Królewskie Wieśniaki w Subaru

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Królewskie Wieśniaki w Subaru

Post 4 gru 2009, o 14:22

Dyzio_d zajrzyj kiedyś na chlejady, a zrozumiesz o co chodzi.

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legaś klekot
Polubione posty: 0

Post 4 gru 2009, o 22:25

Przejechałem dzisiaj na czerwonym świetle znurzony staniem w korku (myślałem, że załapię się na późne pomarańczowe), z nadmierną prędkością wpadłem na zatłoczone rondo de gaulle'a, nie uwzględniłem, że jest ślisko, ledwo wyhamowałem - mało brakowało a trafiłbym samochód przede mną. Niedługo później obmrugałem 206 wlekącą się lewym pasem na Żwirkach z prędkością 43 km, następnie wyprzedziłem ją prawym pasem. Acha... a pare godzin pozniej urządzenie na płatnym parkingu wydało mi o 2 zł reszty za dużo - nie zgłosiłem tego obsłudze parkingu :oops: :oops:

Również dzisiaj dwukrotnie zatrzymałem się przed przejściem dla pieszych żeby w dużym ruchu umożliwić im przejście na drugą stronę, dwukrotnie wpuściłem auta z podporządkowanej, trzykrotnie zatrzymałem się, żeby parkujący prostopadle mogli wyjechać i włączyć się do ruchu...

Jestem Królewskim Wieśniakiem czy PKS (prawdziwy kierowca subaru)? Czy może poprostu każdemu z nas zdarza się zrobić na drodze coś niewłaściwego. A o tym jakimi jestesmy kierowcami swiadczy tylko to, czy mamy tego świadomość i staramy się tego unikać? Z całym szacunkiem ale nie uwierze w ani jednego "zawsze świętego" na drodze.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 4 gru 2009, o 22:31

Alek, z całym szacunkiem ale Ty masz diesla MY 08 , albo nawet młodziej :razz:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 4 gru 2009, o 22:39

Alek pisze:Przejechałem dzisiaj na czerwonym świetle znurzony staniem w korku (myślałem, że załapię się na późne pomarańczowe
wieśniak ;-)
Alek pisze:z nadmierną prędkością wpadłem na zatłoczone rondo de gaulle'a, nie uwzględniłem, że jest ślisko, ledwo wyhamowałem - mało brakowało a trafiłbym samochód przede mną.

wieśniak ;-)
Alek pisze:Niedługo później obmrugałem 206 wlekącą się lewym pasem na Żwirkach z prędkością 43 km, następnie wyprzedziłem ją prawym pasem.

Pekaes ;-)
Alek pisze: Acha... a pare godzin pozniej urządzenie na płatnym parkingu wydało mi o 2 zł reszty za dużo - nie zgłosiłem tego obsłudze parkingu :oops: :oops:

Oszust :lol:
Alek pisze:Również dzisiaj dwukrotnie zatrzymałem się przed przejściem dla pieszych żeby w dużym ruchu umożliwić im przejście na drugą stronę, dwukrotnie wpuściłem auta z podporządkowanej, trzykrotnie zatrzymałem się, żeby parkujący prostopadle mogli wyjechać i włączyć się do ruchu...

Malowany pekaes (pewnie przechodziły fajne studentki) 8-)
Alek pisze:Jestem Królewskim Wieśniakiem czy PKS (prawdziwy kierowca subaru)?
Hmmm... policzmy średnią :whistle:

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 4 gru 2009, o 22:44

esilon pisze: Alek, z całym szacunkiem ale Ty masz diesla MY 08 , albo nawet młodziej
Ale wcześniej był forek s-turbo a pozniej obk 2,5L. To co? 3 lata temu byłem pks a teraz Wieśniak-Krawaciarz? :mrgreen:
Konto usunięte pisze: Hmmm... policzmy średnią
A "oszusta" liczymy, jako wieśniaka czy pekaesa? :lol:

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 4 gru 2009, o 22:57

Alek pisze: A "oszusta" liczymy, jako wieśniaka czy pekaesa?
zgłaszamy organowi. to jest nieopodatkowany przychód w wys. 2 PLN

:-p

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 4 gru 2009, o 23:05

damaz, daj spokój... raczej wygrana w grze losowej o niskich wygranych... :whistle: :mrgreen:

