AFR w Impreza STi

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: AFR w Impreza STi

Post 27 lis 2009, o 01:59

AMI pisze:Owszem, bywa, ze braknie kultury.

A jakbys sie zapoznal faktycznie z calym watkiem, to bys zauwazyl, ze wizyta w Mapteku jest dla frajerow, a Kolesie Git maja mapy od szpecow zza wielkiej wody.
A potem zdziwienie, ze cos nie dziala jak nalezy.
Jacek, zapoznałem się. Każdy błądzi i wydaje mu się, że przynajmniej trzy góry na raz przeniesie.Nigdy sie na tym nie złapałeś ? Młodzieńcze (jak kto woli gówniarskie) przekonanie o własnej nieomylności nie upoważnia mnie (może i Ciebie, my friend ?) do swobodnej pojeżdzawki po Koledze Optymiście. Tyle. Więcej nie będzie.

Jeszcze raz
Dobrej Nocy
Grzegorz

PS. Byłeś dopisałeś trochę. Otóż, nie ma Pana płaszcza. Może Pan wziąż ten płaszcz. I co mi Pan zrobi ? ;-) Jacek, daj spokój, nikogo nie mam zamiaru przepraszać. Komu nie odpowiada, zawsze może sobie kupić szopa-pracza.

Brak podpisu.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 27 lis 2009, o 12:47

Grzesiek_67, ja za Tobą nie nadążam w tych metaforach, ale fajnie się czyta ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 27 lis 2009, o 12:53

deLux, ;-)

Dla serca mego i Twego, w tajemnicy absolutnej... ja również nie nadążam :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

BURi
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Impreza WRX BUGEYE

Post 27 lis 2009, o 19:49

Wtrące 2 grosze :-d Kolega pyta jaki AFR w STI bo chce pewnie sie dowiedziec jaki moze byc dobry zeby nie poplynac :mrgreen: Koleżko z Bydgoszczy jak na obciążeniu będziesz miał 12 - 12,5 to pożyjesz - patrz bardziej na EGT które rośnie w miare ubożenia mieszanki :wall:
Pozdro
Ps. Poczytaj najpierw jak chcesz cos dlubac samemu - ja nigdy nie uwazalem ze samodoskonalnie to zla droga do ogromnej wiedzy natomiast musisz byc bardziej ogarniety i nie pisz np ze srasz na to jak Ci sie silnik popsuje bo napewno tak nie jest a mowisz tak na zlosc wszyskim ktorzy Ci dobrze zycza i nie chca zebys sobie auto popsul - bo w sumie po co :x
http://www.subaru-dream.pl -> Remember that horsepower sells cars, torque wins races !!!

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 27 lis 2009, o 21:20

BURi pisze: Koleżko z Bydgoszczy jak na obciążeniu będziesz miał 12 - 12,5 to pożyjesz

W mocnym aucie na pełnym doładowaniu? To chyba na ETSie bo na pewno nie na paliwie ze stacji, w wolnossącym może.

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 28 lis 2009, o 00:17

Grzesiu, nie popisałeś się.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 lis 2009, o 14:12

michal pisze: Grzesiu, nie popisałeś się.

Michał, nie było to moim celem, znaczy "popisywanie się'.

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: STi 2004

Post 29 lis 2009, o 05:04

Ja poczytam. Dzięki za słowa otuchy :) Ky nie tylko mnie drażni :-) Po długim przemyśleniu postanowiłem jednak jechać na hamownie i oddać sprawę w ręce profesjonalistów a dopiero potem na tej podstawie się uczyć... Obojętnie czy ktoś to poczyta za kapitulację czy rozsądek... Za sukces czy za porażkę...

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 29 lis 2009, o 05:11

BURi pisze:Wtrące 2 grosze :-d Kolega pyta jaki AFR w STI bo chce pewnie sie dowiedziec jaki moze byc dobry zeby nie poplynac :mrgreen: Koleżko z Bydgoszczy jak na obciążeniu będziesz miał 12 - 12,5 to pożyjesz - patrz bardziej na EGT które rośnie w miare ubożenia mieszanki :wall:
Pozdro
Ps. Poczytaj najpierw jak chcesz cos dlubac samemu - ja nigdy nie uwazalem ze samodoskonalnie to zla droga do ogromnej wiedzy natomiast musisz byc bardziej ogarniety i nie pisz np ze srasz na to jak Ci sie silnik popsuje bo napewno tak nie jest a mowisz tak na zlosc wszyskim ktorzy Ci dobrze zycza i nie chca zebys sobie auto popsul - bo w sumie po co :x

