Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: Coś niedobrego

Post 28 kwie 2010, o 23:43

Aż poszedłem obudzić młodego i zapytać czy opisał tekst I czy IV. Całe szczęście był czujny :thumb:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 28 kwie 2010, o 23:44

Konto usunięte pisze: Aż poszedłem obudzić młodego i zapytać czy opisał tekst I czy IV. Całe szczęście był czujny
Ty okrutniku :!: , chłopak zmęczony a Ojciec musi zaspokoić swoja ciekawość :mrgreen:

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 29 kwie 2010, o 00:12

co do całego zamieszania egzaminacyjnego.... Może skuteczną metodą uniknięcia takiego lawirowania z wynikami będzie przyjęcie, że każdy kto przyszedł na egzamin to go zdał :mrgreen: Dzięki temu uniknie się tego rodzaju "wpadeczek", dzieci będą spokojniejsze, rodzice zaoszczędzą na korepetycjach dla swoich milusińskich. Innymi słowy, wszystko będzie cacy :)

A teraz już na poważnie, taka sytuacja świadczy o tym, że edukacja w naszym kraju ma ogromny problem... skoro przez 9 lat nie jest w stanie przygotować sporej ilości dzieciaków do czytania ze zrozumieniem tekstu :wall:
WiS pisze: Szanowni państwo, ten egzamin zdawali wasi przyszli lekarze, konstruktorzy waszych przyszłych domów, piloci samolotów, którymi polecicie już za 10 lat... :cofee:
a po drodze mogą jeszcze zmajstrować jakiegoś potomka... :giggle:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 29 kwie 2010, o 00:15

właśnie wysłuchałem paru pytań z tego egzaminu i jednym słowem żenada. będzie jak w starym dowcipie gdy wychodzą z dyplomami studenci politechniki i jeden mówi do drugiego - stary jak pomyślę jakimi jesteśmy inżynierami to się boję pójśc do lekarza.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 00:18

Barthol pisze: A teraz już na poważnie, taka sytuacja świadczy o tym, że edukacja w naszym kraju ma ogromny problem... skoro przez 9 lat nie jest w stanie przygotować sporej ilości dzieciaków do czytania ze zrozumieniem tekstu :wall:

Moim zdaniem cała historia polega na błędzie drukarskim. Skoro cały egzamin był zgodny ze schematem
- tekst I
- pytania do tekstu I
- tekst II
- pytania do tekstu II
- tekst III
- pytania do tekstu III
- tekst IV
- pytania do tekstu IV w tym pytanie do tekstu I

to z pewnością większość wymądrzających się na różnych portalach, w stresie dałaby się wpuścić w ten kanał.

Wyciąganie wniosków o stanie edukacji tylko na tej podstawie jest hmmm... lekkim robieniem scen ;)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 524 razy

Post 29 kwie 2010, o 00:25

Konto usunięte, potraktujmy to jako celową zmyłę. Czy uważasz, że odsetek tych co się nabrało dobrze świadczy o tym czego i jak uczą w szkołach ? ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

barton
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 00:27

Konto usunięte, a może to był taki test na logiczne myślenie i spostrzegawczość :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 00:33

Chloru, no proszę Cię. Czy jesteś w stanie powiedzieć czego uczą, czy tak ogólnie się orientujesz, że jest źle?? :razz:

Barthol, po tłumaczeniach się gości z CKE, obstawiam raczej buraska ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 29 kwie 2010, o 00:48

Konto usunięte pisze: Chloru, no proszę Cię. Czy jesteś w stanie powiedzieć czego uczą, czy tak ogólnie się orientujesz, że jest źle?? :razz:

Mam młodszego o 8 lat brata. Coś tam mogę powiedzieć ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubione posty: 0

Post 29 kwie 2010, o 09:39

Chloru pisze:Mam młodszego o 8 lat brata. Coś tam mogę powiedzieć ;-)
Chloru, ale czy nie sądzisz że zawsze tak jest, że za czasów naszych starszy, młodszych braci szkoła uczyła gorzej niż akurat za naszych czasów?
Mogę coś o tym powiedzieć bo mam brata w mniej więcej Twoim wieku. :razz:
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 kwie 2010, o 11:18

vibowit pisze: Chloru, ale czy nie sądzisz że zawsze tak jest, że za czasów naszych starszy, młodszych braci szkoła uczyła gorzej niż akurat za naszych czasów?