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 5 gru 2009, o 12:19

Alek pisze:
A "oszusta" liczymy, jako wieśniaka czy pekaesa? :lol:

pekaesa, każda złotówka do kolejne 100m frajdy z subaru :mrgreen:

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 5 gru 2009, o 12:38

Można się nie przejmować, różnie bywa na naszych drogach. Ale właśnie dlatego, że wybrałem to auto (poprzednie też) z premedytacją (wstępnie miało być Suzuki Swift Joanna Brodzik :mrgreen: ) to też będę się czepiał wszystkich przejawów chamskiego zachowania. Często zachowuje się jak burak, niestety. Są dwa powody: ktoś mnie wcześniej wyprowadził i cały czas wyprowadza z równowagi, albo po prostu zrobię coś bez świadomości, jak głupie to jest... a ona przychodzi chwilę później. :oops:

Co robicie w sytuacji, gdy stoicie pierwsi na światłach na lewoskręcie, ktoś przejeżdża przed Was (tak, że nie ma szans zobaczyć sygnalizatora) i zapala się zielone? :oops:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 5 gru 2009, o 13:18

citan pisze:...
Co robicie w sytuacji, gdy stoicie pierwsi na światłach na lewoskręcie, ktoś przejeżdża przed Was (tak, że nie ma szans zobaczyć sygnalizatora) i zapala się zielone? :oops:
Czekam nanosekundę.

I trąbię.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 5 gru 2009, o 17:34

citan pisze: Co robicie w sytuacji, gdy stoicie pierwsi na światłach na lewoskręcie, ktoś przejeżdża przed Was (tak, że nie ma szans zobaczyć sygnalizatora) i zapala się zielone? :oops:
Żałuję, że nie mam starej półciężarówki z wielkim zderzakiem :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

urko
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Foryś

Post 5 gru 2009, o 18:29

citan pisze: Co robicie w sytuacji, gdy stoicie pierwsi na światłach na lewoskręcie, ktoś przejeżdża przed Was (tak, że nie ma szans zobaczyć sygnalizatora) i zapala się zielone? :oops:
Coraz rzadziej dostaję :x i coraz rzadziej robię wszystko, aby go skarcić ;-), starzeję się :-( Jednakowoż, coraz rzadziej, nie oznacza rzadko :evilgrin: po prostu, nie tak często, jak drzewiej bywało, w sumie przecież to jeszcze nie starość, młodość wciąż, choć późna już trochę :mrgreen: .
Ipsa sua melior fama!!!

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 5 gru 2009, o 18:40

Od dawna nie pijesz :?: :lol:

urko
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Foryś

Post 5 gru 2009, o 18:46

maf1 pisze: Od dawna nie pijesz :?: :lol:
Od chwili :-) i z racji pomysłu na dzisiejszy wieczór, jedynie przez chwilkę, gdy ręce zajęte są klawiaturą ;-)
Ipsa sua melior fama!!!

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 5 gru 2009, o 19:03

Tak trzymaj :thumb: :lol:

citan
5 gwiazdek

Post 5 gru 2009, o 21:10

leon pisze: Czekam nanosekundę.

I trąbię.

Robię to samo... ale raz (a może kilka) nie zdzierżyłem i poszedłem obok pełnym ogniem (znaczy tyle ile wolny ssak tam tego produkuje). Przyznaję się do wszystkiego.

Raz pana strąbiłem a na następnych światłach - miał radyjko - powiedziałem "taki duży a jeździć nie umi". Coś tam odburknął. :mrgreen:

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 6 gru 2009, o 19:47

Dziś pojechałem z kolegą do centrum handlowego. Mimo ekstremalnego tłoku na parkingu szybko udało mi się znaleźć miejsce do parkowania. Kolega wysiadł i stanął przy samochodzie zostawiając otwarte drzwi a ja jeszcze chwile siedziałem w środku czekając na schłodzenie turbiny przed zgaszeniem silnika.
Wtem zatrzymał się przy nas czarny forester, opuściła się szyba i niezwykle sympatyczna (jak relacjonował kolega, bo ja wciąż byłem w aucie) kierowniczka grzecznie spytała czy będziemy wyjeżdzać. Kolega równie uprzejmie odpowiedział, że nie - dopiero zaparkowaliśmy. "No żesz kurwa...!" odpowiedziała na pozór sympatyczna kierowniczka ruszając przy tym gwałtownie...

Może jednak jest coś z tymi wieśniakami na rzeczy.... :roll:

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 gru 2009, o 20:37

eeee trąbienie jest przejawem jakiejś takiej niemocy i pieniactwa, jak jest miejsce to zajeżdżam i przytrzymuję jak nie ma olewam na ciepło i do następnego razu :giggle:

citan
5 gwiazdek

Post 6 gru 2009, o 21:14

deLux pisze: eeee trąbienie jest przejawem jakiejś takiej niemocy i pieniactwa, jak jest miejsce to zajeżdżam i przytrzymuję jak nie ma olewam na ciepło i do następnego razu
Inaczej na to patrzę, nie chodzi o to, że śmiał zajechać drogę MI, tylko o to, że przez jego bezmyślność - w końcu nie widzi kiedy zapali się zielone - przejedzie kilka aut mniej. Stanie w korku 10 czy 12 minut nie zrobi mi różnicy (bo o takiej sytuacji mówię - lewoskręt Pabianicka/DK1 w Łodzi przed godziną 8 rano), ale jeżeli widzę, że ktoś jest najzwyczajniej w świecie głupi, to mogę go conajwyżej strąbić, przecież nie wyjdę i nie wytargam z auta. Szczytem wszystkiego jest jak kolejny kierownik (na lokalnych tablicach oczywiście) zajedzie drogę temu, który przed chwilą właśnie sam zajechał - i ten zajechany dopiero trąbi wściekle - czyżby nagle zrozumiał? :whistle:

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 6 gru 2009, o 22:58

Kali zabrać dobrze, Kalemu zabrać źle.
Jakiś czas temu wróciłem z imperium i mało mnie nie zabito na pierwszym przejściu dla pieszych. Tam samochód zwalnia kiedy cię widzi, staje kiedy zaczniesz zbliżać się prostopadle do drogi. nie mówię, że każdy - średnia jest po prostu lepsza.

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: STi 2004

Post 7 gru 2009, o 00:07

Wracając do pierwotnego wątku pozwolę sobie na pewną wariację na temat. Wątpię w elitarność użytkowników Subaru mimo, że to fura specyficzna. Zauważyłem natomiast, że wszyscy kierowcy rajdowi - w Polsce przynajmniej - to ludzie inteligjentni. Każdy z nich bardzo dobrze włada językiem ojczystym na ten przykład w przeciwieństwie do piłkarzy... :mrgreen: Pomijając extrema strongmanów, bokserów i innych pięściarzy wydaje się, że taki kuchar, wisławski czy inne Chołowczyce to faceci doskonale wypadający w telewizorni, potrafiący się zachować, składać sensowne zdania i nawet błyskotliwie zażartować - lepiej niż inni sportowcy. Zastanawiam się skąd się bierze taki ogólny rys i czy to się tylko tak wydaje. Albo np. czy Schumacher w rzeczywistości jest młotkiem czy bystrym kolesiem. Czy trzeba mieć wyższe IQ żeby skutecznie kierować samochodem? Ciekawe czy badał już ktoś taką korelację.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 7 gru 2009, o 00:13

matzerath pisze: Chołowczyce

:wall: :-/
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

matzerath
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: STi 2004

Post 7 gru 2009, o 00:14

co błąd? eee nie bądźmy małostkowi - Chołowczyce to taka miejscowość :)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 7 gru 2009, o 01:11

matzerath, to od dziś nazwiska piszemy z małej litery a nazwy miejscowości z wielkiej :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 gru 2009, o 11:10

matzerath pisze: Schumacher
jest chyba ku**sem co nie przeszkadza mu być inteligentnym.
A tak w ogóle dlaczego niby te cechy mają się łączyć ?
widziałem masę ludzi średnio inteligentnych potrafiących się świetnie zachować i zaprezentować a większość osób, które uważałem za inteligentniejsze ode mnie wyróżniała się również tym, że za nic w towarzystwie nie potrafiła się znaleźć...

ODPOWIEDZ