Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Re: Coś niedobrego

Post 12 maja 2010, o 16:50

zarobiony jestem.. nie zauważyłem :oops:

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

LouCyphre
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: H&H
Polubione posty: 3 razy

Post 12 maja 2010, o 20:48

Azrael pisze:jarmaj, Lucjan ma conajmniej 2 kategorie.
Otóż to :-|

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 235 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 maja 2010, o 20:58

Q..na; ja mam 5... :oops:
Dolce far niente ;-)

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 12 maja 2010, o 21:10

Hej orły ,sokoły i gołębice ,wróciliśmy z sądu i jestem zły .ZUS odwołał się od decyzji Biegłego Sądowego .
Jednak teraz pozostaje nam bardzo ładnie poprosić Sąd aby uchylił to odwołanie i tak zrobimy do tego odwołania
ma się jeszcze odnieść biegły który wystawiał opinię .
Ja się nie poddam ale zaczynam się zastanawiać po co Sąd powołuje biegłego skoro lek. med. podważa opinię dr n. med.
Tego nie można nazwać błędnym kołem to raczej cyrk, to tak jakby kapral kwestionował rozkaz majora :o
Jestem spokojny pomimo tego odwołania myślę ,że jeżeli nawet będzie kolejny biegły choć nie wiem po co :?:
to będzie on sugerował się opinią swojego poprzednika a nie opinią konowałów ZUS.
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 12 maja 2010, o 22:00

Gump pisze: Jestem spokojny pomimo tego odwołania
Trzymam kciuki, będzie dobrze, cierpliwości.

A z moich niedobrych... drapałem się - jak to czasami człowiek ręką przejedzie - po szyi i poczułem jak bym coś zdrapał, a w lesie byłem. Kleszcz się przypałętał, mam nadzieję, że jeszcze nie zaczął jak go zdrapałem, maciupki był. :-| Koniec z wycieczkami do lasu, brrrrr.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 maja 2010, o 09:50

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... _nocy.html

Paranoja :wall: Pewnie zaraz zbierze się komitet obrony krzyża i zacznie się przyrównywanie tej sytuacji do obrony krzyża w Nowej Hucie w PRL...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 maja 2010, o 11:52

WRC fan pisze:http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... _nocy.html

Paranoja :wall: Pewnie zaraz zbierze się komitet obrony krzyża i zacznie się przyrównywanie tej sytuacji do obrony krzyża w Nowej Hucie w PRL...
Czy u nas nie można niczego zrobić normalnie? Kurde, zdobyć pozwolenia na budowę i załatwić wszystko jak należy formalnie zamiast stawiać samowolki w środku nocy. Jeśli przedstawiciele władzy i kościoła pojawią się na poświęceniu krzyża, to zrobi się z tego niezła historia. Nie mam nic przeciwko krzyżom. Niech sobie ludzie stawiają te krzyże w miejscach, które uważają za szczególne. Ale kurcze, niech to będzie formalnie w porządku...

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Polubione posty: 0

Post 14 maja 2010, o 11:53

Tiaaa.. 8 p. i 400 zł!! pięknie... kto to wymyślił ze 50 jest po mieście... proszę ja was... A i tak mi sie upiekło bo miało być:
- Pasy panie kierowco, nie ma zaświadczenia o chorobie
- ojej bardzo szybko Pan jechał i tak nerwowo zmieniał pasy
- Pan stwarzał zagrożenie na jezdni
- Acha no i wydech za głośny to dowodzik!!

A właśnie szanowne grono...: PYTANIE

akcja: światła ulica Górczewska WAWA, światła golf 3 , 4 kolesi i jeden lachon kolesie popijają piwko i w pewnym momencie kierowca dorywa sie do browca i łyka z połowę butelczyny...
Postępowanie:
-dzwonić na policje i podać numery
- zatrzymać gostka i ekipę z lacho nem i poczekać na niebieskich
- wypaść z samochodu jak ten gladiator wpaść do Golfa i zrobić co trzeba ( napić sie pewnie ot co )
- a tu ..... nie wiem sam

Morał : pojechałem dalej... :whistle: :roll:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 12:07

MAZI pisze: Pasy panie kierowco, nie ma zaświadczenia o chorobie
MAZI, jak jechałeś bez pasów to.... nie skomentuję po prostu... :wall: :wall: :wall:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 14 maja 2010, o 13:57

Ojjj tam czepiasz sie eMTi :-p
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 14 maja 2010, o 14:00

MAZI pisze:-dzwonić na policje i podać numery
może się komuś narażę, ale ja bym wybrał właśnie to.

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 14 maja 2010, o 14:50

damaz pisze: może się komuś narażę, ale ja bym wybrał właśnie to.
Co tu się narażać :idea: , też bym tak zrobił , przez takich giną ludzie :evil:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 15:10

Piter 35 pisze: przez takich giną ludzie

ludzie też giną, bo nie zapinają pasów... :x nieładnie MAZI, bardzo nieładnie... :evil:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Post 14 maja 2010, o 15:51

eMTi pisze:
Piter 35 pisze: przez takich giną ludzie

ludzie też giną, bo nie zapinają pasów... :x nieładnie MAZI, bardzo nieładnie... :evil:
Tylko że przez pijanego ginie czasem ktoś inny. Jak się nie zapnie pasów to samemu. Każdego prywatna sprawa, czy chce je zapinać czy nie.