Nie no ja nie sram i nigdy tak nie twierdziłem. jak byłbym Onassisem to miałbym team rajdowy a nie walczył na forum. EGT to mój problem - mówiąc oględnie ;-) (a nie dając satysfakcji Ky)... No ale mój silnik jeszcze działa i mimo wszystko coraz lepiej. Przestudiujemy z kumplem książkę, którą mi Azrael polecił.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 29 lis 2009, o 12:27

matzerath pisze: Ky nie tylko mnie drażni :-)
Też źeś sobie towarzystwo dobrał :P
matzerath pisze: Po długim przemyśleniu postanowiłem jednak jechać na hamownie i oddać sprawę w ręce profesjonalistów a dopiero potem na tej podstawie się uczyć... Obojętnie czy ktoś to poczyta za kapitulację czy rozsądek... Za sukces czy za porażkę...
Nareszcie zaczynasz gadać z sensem, a nie zachowywać się jak przedszkolak, który znalazł odbezpieczony granat w piaskowicy ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2009, o 14:00

matzerath,

patrz, jaki dobry Wujek :
ky pisze: Nareszcie zaczynasz gadać z sensem, a nie zachowywać się jak przedszkolak, który znalazł odbezpieczony granat w piaskowicy ;)
...a mógł zabić :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

burzum
1 gwiazdka

Post 29 lis 2009, o 16:43

Grzesiek, jak to jest, ze im dluzej Cie znam, tym bardziej Cie szanuje ?

matzerath, napisz koniecznie co powiedzieli specjalisci. Masz moze wykres tego AFR w zaleznosci od napiecia MAF albo czegokolwiek innego niz RPM ? Chetnie bym obejzal.

Piotr

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 29 lis 2009, o 20:08

burzum pisze: Grzesiek, jak to jest, ze im dluzej Cie znam, tym bardziej Cie szanuje ?

O tak, szacunek do innych to rzecz deficytowa. Również w tym wątku.

burzum
1 gwiazdka

Post 29 lis 2009, o 20:59

nie mylmy szacunku ze spolegliwoscia. roznic tez mozna sie madrze, czasami danie po mordzie tez jest wyrazem szacunku dla adwersarza. wole, jak mi ktos napisze "pocaluj mnie w dupe" niz pomysli "pocaluj mnie w dupe" a powie "nic sie nie stalo".

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 29 lis 2009, o 21:13

burzum, to ja poproszę o przykład. Zwłaszcza ten z "daniem w mordę" jako wyraz szacunku. Jakaś taka sytuacja z życia, która pomoże mi zrozumieć.

Bo w moim świecie wartości to w mordę się daje komuś, kto powinien dopiero nabrać szacunku ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2009, o 21:21

burzum,
Piotr, daj spokój. Dzięki za słowa otuchy ale to nie ma sensu. Konto usunięte, ma swój świat, poukładany idealnie, z całą pewnością wewnętrzną, że nic co wartościowe poza nim nie istnieje. I dobrze, ma swoje lata więc niech lepiej ten komfortowy światopogląd mu się nagle nie zawali.

Gorąca prośba Piotrze, jeżeli mógłbyś coś dla mnie zrobić - nie kontynuuj.

I odbierz priv, cholerka jasna ;-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 29 lis 2009, o 21:34

Chamski Grzesio w formie. :roll: Żal oglądać te kolejne coraz to słabsze powroty "mistrza klawiatury". :roll:
Obrazek

burzum
1 gwiazdka

Post 29 lis 2009, o 21:36

oki, a mialem juz napisane. juz odbieram.

Fido, no offence, musialbym Ci opowiedziec cale moje zycie.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2009, o 21:46

Arti pisze: Żal oglądać te kolejne coraz to słabsze powroty "mistrza klawiatury".

Słuchaj, mam dla Ciebie radę z serii relaksacyjnych - nie oglądaj po prostu. Po co sam sobie fundujesz taki dyskomfort ? Czujesz jakiś wewnętrzny imperatyw ? To jest tak samo forum dla Ciebie, jak i dla mnie. Załóż sobie milusiego ignora na moją nikczemną osobę i szlus - ja nie zbiednieję a Ty nie będziesz świadkiem dramatu plebejskiego w trzech aktach pt. " Powroty chamskiego Grzesia - mistrza klawiatury" :mrgreen:
Brak podpisu.

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 30 lis 2009, o 11:28

burzum, co Ty z tym AFR od MAFa kombinujesz?

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 2 gru 2009, o 23:45

burzum pisze:nie mylmy szacunku ze spolegliwoscia. roznic tez mozna sie madrze, czasami danie po mordzie tez jest wyrazem szacunku dla adwersarza. wole, jak mi ktos napisze "pocaluj mnie w dupe" niz pomysli "pocaluj mnie w dupe" a powie "nic sie nie stalo".
Zgadza się. Prawdziwi mężczyźni mają to do siebie, że potrafią dać sobie po ryju a potem razem iść na wódkę. No a Subaru to chyba męski samochód? :mrgreen:

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 3 gru 2009, o 14:41

top lesbian car of the year chyba 2006 ;>

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 3 gru 2009, o 21:07

To lesbijki też go lubią. Tak jak flanelowe koszule, dżinsy i czasem nawet wąsik :mrgreen:

ODPOWIEDZ