba by było wymieniać cusik w silniku (chyba wydaje mi się ,że nie ale nie wiem)
http://moto.allegro.pl/item826568379_su ... cenie.html
albo taką
http://moto.allegro.pl/item814808879_su ... s_awd.html
zmapować powiedzmy na 200 KM

czy może to dotyczy tylko turbolotów

nie chodzi mi konkretnie o te egzemplarze tylko o takie modele i czy trzeba by było wymieniać cusik w silniku (chyba wydaje mi się ,że nie ale nie wiem)

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Nie da się, także dlatego ze tego kompa nie da się prosto programować, ale głownie dlatego że to N/A.
Azrael, dzięki no to lipa ,a już myślałem 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

burat, jakby to było takie proste to wierz mi że nie jeździłbym 160 konną...
też tak myślałem , ale warto zapytać ,może tak lubisz
a tak jeszcze ciągnąc temat to który lepszy 2.0 czy 2.5 ,znam przeciwności 2.5 ale tak samo jest w N/A

a tak jeszcze ciągnąc temat to który lepszy 2.0 czy 2.5 ,znam przeciwności 2.5 ale tak samo jest w N/A

Mnie się wydaje ze 2.0 fajniej jeżdża, ale kwestia gustu. Te 2.5 się chyba nie psują, ja w każdym razie nic nie słyszałem poza standardami któe ma też 2.0 czyli głównie elektroniczna przepustnica.
Trzeba. Samochód ;) W TFM-ie nawet jest parę słów na temat.burat pisze: czy trzeba by było wymieniać cusik w silniku
r.
ky, chodziło mi o to gdy zrobiło by się w takim silniku remap to czy trzeba by coś wymieniać , a nie szukać mocy w inny sposób 

Jeśli chciałbyś zrobić remap N/A dla samego remapu, to nie. Jeśli dla mocy, to tak. Samochód :P Najlepiej jeszcze przed... ;)))
r.
r.
no myślałem ,że można by zrobić remap w N/A tak na parę kucyków więcej ale Azrael, wyjaśnił mi ,że to se neda pane Hawranek ,a przebudowywać połowę silnika dla tych paru kucy to bez sensu

ky, w autach N/A któe da się remapowac daje się uzyskac zwykle kilka KM, podobnymi metodami jak lajtowe remapy turbo, np. zubażając trochę mieszankę w górnym zakresie, ew. kręcać wałkami. Ale to są niewielkie relatywnie zyski.