Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Post 27 kwie 2010, o 21:59

Grzesiek_67 pisze: Stefan to pozytywny szaleniec, pozytywny ale szaleniec. Palikot, myślę, że wesoło byłoby przepijać z nim
a ja go pamiętam jak pyszczył za swoich zchnowskich czasów. Nie jakoś tragicznie, ale jednak...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 kwie 2010, o 22:01

Witek, tak, Witek równaj do dołu. Zawsze to łatwiej. Chociaż jako góral :mrgreen: powiem Ci, że łażenie w dół bardziej męczy zwłaszcza nogi, które stają się jak z gąbki.
źuf pisze:
A jak ja cos napisze prosto z mostu to sie czepiasz :?
ja się czepiam pewnego poziomu wypowiedzi. Mnie przekonania nie interesują o ile nie masz jakichś ciągotek do spalenia forum ;-)

źuf pisze: Co do Mikke to czesto zgadzam sie z nim w kwestiach tego co panstwo powinno a o co ma sobie zadbac obywatel sam. Tyle ze facet ogolnie jest imho pieprzniety i na nikogo wiecej oprocz dorzucacza ciekawych pogladow sie nie nadaje.

no właśnie jakby nie był pieprznięty to chyba mógłbym powiedzieć, że na niego zagłosuję. Właściwie, jak sobie teraz myślę, to nie jest bardziej niż inni. Kandyduje? :mrgreen:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 27 kwie 2010, o 22:01

minimus pisze:
Grzesiek_67 pisze: Stefan to pozytywny szaleniec, pozytywny ale szaleniec. Palikot, myślę, że wesoło byłoby przepijać z nim
a ja go pamiętam jak pyszczył za swoich zchnowskich czasów. Nie jakoś tragicznie, ale jednak...
... słuchać się nie dało.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 27 kwie 2010, o 22:11

minimus pisze:
Nie przesadzajmy. Nie sądźmy ludzi po tym co robili kiedyś - za PRLu, w początkach demokracji, wczoraj. Musimy myśleć o przyszłości a nie ciągle rozpamiętywać przeszłość. :whistle:
czarne jest piękne...

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 27 kwie 2010, o 22:19

remek pisze: Witek, tak, Witek równaj do dołu.

Pamiętaj, że mówisz być może o przyszłym Prezydencie Polski! Czyli o kimś kto jest godnym reprezentantem kraju i społeczeństwa w nim żyjącego. :whistle: Czyżby, jak ktoś mądry dawno temu powiedział: "każdy naród ma takich polityków na jakich zasługuje"?
remek pisze:Chociaż jako góral :mrgreen: powiem Ci, że łażenie w dół bardziej męczy zwłaszcza nogi, które stają się jak z gąbki.
Góralu z wielkich gór. :mrgreen: Powinieneś wiedzieć, że pod i z góry się zjeżdża, a nie wchodzi. Wtedy auto ogólnie mniej się męczy (nie chce mu się pić!) :-p

panpremo
2 gwiazdki

Post 27 kwie 2010, o 22:26

Grzesiek_67 pisze: Palikot, myślę, że wesoło byłoby przepijać z nim
Ta a on by jeszcze na tym zarobił :lol:
damaz pisze: a napisałem, że mnie osobiście przeraża fakt, że 30+ % obywateli tego kraju z całą świadomością, z wolnej woli i wsparciem swojego własnego rozumu wybiera twórców "IV RP" na swoich liderów.

To się nazywa wolny wybór, już nas straszyli okrutnymi bliźniakami wyrywającymi serca innowiercom i pedałom, zakładjącymi podsłuchy każdemu w domu... Inni obiecywali nam kolejną Irlandie, państwo miłości cuda wianki....

Wybór nie jest już taki prosty jak przed wyborami do sejmu, teraz wiadomo, że ani straszanki ani obiecanki sie nie sprawdziły.

Njagorsze że w PL nie ma na kogo głosować: SLD to już nie SLD kompletnie bez wyrazu, PiS dla mnie to coś jakby wziąc bande profesorków z bilioteki odrealnionych od dzisiejszego świata, PO nieobliczalne mówi jedno robi drugie....