Dopóki nie założyłem szelek, w których po prostu świetnie mi się prowadzi i zapinam je prawie zawsze (nie żeby było bezpieczniej, tylko dla lepszej jazdy), to po mieście nigdy pasów nie zapinałem. Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:01

niby tak, ale z przyzwyczajenia potem, jak ktoś nie zapinał pasów z przodu, to również nie zapnie ich jadąc z tyłu, więc w trakcie wypadku zabija osoby z przodu, taka prawda... A przy pechowym zbiegu okoliczności wylatując z fury też można kogoś zabić albo okaleczyć.. Nie mówimy oczywiście o stłuczkach przy 30km/h...

jarmaj
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:09

Ile odnotowano wypadków, przy których ktoś wylatując zza kierownicy zrobił krzywdę komukolwiek poza samym sobą? Bez żartu. Może jakiś tam jeden przypadkiem w historii motoryzacji odnotowano....

Z tyłu to przecież chyba jak kierowca chce by zapinano, to może kazać i po sprawie. Mnie tam walizka czy u mnie ktoś z tyłu zapina.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 14 maja 2010, o 16:37

Jak mówią "Twój cyrk Twoje małpy". Jednak prawo zabrania kierowcy jazdy, jeżeli pasażerowie nie mają zapiętych pasów bezpieczeństwa :-(

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:41

jarmaj pisze: Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba.
No nie tak do końca :idea: , to ,że np: na torze nie zapniesz pasów to twoja sprawa ale na drogach publicznych należy je zapinać, wiadomo iż pasy ratują życie :idea: a nie zapinanie pasów prowadzi do tego ,że w razie wypadku leczenie Ciebie jest droższe , płaci całe społeczeństwo. Bo Tobie się nie chciało ,bo twoje prawa obywatelskie są ograniczane przez zapięcie pasów :razz: .

jarmaj
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:42

Ale...
maf1 pisze: (...)prawo zabrania kierowcy jazdy(...)
....więcej niż 50 w zabudowanym itp. ;-)

I dlatego właśnie tyle jeździmy.

:mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:45

Piter 35 pisze:
jarmaj pisze: Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba.
No nie tak do końca :idea: , to ,że np: na torze nie zapniesz pasów to twoja sprawa ale na drogach publicznych należy je zapinać, wiadomo iż pasy ratują życie :idea: a nie zapinanie pasów prowadzi do tego ,że w razie wypadku leczenie Ciebie jest droższe , płaci całe społeczeństwo. Bo Tobie się nie chciało ,bo twoje prawa obywatelskie są ograniczane przez zapięcie pasów :razz: .
Słusznie. Idąc dalej tym tropem należy wprowadzić nakazy noszenia czapki jak jest mniej niż 3 stopnie C, a kalesonów jak spadnie poniżej -5 i surowo je egzekwować.
Bo inaczej szanse na przeziębienie są większe i społeczeństwo musi ponieść koszt leczenia.

Powinno się też nakazać trzymania poręczy na schodach. Raz że inaczej można się uszkodzić i patrz wyżej, dwa w dodatku na kogoś jeszcze się z tych schodów stoczyć. Normalnie chwila zastanowienia i tyle luk prawnych.... ;-)

:mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:50

jarmaj pisze: Słusznie. Idąc dalej należy wprowadzić nakaz noszenia czapki jak jest mniej niż 3 stopnie C, a kalesonów jak spadnie poniżej -5 i surowo je egzekwować.
Bo inaczej szanse na przeziębienie są większe i społeczeństwo musi ponieść koszt leczenia.

Powinno się też nakazać trzymania poręczy na schodach. Raz że inaczej można się uszkodzić i patrz wyżej, dwa w dodatku na kogoś jeszcze się z tych schodów stoczyć. Normalnie chwila zastanowienia i tyle luk prawnych.... ;-)
Nie rozmawiam z Tobą :arrow: wywrotowcu :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:52

jarmaj, od dzisiaj masz ksywę mistrza ciętej (choć nieco rozbudowanej) riposty :lol:

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:55

eMTi pisze: jarmaj, od dzisiaj masz ksywę mistrza ciętej (choć nieco rozbudowanej) riposty
Słuchaj no Wrocławski lanserze :evilgrin: Masz mnie popierać :idea: a nie Tego Anarchistę :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 17:00

Ty wiesz, ze me serce zawsze jest przy Tobie :-)

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 17:03

eMTi pisze: Ty wiesz, ze me serce zawsze jest przy Tobie
eMTi, nie tak oficjalnie na forum :evilgrin: :mrgreen:

ODPOWIEDZ