Dzień kobiet, dzień kobiet... niech każdy się dowie.
Re: Dzień kobiet, dzień kobiet... niech każdy się dowie.
No tak mnie dzisiaj męczyło od rana, że 8 marca to jakiś "dzień" jest... Ale ni cholery nie mogłem sobie przypomnieć "jaki"?
I wreszcie eureka!
8 marca 2008 (sobota) Ogólnopolskim Dniem Sterylizacji Zwierząt!!!
Wszystkim świętującym 8. marca, składam więc niniejszym najserdeczniejsze życzenia!
I wreszcie eureka!
8 marca 2008 (sobota) Ogólnopolskim Dniem Sterylizacji Zwierząt!!!
Wszystkim świętującym 8. marca, składam więc niniejszym najserdeczniejsze życzenia!
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS jak żywy. Cały on!
Ale tę złotą sukienkę (pod kolor Yariski) zakłada tylko na inaugurację roku akademickiego i herbatkę u rektora.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Żarty żartami, ale wlazłszy na stronę Antyfaceta znalazłem taki oto tekst:
PS. Gal, do rektora to ja zakładam miniówę, a nie takie ciotkowate coś dla starszych pań... Bajdełej, mam teraz Jej Magnificencję: http://www.pu.kielce.pl/site/708
I muszę przyznać, że to jest zasadniczo racja.Czy malowanie ścian to robota dla dziewczynek czy dla chłopców? Czy wykonując daną
pracę potwierdzam przed sobą i resztą świata swoją przynależność płciową?
Uważajcie! To wszystko o NICZYM nie świadczy, tak jak o niczym nie świadczy noszenie
danego typu ubrań albo używanie kosmetyków takich czy innych.
Jedyne, co z dużą dozą prawdopodobieństwa możecie o mnie powiedzieć, to to, że nie (z)
noszę spodni i najwidoczniej ich nie lubię, a odkryłem rzeczy od nich lepsze, nawet na
pewne prace fizyczne. Również pantofle na obcasie lepsze są od płaskich podczas
długotrwałych prac w pozycji kucznej (stopa jest podparta obcasem w pozycji, którą bez
niego realizowałaby z pełnym przenoszeniem masy ciała).
Gdyby więc komuś przyszło (zapewne) do głowy, że mam coś nie tak z męskością, to się
zastanówcie, czy osoby żeńskoorganowe są oskarżane o utratę swoich cech płciowych,
gdy poprawnie zaparkują samochód, skończą studia
elektroniczne/informatyczne/matematyczne i ubiorą się w spodnie, płaskoobcasowe buty i
na miasto wyjdą bez malowanek cacanek na twarzy lub pazurkach?
Dlatego NIE dowiodę swojej męskości nawet, gdy naprawię samochód albo wykuję w
murze dziurę. Na szczęście JA wyzwoliłem się z męskości kompleksiarskiej, wymagającej
ciągłego udowadniania samej siebie. A jak Ty sobie z tym radzisz?
Pozdrawiam,
Antyfacet RP
--
Dziwcie się rzeczom normalnym - te bowiem najbardziej pokręcone są!
PS. Gal, do rektora to ja zakładam miniówę, a nie takie ciotkowate coś dla starszych pań... Bajdełej, mam teraz Jej Magnificencję: http://www.pu.kielce.pl/site/708
Co oni tacy poważniWiS pisze: http://www.pu.kielce.pl/site/708
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Nie wiem, nie czytałem co tam wcześniej się zdarzyło.
Ja bym chciał tylko barbidulce złożyć moje najszczersze życzenie...jest dla mnie fantastyczną ideą fix...oby nigdy w realntym świecie nieweryfikowalną.
Barbie,
Twój Julian
Ja bym chciał tylko barbidulce złożyć moje najszczersze życzenie...jest dla mnie fantastyczną ideą fix...oby nigdy w realntym świecie nieweryfikowalną.
Barbie,
Twój Julian
Brak podpisu.
Zasadniczo, to to jest i nie jest racja, bo faceci w sukienkach nie są niczym szczególny (w Szkocji), ale facet noszący na codzień damskie (w danym kręgu kulturowym) ciuchy, jest tak głęboko w swym jestestwie niekonwencjonalny, że w 99,99% plasuje go wśród mężczyzn inaczej...WiS pisze: muszę przyznać, że to jest zasadniczo racja.
dzien kobiet porzechwycony i wykorzystany przez komune. a kupala nie koniecznie. mala roznica.damaz pisze:to ja też się dołączę. do życzeń, oczywista.
wszystkiego najlepszego naszym Paniom.
P.S.
Arno, a noc Świętojańską też zwalczasz![]()
bo to wiesz, wroga propaganda przywieziona z Rzymu jest...
coby SWOBODNE kupałowanie ukrócić.
ale... tak jest ale.
wam mlodym, nie wychowanym na ministrze Kuberskim dzien kobiet nie kojarzy sie z komuna, wychowaniem obywatelskim, wierszem - w magnitogorsku ruszaja dwa wielkie piece.
a mnie tak. i nie ma bata, zebym sie naklonil
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
prawdziwy twardziel z arizony, winnetou, wyrywa wlosy, wiec WiS tu mi NIE zaimponujesz, kolegoWiS pisze:Brzytwą, jak każdy prawdziwy twardziel
Dodaj jeszcze skojarzenie z goździkiem i parą rajstop "od Rady Zakładowej" i będzie komplet.Arno pisze: wam mlodym, nie wychowanym na ministrze Kuberskim dzien kobiet nie kojarzy sie z komuna, wychowaniem obywatelskim, wierszem - w magnitogorsku ruszaja dwa wielkie piece
Ale wyczuwam, że my tu warzymy nastrój...
Drogie Towarzyszki!
My, stare strucle, byśmy Wam nieba przychylili! W Dzień Żeńszczyn i w każdy inny!
Zatem w imieniu swoim, Rady Rejsu, kolegi Arnolda i całej postępowej części Gorszej Części Rodzaju Ludzkiego, składam Wam, Towarzyszki, najserdeczniejsze życzenia z okazji!
Kurde, ja programowo nie skladam. NIE SKLADALEM ZA KOMUNY I TERAZ TEZ NIE ZLOZE>
NIE GOLE WASOW OD PRZEDWOJNY!
Arno pisze: NIE GOLE WASOW OD PRZEDWOJNY!
I to zdanie było najlepsze z całowątkowego wywodu
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Arno, nie gniewaj się...a masz już wąsy ?Arno pisze:Kurde, ja programowo nie skladam. NIE SKLADALEM ZA KOMUNY I TERAZ TEZ NIE ZLOZE>
Wy młode dzieciaki jesteście. Including Gal
G.
Brak podpisu.
Dzięki Grzesiu!Grzesiek_67 pisze: Wy młode dzieciaki jesteście. Including Gal
Dawno nikt mi czegoś równie miłego nie powiedział!
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Gal,
cała frajda po mojej stronie
))
Też Grzegorz
cała frajda po mojej stronie
Też Grzegorz
Brak podpisu.
Poprzebierani jak Stańczyk...radekk pisze: Co oni tacy poważni
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
Mniemam, że fota sprzed operacji.......barbie pisze:FUX, klyknij w te fotke
Dolce far niente 
Sekundę, sekundę. Czy my rozmawiamy o wieku bezwzględnym i o tym, że nadal jesteśmy młodzi, czy może na tym forum jest ktoś ode mnie i Gala starszy?Grzesiek_67 pisze: Wy młode dzieciaki jesteście. Including Gal
No proszeę, kto jest starszy?
Mam jedno podejrzenie. Ale tlko jedno.
halo halo, już po dniu kobiet do zamknięcie 
"...Z dużymi rozmiarami kół jest jak z condomami w rozmiarze XL- Krótka chwila dobrej autoprezentacji nie jest warta późniejszych kłopotów."-Krzysztof Hołowczyc
Dłubię to, dłubię tam to. :)
Dłubię to, dłubię tam to. :)
- WiS
- 6 gwiazdek
Jest niekonwencjonalny, zgoda - ale jest logiczny.Gal pisze: facet noszący na codzień damskie (w danym kręgu kulturowym) ciuchy, jest tak głęboko w swym jestestwie niekonwencjonalny,
Strój damski i męski kształtował się przez stulecia zapewne w sposób "funkcjonalny", to znaczy po pierwsze miał odróżniać reprezentantów odmiennych ról, po drugie ułatwiać tych konkretnych ról wykonywanie.
Dziś role się mieszają i zacierają, więc - pomijając nasze wielowiekowe przyzwyczajenie - naprawdę nie widzę powodu, żeby dalej KAŻDY MUSIAŁ nosić strój odrębny.
Kobiety przełamały tę barierę pierwsze, i to jakoś zostało zaakceptowane. Dziewczyna w glanach i spodniach moro nie budzi na ulicy głupawych uśmieszków - bo strój męski jest podświadomie odbierany jako zewnętrzny wyraz awansu i emancypacji; ona zdobyła coś lepszego niż miała, stała się bliższa "istocie wyższej", jest więc OK.
Ale manewr odwrotny wciąż jest potępiany - no bo jakże to? Dobrowolnie przybierać atrybuty, choćby zewnętrzne, "istoty niższej"...? Fuj. Zboczenie. Spalić.
Osobiście nie jestem za tym, żeby wszyscy faceci latali w kieckach i na szpilkach, sam też raczej nie korzystam (poza herbatką u rektora, of course), ale jeśli ktoś chce, nie widzę powodów do potępień...
- WiS
- 6 gwiazdek
Też jestem wychowankiem Kuberskiego, ale staram się wyzwolić spod jego przemożnego wpływuArno pisze: wam mlodym, nie wychowanym na ministrze Kuberskim dzien kobiet nie kojarzy sie z komuna,
Ale teraz - zapewne - ze znieczuleniem miejscowym...Arno pisze: prawdziwy twardziel (...) wyrywa wlosy,
W podstawówce?WiS pisze: Też jestem wychowankiem Kuberskiego
To witamy w klubie
Dolce far niente