Dupa panie

Kto wygra? Dla mnie wygrywa Bronek przy każdej okazji o ile nie ma już whisky :-p
Chyba zagłosuje na Korwina ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 27 kwie 2010, o 22:33

cArLoS pisze: B.Komorowski, absolutnie do mnie nie przemawia jako kandydat na prezydenta, postrzegam go jako szarego, mdłego i totalnie bezwładnego w podejmowaniu smiałych decyzji.
Jak dla mnie ideał na stołku o znaczeniu o charakterze głównie reprezentacyjnym. Tyle że ja w sumie jestem za likwidacją, a przynajmniej ograniczeniem władzy prezydenckiej. Jakoś ostatnio się nie sprawdzała (nie podoba mi się, że jeden człowiek, na usługach swojego ugrupowania, może blokować wolę całego parlamentu).
źuf pisze: na nikogo wiecej oprocz dorzucacza ciekawych pogladow sie nie nadaje.
Przy czym zazwyczaj ich ciekawość kończy się na rozruszaniu przepony i palca wskazujacego odgrywającego scenkę ,,Obelix mówi <<ale głupi ci rzymianie>>'' ;).

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 27 kwie 2010, o 22:33

Witek pisze: Pamiętaj, że mówisz być może o przyszłym Prezydencie Polski! Czyli o kimś kto jest godnym reprezentantem kraju i społeczeństwa w nim żyjącego. :whistle: Czyżby, jak ktoś mądry dawno temu powiedział: "każdy naród ma takich polityków na jakich zasługuje"?
Witek, ja o nikim oprócz Ciebie (w tamtym zdaniu) nie mówię. EOT. :roll:

panpremo, o gadasz po mojej myśli, czyli dobrze. :mrgreen:
panpremo pisze: Kto wygra? Dla mnie wygrywa Bronek przy każdej okazji o ile nie ma już whisky :-p
oprócz tego. Ja preferuję kuchnię staropolską, bo po tych rudych wynalazkach mnie łeb ... boli.

panpremo
2 gwiazdki

Post 27 kwie 2010, o 23:04

remek pisze:
panpremo pisze: Kto wygra? Dla mnie wygrywa Bronek przy każdej okazji o ile nie ma już whisky :-p
oprócz tego. Ja preferuję kuchnię staropolską, bo po tych rudych wynalazkach mnie łeb ... boli.
Mnie bolała po wódzie, spróbowałem tego ale z dobrych myszy i nic mnie nie boli.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 27 kwie 2010, o 23:09

Ale będziecie na mnie psy wieszac :evilgrin:
Najsampierw to na Korwina zagłosuje (oczywiście jak zbierze podpisy w co wątpię) a później na kogokolwiek byle nie Bronka, nawet na Napieralskiego chociaż komuchów nie cierpię. Czyli pewno na Jarka.
Komorowskiego nie trawię a dodatkowo mam wrażenie że całośc władzy w rękach PO jest czymś najgorszym co nas może spotkac bo jest to grupa całkowicie bezpłciowa i bezideowa. Są jak "mężczyzna metroseksualny" - niby facet ale faktycznie połączenie gogusia z dupą wołową.

Akurat uważam że przeszłośc jest ważna, powinniśmy wiedziec kto był świnią a kto uczciwym człowiekiem. Nie podoba mi panoszenie sie Brukseli praktycznie wszędzie, odrobina patriotyzmu jest niezbędna i nie możemy wykorzystywac każdej okazji aby siedziec cicho i przytakiwac większym i bogatszym.

A propos Pawlaka to nawet miałem coś napisac w watku ekonomicznym - generalnie likwidacja ZUSu a każdy płaci mały podatek emerytalny i niewiele może od państwa oczekiwac. System redystrybucyjny w koncu zbankrutuje albo skonczy sie na likwidacji praw nabytych i na emeryture pojdziemy kolo 70tki jak dociagniemy a mi sie taka perspektywa nie podoba.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 27 kwie 2010, o 23:38

inquiz pisze: Są jak "mężczyzna metroseksualny" - niby facet ale faktycznie połączenie gogusia z dupą wołową.
Czyli jednak, ktoś mnie rozumie.
inquiz pisze: A propos Pawlaka
Właśnie nad nim się zastanawiałem, czasami nawet coś mądrego powie. Ale?

panpremo
2 gwiazdki

Post 27 kwie 2010, o 23:41

inquiz pisze:Ale będziecie na mnie psy wieszac :evilgrin:
Dlaczego ktoś ma wieszać psy na tobie? Twój wybór, twoja sprawa...

