innesamochody tez miewaja problemy
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: innesamochody tez miewaja problemy
Miałem se dać siana, ale jeszcze jedną rzecz teraz wieczorem zauważyłem
to nieszczęsne prawe koło się grzeje. Po przejechaniu 10 km po mieście, teraz wieczorem czyli nie w upale, prawa felga jest tak dobrze ciepła, lewa praktycznie zimna
Może to jest klucz do rozwiązania "zagadki"...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 254 razy
- Polubione posty: 533 razy
Azrael, jak stuka to raczej obstawiam coś z łożyskiem.
Wurcuś - szarpał kto kołem u wujka mechanika (sprawdzał luzy pionowe/poziome) ?
Wurcuś - szarpał kto kołem u wujka mechanika (sprawdzał luzy pionowe/poziome) ?
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Tak, i nicChloru pisze: Wurcuś - szarpał kto kołem u wujka mechanika (sprawdzał luzy pionowe/poziome) ?
WRC fan, zdejmijcie koło, i odkręćcie półoś i spróbujcie wtedy poruszać piastą.
Jednak koło nie grzało się tak jak obawiałem się, że może się grzać, jest po prostu trochę cieplejsze niż to "zdrowe" i nad morze na szczęście objechałem bez problemów (choć pierwsze kilkadziesiąt kilometrów przejechałem z gaśnicą w pogotowiu tak just in case
) i przez całą kilkuset kilometrową trasę nie nabierało większej temperatury. Usterka z braku czasu dalej nie zdiagnozowana, zresztą i tak na razie jeżdżę tylko po mieście. Mam nadzieję, że niedługo znajdziemy trochę czasu z wujkiem i na spokojnie to wszystko posprawdzamy step by step, bo już mnie wkurza to, że na lewych zakrętach muszę odpuszczać ;)
Sprawa się wyjaśniła - to nie zawias się tłukł, a układ wydechowy, który jakoś dziwnie się obrócił na początkowym odcinku i przez to ze środka wydawało się, że odgłosy pochodzą z przedniego koła