Różnica napedu GT i 2.0 n/a z reduktorem (GC)

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
kristekk
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Różnica napedu GT i 2.0 n/a z reduktorem (GC)

Post 8 gru 2009, o 17:39

Widzę, że zdecydowanie można się pobawić.

Co do podsterowności, to zapraszam do Wawy. Dam się przejechać i możecie sami ocenić. Jak ostatnio wsiadłem do Kii Rio, to się zdziwiłem. W porównaniu do Punciaka, to szła jak po szynach.
Chloru Wiadomo, że od kierowcy zależy bardzo dużo. Ale fizyki i ustawień zawieszenia nie oszukasz.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 247 razy
Polubione posty: 528 razy

Post 8 gru 2009, o 19:22

kristekk pisze: Chloru Wiadomo, że od kierowcy zależy bardzo dużo. Ale fizyki i ustawień zawieszenia nie oszukasz.

Kiedyś przewieziony zostałem Punto II HGT (nie wiem na ile ma różne zawieszenie od zwykłego 1.2 16v). Wywołanie nadtserowności lub zmuszanie do skręcania nie wymagało czarów.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 1 raz

Post 11 gru 2009, o 14:00

kristekk pisze: Jak ostatnio wsiadłem do Kii Rio, to się zdziwiłem. W porównaniu do Punciaka, to szła jak po szynach.
Mam Rio z 2003 r. i potwierdzam. Jedyna wada tego zawieszenia to brak mocy na wyjściu ;-)

kristekk
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 11 gru 2009, o 21:00

Ja jeździłem taką nówką sztuką. Nie wiem czy tam jest inny zawias.
W każdym razie nie biorąc pod uwagę słabego, paskudnie warczącego silnika i wyglądu, to bardzo fajne auto.

ODPOWIEDZ