To niestety jest pozostałośc po ostatnich rządach PiS, PO, LPR, samoobrony, politycy przestali ze sobą dyskutować, rozmawiać a zaczęli walić złośliwościami, chamskimi odzywkami, podśmiechujkami, youtubami, kabaretami itd....
Potem podłapały to media a na samym końcu MY.
Niestety widze to w dyskusjach z moimi znajomymi, chcąc pogadać o konkretach gadają tylko o irasiadach i reklamówkach z kanapkami....
W tym wątku wiadomo na kogo zagłosuje 95% wypowiadających się, ale na temat ich kandydata i jego parti nie ma słowa, tylko o wredym Jarku i zusie...

WHY?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 27 kwie 2010, o 23:44

panpremo, bo tak łatwiej i fajniej ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 28 kwie 2010, o 00:36

inquiz pisze: Czyli pewno na Jarka.
Proszę mi się więcej nie kłaniać!

:evilgrin:

a tak serio: inquiz, twój wybór, twoja sprawa - szacunek za odwagę wyrażenia swoich (kontrowersyjnych ;-) ) poglądów...
:mrgreen:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 28 kwie 2010, o 06:29

inquiz pisze: Akurat uważam że przeszłośc jest ważna, powinniśmy wiedziec kto był świnią a kto uczciwym człowiekiem. Nie podoba mi panoszenie sie Brukseli praktycznie wszędzie, odrobina patriotyzmu jest niezbędna i nie możemy wykorzystywac każdej okazji aby siedziec cicho i przytakiwac większym i bogatszym.

oczywiscie , iż świadomość historyczna jest wazna, ale u nas urosła juz do rangi paranoi, przyszłość jest "pochodną" przeszłości, jest przez nia w pewien sposob determinowana i kształtowana, ale nie może byc tak iż zamiast myslec o przyszłosci, grzebiemy w historii i teczkach, pomimo iż nigdy nie miałem, typowych sympatii lewicowych, to momentami żaluje ze cale te akta SB faktycznie nie uległy zniszczeniu. Mnie jako 32 latka, prawde mowiąc, mało to juz interesuje (gdyby styl ujawniania i prezentowania danych znajdujacych się w IPN był inny?!) - moje dzieci (a mam ich dwoje), nie będzie to juz interesowało wogóle - pora kończyc rozliczanie i stawiać na tych co patrzą na wprost, a nie ciągle za plecy i pod nogi.

Co do "panoszącej" się Brukseli to mam zdecydowanie odmienne zdanie - mi się to podoba, że ktos potrafi te Nasze "mendy" polityczne twardo zlapac za pysk i stawiać sprawy i wymagania jasno i konretnie, nie ma czasu na uśmieszki, uściski i misiaczki na korytarzach poza kamerami, i podejście jakoś to będzie. Nikt na siłę do UE Nas nie wcielał - a że poza "kasą" sa jeszcze wymagania, to się chyba nie ma co oburzać...
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 28 kwie 2010, o 08:30

panpremo pisze: W tym wątku wiadomo na kogo zagłosuje 95% wypowiadających się, ale na temat ich kandydata i jego parti nie ma słowa, tylko o wredym Jarku i zusie...

WHY?

łaj? każdy ma jakies oczekiwania wobez przyszłego prezydenta, ja oczekuje, że nie będzie informował społeczeństwa kto jest kim wg własnego uznania tylko przyjmie do wiadomości, że Polacy maja rózne poglądy i maja takie same prawa. Liczę , że Komorowski lepiej spełni moje oczekiwania...............................powszechnie krytykowane rządzenie sondazowe PO uważam za bardzo dobry kierunek, jeszcze nie ideał ale tego własnie oczekuję od waaadzy, że się stara orientowac ossso chodzi ludziskom...................

