COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Re: COS SMIESZNEGO - albo i nie ...........
Lucjusz - nie, ten tekst mnie ani nie zachwycił ani nie rozśmieszył.
no nie rozśmieszył ale lekko przeraził to już tak 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

to trzeba go przekleić do "coś niedobrego" 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
burat, tekst przeraził Cię, że ktoś się ujarał i takie bulszity wygenerował? ;>
Autoblog pisze: LA 2009: Lawsuit-happy U.S. kills chances for Lotus Exige Scura, but we'll get something similar
by Sam Abuelsamid on Dec 3rd 2009 at 1:58PM
[img]http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com ... yo_opt.jpg[/img]
We had a chance to chat with Lotus USA spokesman Kevin Smith at the LA Auto Show and he shared a bit of news with us. He confirmed that while we unfortunately won't be getting the limited edition Exige Scura/Stealth that debuted at the Tokyo Motor Show, we will will get something close. The problem is the special matte black paint on the Scura. We reported on the rubberized finish at the time after talking with Lotus vehicle engineering director Roger Becker. The matte finish can be marked up, and because of process used to apply it, it's not possible to do spot repairs on the affected area.
Because of the litigious nature of America when it comes to product liability, Lotus has apparently opted not to offer the special paint job. We will, however, get essentially the rest of the car including the new wheel design that debuted on the Scura. The rest of the mechanical bits are largely the same as the Exige 260 S that we had so much fun with a few months ago. Lotus is still finalizing the spec of the new limited edition model but Smith tells us that it will be available in four colors including Phantom Black. Approximately 20-30 units will be built for the U.S. market in two-to-three months with availability in early spring.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
michal,nie, trochę to brzmi jak przepowiednia ,jak byś opisał w latach 60-tych naszą obecną rzeczywistość był byś sławniejszy od Lema Stasia 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

wjechałem w Policję
straty forek: pęknięta ramka rejestracji
straty VW Transporter: wgniecione oba skrzydła tylnych drzwi
się kurcze zderzaczki nie pokryły wysokościami
okazuje się, że za staranowanie radiowozu nie grozi nic większego niż 300zł i 6 punktów karnych
wrzucam tu, bo się śmieję ze swojej głupoty - zagapiłem się, podjeżdżając do nich na światłach 5km/h
miny zawartości radiowozu - 8 policjantów, jak po uderzeniu wyskoczyli - bezcenne :)
(wyraz twarzy mniej więcej : "gościu chyba ochu...łeś")
straty forek: pęknięta ramka rejestracji
straty VW Transporter: wgniecione oba skrzydła tylnych drzwi
się kurcze zderzaczki nie pokryły wysokościami

okazuje się, że za staranowanie radiowozu nie grozi nic większego niż 300zł i 6 punktów karnych
wrzucam tu, bo się śmieję ze swojej głupoty - zagapiłem się, podjeżdżając do nich na światłach 5km/h
miny zawartości radiowozu - 8 policjantów, jak po uderzeniu wyskoczyli - bezcenne :)
(wyraz twarzy mniej więcej : "gościu chyba ochu...łeś")
j33mbo pisze: pęknięta ramka rejestracji
j33mbo, mimo wszystko pojedź gdzies na oględziny, zderzak na bank pracował skoro komuś wgniotłeś
j33mbo, A to pech
Choć przyznam ,że Twój opis zdarzenia jest dość śmieszny

Choć przyznam ,że Twój opis zdarzenia jest dość śmieszny

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Yes, yes, yes...Piter 35 pisze: j33mbo, A to pech

Żartuję, ale ubawiłeś mnie...
Dolce far niente 

esilon ma rację... j33mbo, nie chcę Cię straszyć - ramka ramką, ale siła łamiąca tylko ramkę na bank nie jest w stanie uszkodzić drzwi! Akcja = reakcja, jak mawiał Isaak. Jak mi koleś wjechał w tył, to był duży huk, prędkośc też nijaka, gościowi i mi pękła ramka drobne otarcie lakieru na zderzaku. Po dłuższych oględzinach okazało się, że: tylna ścianka bagażnika jest pofałdowana, więc mata w bagażniku była podwinięta, klapa domykała się zdecydowanie ciężej, środkowe mocowanie zderzaka było pogięte, a sam zderzak za tablicą rejestracyjną miał mała dziurkę (więc w wycenie rzeczoznawczej pewnie leci do wymiany na nowy).. koszt naprawy wg aso to ok 2k. A z zewnątrz praktycznie nic nie było widać... Więc sprawdź dla własnego spokoju to i owo, właszcza pod machą.. czy chłodnica gdzieś nie dostała, czy jakieś węże się nie rozszczelniły itp.... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze:esilon ma rację... j33mbo, nie chcę Cię straszyć - ramka ramką, ale siła łamiąca tylko ramkę na bank nie jest w stanie uszkodzić drzwi! Akcja = reakcja, jak mawiał Isaak. Jak mi koleś wjechał w tył, to był duży huk, prędkośc też nijaka, gościowi i mi pękła ramka drobne otarcie lakieru na zderzaku. Po dłuższych oględzinach okazało się, że: tylna ścianka bagażnika jest pofałdowana, więc mata w bagażniku była podwinięta, klapa domykała się zdecydowanie ciężej, środkowe mocowanie zderzaka było pogięte, a sam zderzak za tablicą rejestracyjną miał mała dziurkę (więc w wycenie rzeczoznawczej pewnie leci do wymiany na nowy).. koszt naprawy wg aso to ok 2k. A z zewnątrz praktycznie nic nie było widać... Więc sprawdź dla własnego spokoju to i owo, właszcza pod machą.. czy chłodnica gdzieś nie dostała, czy jakieś węże się nie rozszczelniły itp....
ok, ok, przerzućcie do "coś niedobrego" .... pesymiści

j33mbo pisze: ok, ok, przerzućcie do "coś niedobrego"
nie no bez nerwowych ruchów , było smieszne

ale zawsze lepiej sprawdzić
ja rozumiem, że dobre części kosztują, ale ta cena to już chyba przegięcie... Tu chyba Az mógłby się wypowiedzieć, czy koleś na głowę nie upadł....
cosworth
cosworth
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Się ciesz, że teraz, a nie tydzień przed Euro 2012 - wtedy chłopaki będą tak spanikowane, że zaczną strzelać w obliczu takiego atakuj33mbo pisze: wjechałem w Policję

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Aleś dał czaduj33mbo pisze: wjechałem w Policję

To ja kciuki trzymam, żeby to było czarnowidzenieesilon pisze: j33mbo, mimo wszystko pojedź gdzies na oględziny, zderzak na bank pracował skoro komuś wgniotłeś

So What! pisze: To ja kciuki trzymam, żeby to było czarnowidzenie
ja też , serio

j33mbo, a jak tam Twoja mina??j33mbo pisze: miny zawartości radiowozu - 8 policjantów, jak po uderzeniu wyskoczyli - bezcenne :)

j33mbo, a tak mi jeszcze przyszło do głowy, czy niebiescy byli trzeźwi, albo czy czasami nie cofnęli Tobie w zderzak...
Dziwne?
Nieeeee.....
W 1983 roku, nie do końca stabilny funkcjonariusz, cofnął we mnie UAZem wew Fiata 126 z literka p...
Miał znajomych moich Majstrów, więc auto szybciutko zostalo wyklepane i przedni pas pomalowany, za usługe ktorą do dzisiaj pan niebieski nie zaplacil...

Dziwne?
Nieeeee.....
W 1983 roku, nie do końca stabilny funkcjonariusz, cofnął we mnie UAZem wew Fiata 126 z literka p...
Miał znajomych moich Majstrów, więc auto szybciutko zostalo wyklepane i przedni pas pomalowany, za usługe ktorą do dzisiaj pan niebieski nie zaplacil...

Dolce far niente 

Biskup przyjechał na wizytację do pewnej parafii.
Odwiedził tam też szkołę specjalną. W czasie spotkania pyta dzieci:
- Kim chciałybyście zostać?
Jedni mówią: lekarzem, inni aktorem, modelką, itd.
Biskup pyta Jasia:
- A ty kim byś chciał zostać?
- Ja??? Biskupem oczywiście...
- Ale wiesz, to trzeba do takiej specjalnej szkoły chodzić!!
- Noooo, przecież chodzę, no nie?
Odwiedził tam też szkołę specjalną. W czasie spotkania pyta dzieci:
- Kim chciałybyście zostać?
Jedni mówią: lekarzem, inni aktorem, modelką, itd.
Biskup pyta Jasia:
- A ty kim byś chciał zostać?
- Ja??? Biskupem oczywiście...
- Ale wiesz, to trzeba do takiej specjalnej szkoły chodzić!!
- Noooo, przecież chodzę, no nie?
Dolce far niente 

esilon pisze: mimo wszystko pojedź gdzies na oględziny, zderzak na bank pracował skoro komuś wgniotłeś
true, mieliście rację,
pod rejestracją jest takie wgniecenie, wielkości połowy jabłka
w poniedziałek jadę na głębsze oględziny
Jak myślicie, kto jechał tym autem?- Kiedy przyjechaliśmy na miejsce, stwierdziliśmy, że prawdopodobnie została uszkodzona instalacja gazowa, na skutek czego mogła powstać malutka eksplozja - uważa Karczyński. Dodał, że w tej chwili policja sprawdza i wyjaśnia okoliczności zdarzenia.
http://wiadomosci.onet.pl/2090752,11,ek ... ,item.html
Dolce far niente 

zastawiam się przez 5 minut o co ci chodzi, dopiero teraz skumałem, że do zagadki podałeś od razu odpowiedźFUX pisze:Jak myślicie, kto jechał tym autem?- Kiedy przyjechaliśmy na miejsce, stwierdziliśmy, że prawdopodobnie została uszkodzona instalacja gazowa, na skutek czego mogła powstać malutka eksplozja - uważa Karczyński. Dodał, że w tej chwili policja sprawdza i wyjaśnia okoliczności zdarzenia.
http://wiadomosci.onet.pl/2090752,11,ek ... ,item.html

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.