Nie sądzę. :razz: Musiałbym wkleić tutaj dyskusję z Fido odnośnie atakowania młodych dużą ilością niepotrzebnych informacji. Chodzi generalnie o to, że system szkolenia nie do końca nadąża za nowinkami ,które się pojawiają. Powinien pomagać młodym a) czytać ze zrozumieniem b) filtrować ten śmietnik c) wskazywać sposoby efektywnego korzystania z potrzebnej, wartościowej informacji (niektórzy nazywają to myśleniem) ;-) )

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 29 kwie 2010, o 18:26

Chloru pisze: Chodzi generalnie o to, że system szkolenia nie do końca nadąża za nowinkami ,które się pojawiają. Powinien pomagać młodym a) czytać ze zrozumieniem b) filtrować ten śmietnik c) wskazywać sposoby efektywnego korzystania z potrzebnej, wartościowej informacji (niektórzy nazywają to myśleniem) )
Dać mu wódki, dobrze gada.
Przy czym ja byłbym nawet radykalniejszy - ten system "bardzo nie nadąża", a nie tylko "nie do końca".

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek

Post 30 kwie 2010, o 22:56

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 30 kwie 2010, o 23:34

Tylko spokój może Cię uratować. Przeniesiesz sobie na 42.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

źuf
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: francuski piesek

Post 1 maja 2010, o 00:00

Nic nie robie, czekam na Beetha. Tak czy inaczej, buractwo zajebiste.

pepe
1 gwiazdka
Auto: forek MY 07

Post 2 maja 2010, o 08:40

No i stało się , :x , ktoś kupił forka na którego się zdecydowałem , :wall: , właśnie pojechałem dogadać szczegoły a tu gość płaci właśnie... :evil:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 maja 2010, o 09:27

pepe, to doskonała okazja do kupienia STI. Akurat się sprzedaje.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

pepe
1 gwiazdka
Auto: forek MY 07

Post 2 maja 2010, o 10:12

Dzięki , ale klamka co do modelu zapadła , na szczęście nie ciśnie mnie bardzo bo mam czym jeżdżić , trochę cierpliwości i coś się znajdzie :thumb: .

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 2 maja 2010, o 11:02

Nie cierpię Wiśni! :evil:

Że kopci olejem, to już się przyzwyczaiłem i nowa turbina jest w drodze (mam nadzieję że to turbo, a nie remont silnika...), że rozleciała się pucha tłumika to też na klatę wziąłem i umówiony jestem w MGmotorsport na kupno i montaż nowej, że padła właśnie pompa wspomagania to już też łyknąłem, ale że wczoraj strzeliła chłodnica i z połowy Polski do Gliwic będę musiał pociągiem wracać, to już kurwa przesada!!! :wall:

Zostawię na noc otwartą. Może ktoś ukradnie..... :-|

Baficzka
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Centi i nogi dwie ;>

Post 2 maja 2010, o 11:17

jarmaj pisze: Zostawię na noc otwartą. Może ktoś ukradnie..... :-|
... a gdzie stoi? :whistle: :evilgrin:
Life's too short to get upset.

Obrazek

jarmaj
6 gwiazdek

Post 2 maja 2010, o 11:22

W W-wie. I mam nadzieję, że w miejscu gdzie najbardziej kradną auta. :evil:

Czy zna ktoś jakieś forum złodziei samochodowych, żebym mógł się tam zareklamować?

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 2 maja 2010, o 11:34

jarmaj pisze: Czy zna ktoś jakieś forum złodziei samochodowych, żebym mógł się tam zareklamować?

Myślisz, że ktoś będzie chciał ukraść auto z silnikiem do remontu, niedziałającym wspomaganiem i cieknącą chłodnicą ? :mrgreen:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 2 maja 2010, o 12:09

A ubezpieczona dobrze? ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 2 maja 2010, o 12:27

Nie, kiepsko.

Ale to bez znaczenia. Niech znika w cholerę! :evil:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 2 maja 2010, o 12:28

jarmaj, nie wiesz, że prawdziwa miłość rodzi się w bólach, a co nas nie zabije, to nas wzmocni? A z chłodnicami i pompami wspomagania to jakaś plaga.. Chłodnica strzeliła vibkowi, ktoś jeszcze też ostatnio się na to skarżył, a wspomaganie jak sam wiesz - Artiemu. Będzie dobrze, nie panikuj... Ciesz się, że wszystko na raz padło, zrobisz i będzie spokój... Gorzej, jak by tak co 2 tygodnie coś padało...

No a żeby nie było za słodko, to mi dzisiaj padł silniczek podnoszenia szyby kierowcy... :wall: Kilka miesięcy temu padło ze strony pasażera :-/ Widać jakaś wadliwe te silniczki... Ktoś miał podobne problemy w MY04 lub MY01??
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ODPOWIEDZ