Coś niedobrego
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Coś niedobrego
Aż poszedłem obudzić młodego i zapytać czy opisał tekst I czy IV. Całe szczęście był czujny 

Ty okrutnikuKonto usunięte pisze: Aż poszedłem obudzić młodego i zapytać czy opisał tekst I czy IV. Całe szczęście był czujny

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
co do całego zamieszania egzaminacyjnego.... Może skuteczną metodą uniknięcia takiego lawirowania z wynikami będzie przyjęcie, że każdy kto przyszedł na egzamin to go zdał
Dzięki temu uniknie się tego rodzaju "wpadeczek", dzieci będą spokojniejsze, rodzice zaoszczędzą na korepetycjach dla swoich milusińskich. Innymi słowy, wszystko będzie cacy :)
A teraz już na poważnie, taka sytuacja świadczy o tym, że edukacja w naszym kraju ma ogromny problem... skoro przez 9 lat nie jest w stanie przygotować sporej ilości dzieciaków do czytania ze zrozumieniem tekstu

A teraz już na poważnie, taka sytuacja świadczy o tym, że edukacja w naszym kraju ma ogromny problem... skoro przez 9 lat nie jest w stanie przygotować sporej ilości dzieciaków do czytania ze zrozumieniem tekstu

a po drodze mogą jeszcze zmajstrować jakiegoś potomka...WiS pisze: Szanowni państwo, ten egzamin zdawali wasi przyszli lekarze, konstruktorzy waszych przyszłych domów, piloci samolotów, którymi polecicie już za 10 lat...![]()

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
właśnie wysłuchałem paru pytań z tego egzaminu i jednym słowem żenada. będzie jak w starym dowcipie gdy wychodzą z dyplomami studenci politechniki i jeden mówi do drugiego - stary jak pomyślę jakimi jesteśmy inżynierami to się boję pójśc do lekarza.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Barthol pisze: A teraz już na poważnie, taka sytuacja świadczy o tym, że edukacja w naszym kraju ma ogromny problem... skoro przez 9 lat nie jest w stanie przygotować sporej ilości dzieciaków do czytania ze zrozumieniem tekstu![]()
Moim zdaniem cała historia polega na błędzie drukarskim. Skoro cały egzamin był zgodny ze schematem
- tekst I
- pytania do tekstu I
- tekst II
- pytania do tekstu II
- tekst III
- pytania do tekstu III
- tekst IV
- pytania do tekstu IV w tym pytanie do tekstu I
to z pewnością większość wymądrzających się na różnych portalach, w stresie dałaby się wpuścić w ten kanał.
Wyciąganie wniosków o stanie edukacji tylko na tej podstawie jest hmmm... lekkim robieniem scen ;)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Konto usunięte, potraktujmy to jako celową zmyłę. Czy uważasz, że odsetek tych co się nabrało dobrze świadczy o tym czego i jak uczą w szkołach ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Konto usunięte, a może to był taki test na logiczne myślenie i spostrzegawczość 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru, no proszę Cię. Czy jesteś w stanie powiedzieć czego uczą, czy tak ogólnie się orientujesz, że jest źle?? 
Barthol, po tłumaczeniach się gości z CKE, obstawiam raczej buraska

Barthol, po tłumaczeniach się gości z CKE, obstawiam raczej buraska

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte pisze: Chloru, no proszę Cię. Czy jesteś w stanie powiedzieć czego uczą, czy tak ogólnie się orientujesz, że jest źle??![]()
Mam młodszego o 8 lat brata. Coś tam mogę powiedzieć

Chloru, ale czy nie sądzisz że zawsze tak jest, że za czasów naszych starszy, młodszych braci szkoła uczyła gorzej niż akurat za naszych czasów?Chloru pisze:Mam młodszego o 8 lat brata. Coś tam mogę powiedzieć
Mogę coś o tym powiedzieć bo mam brata w mniej więcej Twoim wieku.

czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Chloru, ale czy nie sądzisz że zawsze tak jest, że za czasów naszych starszy, młodszych braci szkoła uczyła gorzej niż akurat za naszych czasów?
Nie sądzę.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Dać mu wódki, dobrze gada.Chloru pisze: Chodzi generalnie o to, że system szkolenia nie do końca nadąża za nowinkami ,które się pojawiają. Powinien pomagać młodym a) czytać ze zrozumieniem b) filtrować ten śmietnik c) wskazywać sposoby efektywnego korzystania z potrzebnej, wartościowej informacji (niektórzy nazywają to myśleniem) )
Przy czym ja byłbym nawet radykalniejszy - ten system "bardzo nie nadąża", a nie tylko "nie do końca".
No i stało się ,
, ktoś kupił forka na którego się zdecydowałem ,
, właśnie pojechałem dogadać szczegoły a tu gość płaci właśnie... 

pepe, to doskonała okazja do kupienia STI. Akurat się sprzedaje.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Dzięki , ale klamka co do modelu zapadła , na szczęście nie ciśnie mnie bardzo bo mam czym jeżdżić , trochę cierpliwości i coś się znajdzie
.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Nie cierpię Wiśni!
Że kopci olejem, to już się przyzwyczaiłem i nowa turbina jest w drodze (mam nadzieję że to turbo, a nie remont silnika...), że rozleciała się pucha tłumika to też na klatę wziąłem i umówiony jestem w MGmotorsport na kupno i montaż nowej, że padła właśnie pompa wspomagania to już też łyknąłem, ale że wczoraj strzeliła chłodnica i z połowy Polski do Gliwic będę musiał pociągiem wracać, to już kurwa przesada!!!
Zostawię na noc otwartą. Może ktoś ukradnie.....

Że kopci olejem, to już się przyzwyczaiłem i nowa turbina jest w drodze (mam nadzieję że to turbo, a nie remont silnika...), że rozleciała się pucha tłumika to też na klatę wziąłem i umówiony jestem w MGmotorsport na kupno i montaż nowej, że padła właśnie pompa wspomagania to już też łyknąłem, ale że wczoraj strzeliła chłodnica i z połowy Polski do Gliwic będę musiał pociągiem wracać, to już kurwa przesada!!!

Zostawię na noc otwartą. Może ktoś ukradnie.....

... a gdzie stoi?jarmaj pisze: Zostawię na noc otwartą. Może ktoś ukradnie.....![]()

Life's too short to get upset.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
W W-wie. I mam nadzieję, że w miejscu gdzie najbardziej kradną auta. 
Czy zna ktoś jakieś forum złodziei samochodowych, żebym mógł się tam zareklamować?

Czy zna ktoś jakieś forum złodziei samochodowych, żebym mógł się tam zareklamować?
- Chloru
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Czy zna ktoś jakieś forum złodziei samochodowych, żebym mógł się tam zareklamować?
Myślisz, że ktoś będzie chciał ukraść auto z silnikiem do remontu, niedziałającym wspomaganiem i cieknącą chłodnicą ?

jarmaj, nie wiesz, że prawdziwa miłość rodzi się w bólach, a co nas nie zabije, to nas wzmocni? A z chłodnicami i pompami wspomagania to jakaś plaga.. Chłodnica strzeliła vibkowi, ktoś jeszcze też ostatnio się na to skarżył, a wspomaganie jak sam wiesz - Artiemu. Będzie dobrze, nie panikuj... Ciesz się, że wszystko na raz padło, zrobisz i będzie spokój... Gorzej, jak by tak co 2 tygodnie coś padało...
No a żeby nie było za słodko, to mi dzisiaj padł silniczek podnoszenia szyby kierowcy...
Kilka miesięcy temu padło ze strony pasażera
Widać jakaś wadliwe te silniczki... Ktoś miał podobne problemy w MY04 lub MY01??
No a żeby nie było za słodko, to mi dzisiaj padł silniczek podnoszenia szyby kierowcy...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna