Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
zarobiony jestem.. nie zauważyłem 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Hej orły ,sokoły i gołębice ,wróciliśmy z sądu i jestem zły .ZUS odwołał się od decyzji Biegłego Sądowego .
Jednak teraz pozostaje nam bardzo ładnie poprosić Sąd aby uchylił to odwołanie i tak zrobimy do tego odwołania
ma się jeszcze odnieść biegły który wystawiał opinię .
Ja się nie poddam ale zaczynam się zastanawiać po co Sąd powołuje biegłego skoro lek. med. podważa opinię dr n. med.
Tego nie można nazwać błędnym kołem to raczej cyrk, to tak jakby kapral kwestionował rozkaz majora
Jestem spokojny pomimo tego odwołania myślę ,że jeżeli nawet będzie kolejny biegły choć nie wiem po co
to będzie on sugerował się opinią swojego poprzednika a nie opinią konowałów ZUS.
Jednak teraz pozostaje nam bardzo ładnie poprosić Sąd aby uchylił to odwołanie i tak zrobimy do tego odwołania
ma się jeszcze odnieść biegły który wystawiał opinię .
Ja się nie poddam ale zaczynam się zastanawiać po co Sąd powołuje biegłego skoro lek. med. podważa opinię dr n. med.
Tego nie można nazwać błędnym kołem to raczej cyrk, to tak jakby kapral kwestionował rozkaz majora

Jestem spokojny pomimo tego odwołania myślę ,że jeżeli nawet będzie kolejny biegły choć nie wiem po co

to będzie on sugerował się opinią swojego poprzednika a nie opinią konowałów ZUS.
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Trzymam kciuki, będzie dobrze, cierpliwości.Gump pisze: Jestem spokojny pomimo tego odwołania
A z moich niedobrych... drapałem się - jak to czasami człowiek ręką przejedzie - po szyi i poczułem jak bym coś zdrapał, a w lesie byłem. Kleszcz się przypałętał, mam nadzieję, że jeszcze nie zaczął jak go zdrapałem, maciupki był.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... _nocy.html
Paranoja
Pewnie zaraz zbierze się komitet obrony krzyża i zacznie się przyrównywanie tej sytuacji do obrony krzyża w Nowej Hucie w PRL...
Paranoja

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czy u nas nie można niczego zrobić normalnie? Kurde, zdobyć pozwolenia na budowę i załatwić wszystko jak należy formalnie zamiast stawiać samowolki w środku nocy. Jeśli przedstawiciele władzy i kościoła pojawią się na poświęceniu krzyża, to zrobi się z tego niezła historia. Nie mam nic przeciwko krzyżom. Niech sobie ludzie stawiają te krzyże w miejscach, które uważają za szczególne. Ale kurcze, niech to będzie formalnie w porządku...WRC fan pisze:http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798, ... _nocy.html
ParanojaPewnie zaraz zbierze się komitet obrony krzyża i zacznie się przyrównywanie tej sytuacji do obrony krzyża w Nowej Hucie w PRL...
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Tiaaa.. 8 p. i 400 zł!! pięknie... kto to wymyślił ze 50 jest po mieście... proszę ja was... A i tak mi sie upiekło bo miało być:
- Pasy panie kierowco, nie ma zaświadczenia o chorobie
- ojej bardzo szybko Pan jechał i tak nerwowo zmieniał pasy
- Pan stwarzał zagrożenie na jezdni
- Acha no i wydech za głośny to dowodzik!!
A właśnie szanowne grono...: PYTANIE
akcja: światła ulica Górczewska WAWA, światła golf 3 , 4 kolesi i jeden lachon kolesie popijają piwko i w pewnym momencie kierowca dorywa sie do browca i łyka z połowę butelczyny...
Postępowanie:
-dzwonić na policje i podać numery
- zatrzymać gostka i ekipę z lacho nem i poczekać na niebieskich
- wypaść z samochodu jak ten gladiator wpaść do Golfa i zrobić co trzeba ( napić sie pewnie ot co )
- a tu ..... nie wiem sam
Morał : pojechałem dalej...

- Pasy panie kierowco, nie ma zaświadczenia o chorobie
- ojej bardzo szybko Pan jechał i tak nerwowo zmieniał pasy
- Pan stwarzał zagrożenie na jezdni
- Acha no i wydech za głośny to dowodzik!!
A właśnie szanowne grono...: PYTANIE
akcja: światła ulica Górczewska WAWA, światła golf 3 , 4 kolesi i jeden lachon kolesie popijają piwko i w pewnym momencie kierowca dorywa sie do browca i łyka z połowę butelczyny...
Postępowanie:
-dzwonić na policje i podać numery
- zatrzymać gostka i ekipę z lacho nem i poczekać na niebieskich
- wypaść z samochodu jak ten gladiator wpaść do Golfa i zrobić co trzeba ( napić sie pewnie ot co )
- a tu ..... nie wiem sam
Morał : pojechałem dalej...

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
MAZI, jak jechałeś bez pasów to.... nie skomentuję po prostu...MAZI pisze: Pasy panie kierowco, nie ma zaświadczenia o chorobie

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ojjj tam czepiasz sie eMTi 

NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
może się komuś narażę, ale ja bym wybrał właśnie to.MAZI pisze:-dzwonić na policje i podać numery
Co tu się narażaćdamaz pisze: może się komuś narażę, ale ja bym wybrał właśnie to.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35 pisze: przez takich giną ludzie
ludzie też giną, bo nie zapinają pasów...

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Tylko że przez pijanego ginie czasem ktoś inny. Jak się nie zapnie pasów to samemu. Każdego prywatna sprawa, czy chce je zapinać czy nie.eMTi pisze:Piter 35 pisze: przez takich giną ludzie
ludzie też giną, bo nie zapinają pasów...nieładnie MAZI, bardzo nieładnie...
Dopóki nie założyłem szelek, w których po prostu świetnie mi się prowadzi i zapinam je prawie zawsze (nie żeby było bezpieczniej, tylko dla lepszej jazdy), to po mieście nigdy pasów nie zapinałem. Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba.
niby tak, ale z przyzwyczajenia potem, jak ktoś nie zapinał pasów z przodu, to również nie zapnie ich jadąc z tyłu, więc w trakcie wypadku zabija osoby z przodu, taka prawda... A przy pechowym zbiegu okoliczności wylatując z fury też można kogoś zabić albo okaleczyć.. Nie mówimy oczywiście o stłuczkach przy 30km/h...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Ile odnotowano wypadków, przy których ktoś wylatując zza kierownicy zrobił krzywdę komukolwiek poza samym sobą? Bez żartu. Może jakiś tam jeden przypadkiem w historii motoryzacji odnotowano....
Z tyłu to przecież chyba jak kierowca chce by zapinano, to może kazać i po sprawie. Mnie tam walizka czy u mnie ktoś z tyłu zapina.
Z tyłu to przecież chyba jak kierowca chce by zapinano, to może kazać i po sprawie. Mnie tam walizka czy u mnie ktoś z tyłu zapina.
Jak mówią "Twój cyrk Twoje małpy". Jednak prawo zabrania kierowcy jazdy, jeżeli pasażerowie nie mają zapiętych pasów bezpieczeństwa 

No nie tak do końcajarmaj pisze: Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Ale...
I dlatego właśnie tyle jeździmy.

....więcej niż 50 w zabudowanym itp.maf1 pisze: (...)prawo zabrania kierowcy jazdy(...)

I dlatego właśnie tyle jeździmy.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Słusznie. Idąc dalej tym tropem należy wprowadzić nakazy noszenia czapki jak jest mniej niż 3 stopnie C, a kalesonów jak spadnie poniżej -5 i surowo je egzekwować.Piter 35 pisze:No nie tak do końcajarmaj pisze: Moje życie i mogę z nim robić co mi się podoba., to ,że np: na torze nie zapniesz pasów to twoja sprawa ale na drogach publicznych należy je zapinać, wiadomo iż pasy ratują życie
a nie zapinanie pasów prowadzi do tego ,że w razie wypadku leczenie Ciebie jest droższe , płaci całe społeczeństwo. Bo Tobie się nie chciało ,bo twoje prawa obywatelskie są ograniczane przez zapięcie pasów
.
Bo inaczej szanse na przeziębienie są większe i społeczeństwo musi ponieść koszt leczenia.
Powinno się też nakazać trzymania poręczy na schodach. Raz że inaczej można się uszkodzić i patrz wyżej, dwa w dodatku na kogoś jeszcze się z tych schodów stoczyć. Normalnie chwila zastanowienia i tyle luk prawnych....

Nie rozmawiam z Tobąjarmaj pisze: Słusznie. Idąc dalej należy wprowadzić nakaz noszenia czapki jak jest mniej niż 3 stopnie C, a kalesonów jak spadnie poniżej -5 i surowo je egzekwować.
Bo inaczej szanse na przeziębienie są większe i społeczeństwo musi ponieść koszt leczenia.
Powinno się też nakazać trzymania poręczy na schodach. Raz że inaczej można się uszkodzić i patrz wyżej, dwa w dodatku na kogoś jeszcze się z tych schodów stoczyć. Normalnie chwila zastanowienia i tyle luk prawnych....![]()

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jarmaj, od dzisiaj masz ksywę mistrza ciętej (choć nieco rozbudowanej) riposty 

Słuchaj no Wrocławski lanserzeeMTi pisze: jarmaj, od dzisiaj masz ksywę mistrza ciętej (choć nieco rozbudowanej) riposty

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ty wiesz, ze me serce zawsze jest przy Tobie 

eMTi, nie tak oficjalnie na forumeMTi pisze: Ty wiesz, ze me serce zawsze jest przy Tobie

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa