F1 2010

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: F1 2010

Post 28 mar 2010, o 10:02

Ale studio polszmaty to powinni wywalić :x Nawet całej konferencji nie puścili :wall:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 28 mar 2010, o 10:08

Kruszyn pisze: Nawet całej konferencji nie puścili :wall:
Może to i lepiej, bo jakby Borowczyk tłumaczyć zaczął to ja pierdziu... :wall:

Ja oglądam ale nie wsłuchuję się specjalnie w to ich pitolenie, zwłaszcza że komentują i tak sprzed telewizora ;-) Też sobie mogę włączyć live timing i będę wiedział tyle co i oni :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 28 mar 2010, o 10:23

Czy mozna jakoś wyłączyć Borowczyka tak, aby sam dźwięk z toru pozostał?
Już mam dosyć traumatycznych opisow przeżyć Hamiltona po paleniu gumy, kto jest czyją narzeczoną, ojcem, zieciem, itepe...
Dolce far niente ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 28 mar 2010, o 10:54

W Enstone wielkie chlanie? ;))

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 mar 2010, o 14:07

Jejson Button ma poprostu najlepszą pamięć, a Piotrek Kubica wreszcie spamiętał te zakręty i widać efekty.

:mrgreen: :evilgrin:

no dobra dobra, cieszę się :mrgreen: Szkoda, że w rajdach czyli królowej sportów motorowych nie mamy podobnych sukcesów :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 28 mar 2010, o 14:16

remek pisze: Szkoda, że w rajdach czyli królowej sportów motorowych nie mamy podobnych sukcesów
A kto mialby je odnosić/
LK?
:lol:
Dolce far niente ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 mar 2010, o 15:42

WRC fan pisze:
Kruszyn pisze: Nawet całej konferencji nie puścili :wall:
Może to i lepiej, bo jakby Borowczyk tłumaczyć zaczął to ja pierdziu... :wall:

Ja oglądam ale nie wsłuchuję się specjalnie w to ich pitolenie, zwłaszcza że komentują i tak sprzed telewizora ;-) Też sobie mogę włączyć live timing i będę wiedział tyle co i oni :mrgreen:

http://autokult.pl/2010/03/27/nie-chce- ... formuly-1/ hehehehe

ja widziałem tylko początek wyścigu a potem wtuliłem się w podusię, by odespać koncert 8-) :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 mar 2010, o 17:19

No to straciłeś naprawdę wyjątkowy, jak na współczesną F1, wyścig, w którym końcówka składała się między innymi z nerwowego odliczania kółek wraz z licznikiem na górze ekranu. Działo się bardzo dużo, ładny start Kubicy i Pietrowa, było kilka ładnych obron (KUB, ALO), dużo ataków: HAM rozrabiał jak zły i masakrował ogumienie, WEB się miotał, ALO odzyskał 18 pozycji i przywiózł punkty, MSC dzielnie walczył z ALG, BUT mądrze i spokojnie rozegrał wyścig (ryzykowne zmiany się opłacają). HRT na mecie, FI punktuje.

r.

PS. A Borowczyk wciąż przydziela 20 punktów za P2 ;)))

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 29 mar 2010, o 01:32

FUX pisze: Czy mozna jakoś wyłączyć Borowczyka tak, aby sam dźwięk z toru pozostał?
Gdzieś na którymś forum F1 czytałem o patencie Polszmat bez głosu plus radio BBC5 z neta, aż chyba przetestuję za tydzień. Poziom relacji jest tak irytujący, że i tak co wyścig ściągam relację z neta (wersja BBC)... :wall:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2010, o 03:18

WRC fan pisze: Poziom relacji jest tak irytujący,
czy Borowczyk nie prowadził x lat temu relacji na eurosporcie z WRC? Jeżeli tak, to i tak poczynił olbrzymie postępy.

yyyy...eeeee......aaaaaa.... Colin...yyyyy....Makri....eeeeee....jedzie....yyyyy....dobrze :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 29 mar 2010, o 09:11

ZTCW to do niedawna prowadził relacje z WRC ale na TV4.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 29 mar 2010, o 09:36

w Ewrosporcie to chyba Grzegorz Gac komentuje i jego akurat lubię ,ale fakt ,że czasami chłopak ma zacięcia ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 29 mar 2010, o 09:58

Gac jest IMO jeszcze gorszy od Borowczyka...

Akurat Borówa te swoje relacje z WRC na TV4 całkiem nieźle komentuje, no ale to na pewno dlatego, że nie robi tego na żywo, tylko nagrywa na spokojnie.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 mar 2010, o 17:41

ky pisze: No to straciłeś naprawdę wyjątkowy, jak na współczesną F1, wyścig, w którym końcówka składała się między innymi z nerwowego odliczania kółek wraz z licznikiem na górze ekranu.
Wyścig był rzeczywiście rewelacyjny! Szkoda tylko, że na ciekawy wyścig można liczyć w zasadzie tylko wtedy, gdy pogoda spłata figla.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2010, o 17:51

Nie tylko pogoda. Pogoda zdecydowanie zamieszała w pierwszej części, w drugiej przyczyniła się m. in. zgadywanka co do taktyki. Taki HAM przejechał się na dwóch pit-stopach, ludki w McL sądzili że HAM zjedzie po świeże kółka i zacznie kręcić czasy pozwalające mu ,,wyprzedzenie'' Kubicy w boksach. A tu zonk, Kubica pojechał na jeden stop i zamiast wyprzedzania trzeba było gonić. Ale pewnie też i tor miał dużo do ,,powiedzenia''.

r.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2010, o 18:01

może zamiast 25 (czy ilu) kierowców, powinni podawać nazwiska mechaników :evilgrin: Było by z 10x więcej emocji. Mozna by na przykład robić klasyfikacje narodowe, gumiarze vs paliwowcy ....

:mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 mar 2010, o 18:16

A WRC dodatkowy konkurs na najlepszego SuperRally Mietka-spawacza, który z przystanku odbudowywuje rajdówkę przez nockę? ;)

r.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 mar 2010, o 23:03

ky pisze: Nie tylko pogoda. Pogoda zdecydowanie zamieszała w pierwszej części, w drugiej przyczyniła się m. in. zgadywanka co do taktyki. Taki HAM przejechał się na dwóch pit-stopach, ludki w McL sądzili że HAM zjedzie po świeże kółka i zacznie kręcić czasy pozwalające mu ,,wyprzedzenie'' Kubicy w boksach. A tu zonk, Kubica pojechał na jeden stop i zamiast wyprzedzania trzeba było gonić. Ale pewnie też i tor miał dużo do ,,powiedzenia''.
Też nie do końca. Było dość chłodno i nawet miękkie opony zużywały się wolniej niż zwykle. Czołówka przejechała większość dystansu na jednym komplecie miękkich opon (np. Kubica aż 50 z 58 okrążeń). Poza tym "idealna linia" była dość wcześnie sucha. Gorzej było poza nią. Wystarczył minimalny błąd poprzednika i już była okazja do ataku.

robanio007
2 gwiazdki
Auto: Niebieski Robur

Post 1 kwie 2010, o 22:02

No jutro zaczyna się łikend,jak myślicie Renault da rade i tym razem,a może Robcio zrobi to co tydzień temu.
Kurczaczki, chłopaki zaczynają ostro wierzyć w bolid na poziomie Ferrari i Maclarena.
Trzymam kciuki,i za powodzenie :drunk: :drunk:
...oleewam to,lubie te robote.

Dyzio_d
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru impreza WRX MY '06

Post 1 kwie 2010, o 22:05

robanio007 pisze: bolid na poziomie Ferrari i Maclarena.
Ja tam nie wierzę. Było wyraźnie widać po czasach i podczas bezpośredniej walki z HAM, że daleko Ładie do reszty stawki. Na samym szczęściu daleko nie zajadą.
Nie ma tego złego co by nam nie wyszło ;-)

robanio007
2 gwiazdki

Post 1 kwie 2010, o 22:18

Wiem,wiem ale wiara i ciężka praca czyni cuda.
A czy ktoś jeszcze 7 lat nazad pomyślał że będziemy mieli kozaka w F1 na miare wielkich tego sportu? :cofee:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 1 kwie 2010, o 22:51

Sądzę ,że chłopaki są na poziomie Merca co widać było po tym jak Rosberg jechał za Robertem. Do Maków ,Ferrari i Czerwonych Cieląt maję daleko. Ale jak to mówią pożyjet uwidit ,może znowu coś sie zakotłuje i się coś wydarzy.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

robanio007
2 gwiazdki

Post 1 kwie 2010, o 22:59

Mimo wszystko,pokarzą na co możemy liczyć,jest to dopiero(albo)trzeci łikend,no to czekamy na treningi. :thumb:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 2 kwie 2010, o 00:50

miejmy nadzieję, że jakaś mała ulewka schłodzi okolicę w trakcie wyścigu 8-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 kwie 2010, o 00:52

a tak mnie sie znalazło to se wrzuce a co ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=pN4AWsMn ... re=related

ODPOWIEDZ