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 kwie 2010, o 09:39

ky pisze: (...) na stołku o znaczeniu o charakterze głównie reprezentacyjnym.
I to jest rozsądne podejście - warto spojrzeć na kandydatów przez pryzmat zakresu uprawnień Prezydenta.
ky pisze: Tyle że ja w sumie jestem za likwidacją, a przynajmniej ograniczeniem władzy prezydenckiej. Jakoś ostatnio się nie sprawdzała (nie podoba mi się, że jeden człowiek, na usługach swojego ugrupowania, może blokować wolę całego parlamentu).
Likwidacja - niekoniecznie. Natomiast ograniczenie uprawnień np. do funkcji reprezentacyjnej - jak najbardziej.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 28 kwie 2010, o 09:45

inquiz pisze: Ale będziecie na mnie psy wieszac
inquiz, co się martwisz wal to w czapkę 8-) Po prostu nie pasujesz do "elitki". Nie pasujesz, bo nie dostałeś amnezji i w jakimś stopniu jest dla Ciebie ważne
"...kto był świnią a kto uczciwym człowiekiem.". Nie pasujesz, bo ktoś Ci próbuje wmówić, że patriotyzm lub nawet jego odrobina to głupota. Nie pasujesz, bo nie masz zamiaru w histerii szukać domu w Szwajcarii albo innym "raju" tylko dlatego, że Kaczyński kandyduje. Po prostu nie pasujesz a ja wolę nie pasować z Tobą :cofee:
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 28 kwie 2010, o 09:50

So What! pisze: Likwidacja - niekoniecznie. Natomiast ograniczenie uprawnień np. do funkcji reprezentacyjnej - jak najbardziej.

Ja jestem mocno przeciwny manipulowaniu przy ustroju z powodu konkretnych osób na konkretnych stanowiskach. Pomysł prezydenta a'la Niemcy czy Izrael mi się nie podoba, może byłby OK gdybyśmy Premiera wybierali w wyborach powszechnych, ale tak jak jest to nie zadziała, kompletny brak ciągłości władzy.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 kwie 2010, o 09:55

mały 5150 pisze: Nie pasujesz, bo ktoś Ci próbuje wmówić, że patriotyzm lub nawet jego odrobina to głupota

:o :o Naprawdę ktoś próbuje to komuś wmówić?? 95% tu piszących jest patriotami - jestem tego więcej niż pewien. Czy bycie patriotą implikuje poparcie tylko jednej partii politycznej? Nie dajmy się zwariować mediom, tak samo Gazecie Wyborczej jak i Gazecie Polskiej...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 28 kwie 2010, o 09:58

Azrael pisze: Ja jestem mocno przeciwny manipulowaniu przy ustroju z powodu konkretnych osób na konkretnych stanowiskach.
Mój pogląd nie ma związku z konkretnymi osobami.

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2010, o 10:26

Konto usunięte ja tu nikomu nie odbieram bycia patriotą. Zwracam tylko uwagę, że sposób myślenia mojego, inquiza, burata i pewnie jeszcze wielu innych na tym forum jest odbierany jako kontrowersyjne poglądy i do tego jeszcze brawo za odwagę że wogóle tak myślimy!, bo???

I zgadzam się z tym co napisał panpremo:
panpremo pisze: W tym wątku wiadomo na kogo zagłosuje 95% wypowiadających się, ale na temat ich kandydata i jego parti nie ma słowa, tylko o wredym Jarku i zusie...
Zadziwiające jest to, że kandydowanie Kaczyńskiego wywołało większą wściekłość (jakby to nie było oczywiste po tym co się stało) niż to, że próbuje kandydować ten bandyta Lepper?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 kwie 2010, o 10:37

mały 5150 pisze:Konto usunięte ja tu nikomu nie odbieram bycia patriotą. Zwracam tylko uwagę, że sposób myślenia mojego, inquiza, burata i pewnie jeszcze wielu innych na tym forum jest odbierany jako kontrowersyjne poglądy i do tego jeszcze brawo za odwagę że wogóle tak myślimy!, bo???
No to gitarra, mogę dalej czuć się patriotą :-)

A co do kontrowersyjnych poglądów, no to moim zdaniem nie ma się co denerwować. Zawsze tak jest, że poglądy niezgodne z naszymi (a zwłaszcza niezgodne z poglądami większości) są w jakimś sensie kontrowersyjne.

W ogóle fajnie, że tu wpadłeś z innymi poglądami, bo mnie też już przeszkadzało jak sobie PO-wcy w tym wątku spijali z dziobków :mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 28 kwie 2010, o 10:41

Konto usunięte pisze: Zawsze tak jest, że poglądy niezgodne z naszymi (a zwłaszcza niezgodne z poglądami większości) są w jakimś sensie kontrowersyjne.
Konto usunięte, a skąd wiesz, że moje poglądy i mi podobnych tutaj to mniejszość? :mrgreen:

ODPOWIEDZ