Zima w górach 2009
Re: Zima w górach 2009
Arti, Twój komentarz w filmiku mnie rozwalił
Cosik mało tam miejsca macie 
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
No przecież to się domyśliłamArti pisze:nie no bez jaj, przecież to żart
Czarownica prawdę Ci powie :D
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
powiem Wam, że tak naprawdę Arti ma do tego Tesco ze 20 kilometrów i parę markietów po drodze, więc to żaden żart tylko ulubiona miejscówa 
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
lukwol słusznie zauważył, że dzisiaj jest dobry dzień żeby zrobić ognisko na szczycie.
W nocy dowaliło jeszcze kilka cm świeżego puchu. Warunki są idealne, duuużo śniegu i mały mróz.
Nie wiadomo kiedy takie się powtórzą.
Tak więc wszyscy zainteresowani proszeni są o zabranie ze sobą:
* drewna do ogniska (o ile ktoś ma
)
* kiełbasek
* patyków na do smażenia
* łopaty do wykopania sobie miejsca na szczycie
Przypominam, że spotykamy się tam gdzie zawsze o godz. 20.00.
Kto jest chętny na przyjazd proszę dać znać żebyśmy wiedzieli na kogo czekać.
PS. Zmontowałem filmiki z aparatu z wczoraj, słaba jakość. Filmy z kamery musze pokonwertować ale będzie czad rozdzielka 720p.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=juOOtk3vzA0
Tak więc wszyscy zainteresowani proszeni są o zabranie ze sobą:
* drewna do ogniska (o ile ktoś ma
* kiełbasek
* patyków na do smażenia
* łopaty do wykopania sobie miejsca na szczycie
Przypominam, że spotykamy się tam gdzie zawsze o godz. 20.00.
Kto jest chętny na przyjazd proszę dać znać żebyśmy wiedzieli na kogo czekać.
PS. Zmontowałem filmiki z aparatu z wczoraj, słaba jakość. Filmy z kamery musze pokonwertować ale będzie czad rozdzielka 720p.
Link: http://www.youtube.com/watch?v=juOOtk3vzA0

Arti pisze: PS. Zmontowałem filmiki z aparatu z wczoraj
co to za czarna Kia się za remkiem i Kijkiem wałęsa? trzeba było patykiem postraszyć, może by odjechała.
ewidentnie widać na filmie moją traume po spotkaniu z Berlingo na nawrocie tydzień wcześniej
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Byłem na rekonesansie na Gumplandzie
spotykam się sam ze sobą o dwudziestej możemy się połączyć duchowo
spotykam się sam ze sobą o dwudziestej możemy się połączyć duchowo
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Pieknie to wyglonda a ja w Wawie siedze .... wrrr o jak bym sobie polatał 
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
A co to jest wyglonda? To z glonami ma coś wspólnego?MAZI pisze:Pieknie to wyglonda
EDIT: michal,
czarne jest piękne...
Gump, fajny ten Twój Gumpland, muszę kiedyś zajrzeć w zimie w te okolice. Taki Załuż po sniegu też musi być rewelką a to w sumie niedaleko.
Arti, jak temperatura u Was? Bo we wro majta się koło 0 i wszystko spływa
O 20 nie będzie za dużego ruchu cywilów?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Azrael,jest rewelka Załuż jest tuż za rogiem ale u mnie nie ma ruchu ,wieczorem można bez obstawy śmiałoAzrael pisze: Gump, fajny ten Twój Gumpland, muszę kiedyś zajrzeć w zimie w te okolice. Taki Załuż po sniegu też musi być rewelką a to w sumie niedaleko
sobie poszaleć
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
cały czas pada śnieg
do zobaczenia
do zobaczenia
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny
Bede.
Z tym drewnem to na powaznie ?
Moge zabrac pare klockow...
Z tym drewnem to na powaznie ?
Life is a Joke !
sidor, a jak temp? Bo we wro już +2 i wszystko spływa w tempie ekspresowym... 
Pewnie@lbert pisze: Bede.
Z tym drewnem to na powaznie ? Moge zabrac pare klockow...
no mogą być stare opony, wzorem rolników, ale wtedy kiełbaski mają niefajny posmak@lbert pisze: Z tym drewnem to na powaznie ?![]()

- Arti
- 6 gwiazdek
Rekonesans wykonany. Warunki względem wczorajszego wieczora pogorszyły się. Pługi odgarnęły znaczną część śniegu i wygląda na to, że miejscami posypały trasę solą! M.in. np nawrót jest cały w błocie śniegowym, gdzieniegdzie lekko prześwituje tam asfalt ale nie ma dramatu. Reszta ok - nie ma lodu, droga biała, twardy śnieg, szeroko jak na autostradzie, bandy miękkie i soczyste.
Będzie problem u góry tylko z zaparkowaniem wozów - jest miejsca na góra kilka aut. Trzeba będzie zanim rozpalimy ognisko odkopać parking do jakiś sensownych rozmiarów. Dlatego przypominam o łopatach.
Ogólnie to zapowiada się pysznie.

zawalony parking

zawalony parking

a nie dałoby się dorwać gdzieś kolesia od pługu i za flaszkę go poprosić, żeby troszkę zboczył z trasy?Arti pisze: Trzeba będzie zanim rozpalimy ognisko odkopać parking do jakiś sensownych rozmiarów.
- Arti
- 6 gwiazdek
No i już po. Było zajebiście.
Warunki na trasie baaardzo wymagające ale bandy wybaczały dzisiaj wszystko, no może prawie wszystko. Szczerze to mimo, że było dużo lodu na wolnych zakrętach to szybkie partie wszystko wynagradzały i najeździłem się.
Ale to może też przez to, że wczoraj cały dzień szalałem.
Towarzystwo jak zwykle super hiper.
Ognisko i prawie 10 Imprez w środku lasu na pewno robiły wrażenie na "cywilach".
Pozdro i dobranoc.
PS
sidor przegiąłeś z tym wydechem typu strait pipe, w połączeniu z Twoimi topiącymi śnieg halogenami można się mocno wystraszyć czarnego bydlaka
Krzysiek dzięki za przejażdżkę, bardzo mi się podobało.
albert miło było poznać na żywo.
Ogólnie to pozdrawiam całą zajebistą ekipę, naprawdę super jest się spotykać w takim gronie. A jak dodać do tego taką piękną zimę to już w ogóle bajka.
Warunki na trasie baaardzo wymagające ale bandy wybaczały dzisiaj wszystko, no może prawie wszystko. Szczerze to mimo, że było dużo lodu na wolnych zakrętach to szybkie partie wszystko wynagradzały i najeździłem się.
Towarzystwo jak zwykle super hiper.
Pozdro i dobranoc.
PS
sidor przegiąłeś z tym wydechem typu strait pipe, w połączeniu z Twoimi topiącymi śnieg halogenami można się mocno wystraszyć czarnego bydlaka
Krzysiek dzięki za przejażdżkę, bardzo mi się podobało.
albert miło było poznać na żywo.
Ogólnie to pozdrawiam całą zajebistą ekipę, naprawdę super jest się spotykać w takim gronie. A jak dodać do tego taką piękną zimę to już w ogóle bajka.

Arti, dawaj dokumentację fotograficzną szybciutko.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!