Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Coś niedobrego

Post 14 mar 2010, o 15:17

OTO CO WAM GROZI JAK BEDZIE GRAC

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 15 mar 2010, o 14:42

wizyta na poczcie (4'ech punktach) i wszędzie kolejki na 2h stania... :wall: :x , więc będę musiał zaatakować jakoś wieczorkiem (powinno być luźniej), by załatwić to co muszę...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 15 mar 2010, o 15:00

Barthol pisze: więc będę musiał zaatakować jakoś wieczorkiem (powinno być luźniej)

Wieczorkiem poczta jest zazwyczaj oblegana przez ludzi z awizo, które znaleźli po powrocie z pracy :idea:
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

barton
6 gwiazdek

Post 15 mar 2010, o 16:11

rrosiak pisze:
Barthol pisze: więc będę musiał zaatakować jakoś wieczorkiem (powinno być luźniej)

Wieczorkiem poczta jest zazwyczaj oblegana przez ludzi z awizo, które znaleźli po powrocie z pracy :idea:
zawsze lepiej 2 takich klientów z awizo, niż człowiek co handluje na allejaja i nadaje jakieś 20 paczek :mrgreen: , że już nie wspomnę o osobach które przychodzą na pocztę przy okazji nadania listu/przesyłki/opłacenia rachunków kupują papier toaletowy, mydło, proszek do prania, gazetę i jeszcze kartkę świąteczną (z wyborem której mają problem). :mrgreen:

Edit: wystałem się ok 2h :wall: Gdybym wcześniej się nie wybiegał, to bym ciskał kalumniami w stronę Poczty Polskiej :mrgreen: a tak zachowałem się jak socjolog (wreszcie coś zgodnego z wykształceniem :giggle: ) i przeprowadziłem obserwację uczestniczącą. Oj się działo.... Czekałem kiedy będzie jakiś dym i widowiskowe sceny strzelaniny. :chair: Momentami ostre teksty leciały w jedną jak i drugą stronę... Obsługa to jeden wielki dramat (nawet mi się o tym nie chcę pisać, bo tylko ciśnieni mi będzie skakać), a jak wychodziłem to jeszcze jakieś 25-30 osób zostało (sporo z awizo)...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2010, o 20:22

Cholercia, kandydat na silnika do mojego rydwanu okazał się był lekko nieszczelny na 2 cylindrach... :x
Szukamy i czekamy dalej.... :cofee:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 20 mar 2010, o 21:00

Grzesiek_67, Ty sie kurna zdecyduj w końcu czy to jest piękny czy niedobry dzień :cofee:

;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2010, o 21:24

LouCyphre,
jest piękny. Zdecydowanie. Piękny mówię.

:-)

...ale wiesz, jakby jeszcze silniczek przeszedł testy pozytywnie, to byłby w ogóle : miódmałyna :-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 20 mar 2010, o 21:30

Grzesiek_67 pisze:Cholercia, kandydat na silnika do mojego rydwanu okazał się był lekko nieszczelny na 2 cylindrach... :x
Jakie były wartości?

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2010, o 23:57

jarmaj,
nie wiem dokładnie, otrzymałem tylko od Adama taka wiadomość, a że chłopu ufam to domyślam się, że wartości były dyskwalifikujące.

Nic, trzeba czekać, a to mi akurat wychodzi najgorzej :evilgrin:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 24 mar 2010, o 11:34

Ranking kradzionych samochodów zaiste ciekawy...

http://motoryzacja.interia.pl/galerie/g ... ,1231775,1
Dolce far niente ;-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 24 mar 2010, o 15:28

1. nie dostanę więcej RAMu do kompa, co tam, z 10MB wolnej pamięci też się da żyć
2. kupiłem coś online w niedzielę, do dzisiaj przesyłka nie wysłana... myślałem, że do piątku doślą (i to z palcem w nosie), ale realizacja płatności online chyba przerasta polskie firmy
3. moja dotychczasowa sieć komórkowa próbuje mi wepchnąć iPhone 3g za ciężkie pieniądze - chyba pokażę im ich cennik dla modelu 3gs z UK... ale jest już Milestone na horyzoncie... w innej sieci, ale jak ma się gdzieś klienta z 10-letnim stażem, to co zrobić
4. od k***a 4 miesięcy nikt nie chce (bo nie umieć, to można przez tydzień) dać mi odpowiednich praw dostępu i teraz siedzę i pierdzę w stołek, a gościu który mógł to zrobić jest na 3 tyg. urlopie. Co tam, stać ich.
I mam nerwa strasznego.

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 25 mar 2010, o 11:19

Miejsce akacji biuro w Warszawie ( Moje biuro w którym pracuje) akcja – W czasie rozmowy pracownik wyszedł ze swojego pokoju nie zamykając drzwi. Poszedł do innego pokoju pogadać . czas akcji 15 minut. W tym czasie przez korytarz firmowy przwineły się 3 osoby… Bilans – 2 nowe telefony blackberry, laptop HP nowy , Nokia N97 prywatny…. Wydarzenia po – Policja i bite 4 godziny do zgłoszenia na komisariacie reszta zapłacisz dniem wolnym od pracy !!
Wniosek: zamykaj pokój na klucz!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 25 mar 2010, o 13:23

MAZI, wyrazy gówno się zdarza niestety ,a jak pracownik który zostawił otwarte biuro? mocno po schabach dostał?
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 25 mar 2010, o 16:29

Burat... brak premi uznaniaowej , brak premi wielkanocnej!! Szkoda a tak miło sie zapowiadało
Teraz otrzymał : starą nokie nawet nie wiem jaki to model , komputer przenosny atarii 600 !! Czekam teraz na pismo o wypowiedzeniu umowy :-p
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 mar 2010, o 19:28

Dzisiaj od tyłu na 99% foto ze sody felicji z krzaków w szczerym polu poza terenem zabudowanym.
Radio miałem ściszone po wroclawskim bełkocie.
Zapowiada się 400-500; mam nadzieję, że bez punktów...
Dolce far niente ;-)

citan
5 gwiazdek

Post 25 mar 2010, o 20:05

FUX pisze: Dzisiaj od tyłu na 99% foto ze sody felicji z krzaków w szczerym polu poza terenem zabudowanym.
To znaczy, że nie widać kierowcy? Auto służbowe?

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 25 mar 2010, o 20:07

citan, vel dusicielu z Mazur , kiedy wracasz do Polski z wygnania :idea: Mam nadzieję iż będziesz na Chlejados :evilgrin:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 25 mar 2010, o 20:13

FUX pisze: Dzisiaj od tyłu
Uuuuu, to faktycznie nieteges - :oops:

;-)

Było się po to mydło nie schylać :evilgrin:

* * * * *

A tak serio - to współczuję.

Mnie w niedzielę ratował przyzwoity hamulunek Yarka - otóż panowie suszarkowcy postanowili zaczaić się na dróżce dojazdowej do mojego instytutu, zapewne w oczekiwaniu na studentów zaocznych. Wredność wyjątkowa z ich strony, tam są takie dziury i taki ruch, że normalnie jedzie się 20 na godzinę. W niedzielne popołudnie - rzadka okazja - faktycznie można nieco depnąć, gdy jest pusto i można dziury omijać, niczym pachołki w slalomie na torze :evilgrin:

Ale zdążyłem się odhamować - zawiedziona mina pana sierżanta, odkładającego radar na maskę, bezcenna :evilgrin:

Powtórzyłem seans w drodze powrotnej, trzy godziny później :giggle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 mar 2010, o 20:20

citan pisze: To znaczy, że nie widać kierowcy? Auto służbowe?
Jeszcze foty nie dostałem, ale chyba przyślą...
auto nie jest na mnie zarejestrowane.
WiS pisze: Było się po to mydło nie schylać
Kapałem sie przed wyjazdem... :razz:
Dolce far niente ;-)

citan
5 gwiazdek

Post 25 mar 2010, o 20:22

FUX, na pocieszenie http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/4 ... andat.html
Piter 35 pisze: citan, vel dusicielu z Mazur , kiedy wracasz do Polski z wygnania Mam nadzieję iż będziesz na Chlejados
Wróciłech z końcem lutego, a sprawa Chlejad jest w toku, jak tylko będę wiedział na pewno, to się wpiszemy. 8-)

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 25 mar 2010, o 20:27

citan, spasiba!
Dolce far niente ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 25 mar 2010, o 21:46

Piter 35 pisze: citan, vel dusicielu z Mazur , kiedy wracasz do Polski z wygnania :idea: Mam nadzieję iż będziesz na Chlejados :evilgrin:

Raczej niedoszły dusicielu z mazur :giggle:
Jak citan, jedzie na Chlejady to ja nie bo jeszcze okaże się jednak dusicie z Srebrnej Góry :mrgreen:
Fux czasem sie przydarzy ...
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 25 mar 2010, o 23:24

Głowa mnie boli, pies mnie ugryzł do kości, wieje halny, i Kruszyn mnie denerwuje :evilgrin: :mrgreen:
P.S. Acha, i coś mi przednie koło piska, mój Małż mówi, że coś z hamulcem..., że niby łapie koło i nie puszcza, ale ja póki nie zobaczę, to nie uwierzę :evilgrin:.
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 25 mar 2010, o 23:44

Doxa pisze: pies mnie ugryzł do kości,
O to duży pies musiał być :mrgreen:
Doxa pisze: Acha, i coś mi przednie koło piska, mój Małż mówi, że coś z hamulcem..., że niby łapie koło i nie puszcza, ale ja póki nie zobaczę, to nie uwierzę

Sprytny ten małżonek....łapie i nie puszcza koła :mrgreen: Tylko jak Ty to zobaczysz z za kierownicy :evilgrin:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Doxa
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 151 razy
Polubione posty: 121 razy

Post 26 mar 2010, o 00:08

Kruszyn pisze: O to duży pies musiał być :mrgreen:
Taki sobie... średni skur... elek . Chow chow :evilgrin:
Kruszyn pisze: Tylko jak Ty to zobaczysz z za kierownicy :evilgrin:
Się kurde wysilę i wyglądnę przez okno jak zajdzie konieczność :razz:
Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)

ODPOWIEDZ