mały 5150 pisze: Konto usunięte, a skąd wiesz, że moje poglądy i mi podobnych tutaj to mniejszość?![]()
Ze zmanipulowanych sondaży

mały 5150 pisze: Konto usunięte, a skąd wiesz, że moje poglądy i mi podobnych tutaj to mniejszość?![]()
mały 5150 pisze: Zadziwiające jest to, że kandydowanie Kaczyńskiego wywołało większą wściekłość
to są wybory prezydenckie. Co ma proponować?esilon pisze: pytanie za sto punktów:
co proponuje kandydat J.Kaczyński ?
i pytanie za dwieście :
co proponuje kandydat B.Komorowski ?
esilon pisze:a elektorat negatywny nie jest równoznaczny z dziubkowaniem peowców
A mi zarzuca, że wierzę w ideały dobre dla harcerzyków.Konto usunięte pisze:bla bla bla, bla bla bla.
vibowit pisze: A mi zarzuca, że wierzę w ideały dobre dla harcerzyków.
mały 5150 pisze: Zadziwiające jest to, że kandydowanie Kaczyńskiego wywołało większą wściekłość (jakby to nie było oczywiste po tym co się stało) niż to, że próbuje kandydować ten bandyta Lepper?
esilon pisze: a tak dla rozluźnienia atmosfery:
pytanie za sto punktów:
co proponuje kandydat J.Kaczyński ?
i pytanie za dwieście :
co proponuje kandydat B.Komorowski ?
Bo Lepper w tej chwili jest tylko kometą: śmignie i zniknie, jak w ogóle wejdzie do drugiej tury, to już będzie nieźle. Natomiast Kaczyński jest realnym zagrożeniem. Tak uważam JarKacza za zagrożenie: dla mnie patriotyzm to praca na rzecz kraju w którym mieszkam, a nie ciągłe wymachiwanie scyzorykiem (w przeświadczeniu, że jest to co najmniej Szczerbiec), jątrzenie, dzielenie społeczeństwa i zrażanie do siebie większych sąsiadów, od których w jakiś tam sposób jesteśmy zależni. A opowieści o suwerenności i niezależności od kogokolwiek możemy sobie wkładać w buty tak długo, jak długo musimy kupować (od kogokolwiek: Rosja, Norwegia, OPEC, whatever) np. paliwa. Wystarczy zakręcić kurek i nasza suwerenność i niezależność będzie mogła się ograniczyć do ujadania przechodzącego w skomlenie nadchodzące z pierwszymi mrozami.mały 5150 pisze: Zadziwiające jest to, że kandydowanie Kaczyńskiego wywołało większą wściekłość (jakby to nie było oczywiste po tym co się stało) niż to, że próbuje kandydować ten bandyta Lepper?
Rozumiem, że :mały 5150 pisze:inquiz, co się martwisz wal to w czapkęinquiz pisze: Ale będziecie na mnie psy wieszacPo prostu nie pasujesz do "elitki". Nie pasujesz, bo nie dostałeś amnezji i w jakimś stopniu jest dla Ciebie ważne
"...kto był świnią a kto uczciwym człowiekiem.". Nie pasujesz, bo ktoś Ci próbuje wmówić, że patriotyzm lub nawet jego odrobina to głupota. Nie pasujesz, bo nie masz zamiaru w histerii szukać domu w Szwajcarii albo innym "raju" tylko dlatego, że Kaczyński kandyduje. Po prostu nie pasujesz a ja wolę nie pasować z Tobą
Shokata? ;)Azrael pisze: historię powstania napoju Fanta
Piękne marzenia ,ale niestety na marzeniach się skończy .Wszyscy z obecnych ,widocznych jak również siedzących cichutko w kącikuKonto usunięte pisze: Marzy mi się prawica w naszym kraju. Taka prawdziwa, a nie socjalistyczna. Taka, która dba o zdrową (kapitalistyczną) gospodarkę, o podatki, o tradycję, o rodzinę. Taka, która zlikwiduje wszelkie przywileje i koncesje, uprości przepisy gospodarcze, zrobi porządną prywatyzację. Postawi na nogi naukę.
Gump pisze: Takim świetnym przykładem jest Rysio Czarnecki Eurodeputowany przez tyle lat mordęgi zasłużył sobie na taki awans
zresztą nie on jeden. Nam nie potrzeba polityków tylko mądrych wykształconych bezpartyjnych ludzi ale w naszej
ojczyźnie ten numer nie przejdzie nie tak łatwo oderwać ryj od koryta .Przecież my sobie świetnie damy radę bez pomocy
polityków niech nam tylko nie przeszkadzają pomagać nie muszą.
Całkowita racja, obecnie mamy oligarchię która ma dostęp do kasy i mediów i nie pozwoli na jakiekolwiek zmiany. Ja na Jarka głosować nie chcem ale muszem, ewentualnie nie pójdę na wybory tylko się jakiegoś grilla zrobi.Azrael pisze: Dużo masz racji, nie ma komu przegłosować ordynacji wyborczej do parlamentu która by pozwoliła wreszcie na funkcjonowanie prawdziwej debaty publicznej w obu izbach, bo nie ma nikt w tym interesu.
inquiz pisze: Ja na Jarka głosować nie chcem ale muszem
Azrael pisze: ky, ilościowo oczywiście teraz doszły ale jakościowo to już były w czasie II wś, wystarczy spojrzeć na koncern Coca-cola i historię powstania napoju Fanta.
naprawdę uważasz że ten opis pasuje tylko do niego? każdy z liczących się kandydatów ma w większości niepasujące mi poglądy, jest ograniczony albo intelektualnie albo układami, zależnościami i wątpliwą przeszłością, zakładnikiem swojej partii....... /ewentualne skreślic/Azrael pisze: Spróbuj mi to proszę wyjaśnić bo naprawdę nie mogę zrozumieć dlaczego akurat na zakompleksionego fanatyka o ograniczonych horyzontach i niewiarygodnej ilości nienawiści do każdego kto się z nim nie zgadza?