ky pisze: Znaczy uważasz, że w Polsce utrzymanie auta jest drogie?
Uważam, że utrzymanie uturbionej Imprezy nigdzie nie jest tanie (najwyżej gdzieś jest tańsze, co nie oznacza automatycznie, że tanie tylko mniej drogie

ky pisze: Znaczy uważasz, że w Polsce utrzymanie auta jest drogie?
Czym ?Witek pisze:Ciekawe jak długo wszyscy będą wchodzić kitajcą w d......
chyba chodziło o kitajca, czyli w tym przypadku kitajcomleon pisze:Czym ?Witek pisze:Ciekawe jak długo wszyscy będą wchodzić kitajcą w d......
ale co Ty porównujesz? Fura wszędzie będzie zużywać paliwo i nie o to mi chodziło, bo tankować trzeba, więc tego kosztu w ogóle nie brałem pod uwagę (choć wiadomo, że ceny paliwa w różnych krajach potrafią się znacznie różnić).. Chodziło mi o to, co ky napisał.. Są po prostu kraje, gdzie w zależności od fury dodatkowe opłaty w postaci mocno podwyższonej składki ubezpieczeniowej oraz innych podatków i opłat powodują, że koszt utrzymania rośnie niewspółmiernie...Witek pisze: Uważam, że utrzymanie uturbionej Imprezy nigdzie nie jest tanie
A ile się w tych krajach zarabia?eMTi pisze: Są po prostu kraje, gdzie w zależności od fury dodatkowe opłaty w postaci mocno podwyższonej składki ubezpieczeniowej oraz innych podatków i opłat powodują, że koszt utrzymania rośnie niewspółmiernie...
Do tej pory zidentyfikowano 16 ofiar tragedii. Burmistrz Duisburga Adolf Sauerland potwierdził na konferencji prasowej, że w wyniku masowej paniki zginęło 19 osób, a 340 zostało rannych. 16 osób zmarło na miejscu tragedii - w tunelu, prowadzącym na teren starego dworca towarowego, gdzie odbywała się Love Parade. Trzy kolejne osoby zmarły w szpitalu.
eMTi pisze: ale co Ty porównujesz? Fura wszędzie będzie zużywać paliwo i nie o to mi chodziło, bo tankować trzeba, więc tego kosztu w ogóle nie brałem pod uwagę (choć wiadomo, że ceny paliwa w różnych krajach potrafią się znacznie różnić).. Chodziło mi o to, co ky napisał.. Są po prostu kraje, gdzie w zależności od fury dodatkowe opłaty w postaci mocno podwyższonej składki ubezpieczeniowej oraz innych podatków i opłat powodują, że koszt utrzymania rośnie niewspółmiernie...
Godlik pisze: A ile się w tych krajach zarabia?![]()
rrosiak pisze: I dlatego nie lubię tłumu![]()
Witek pisze: Paliwo mamy jedno z najdroższych w Europie
Witek pisze: Auto w podobnym wieku i klasie, z wolnossącym benzynowym (może nawet zagazowanym) silnikiem, może nawet ropniakiem będzie znacząco tańsze w utrzymaniu od Imprezy turbo i to niezależnie od kraju.
vicu pisze: Angielskie firmy ubezpieczeniowe zabijają motoryzację. Samo ubezpieczenie Subaraka jest cholernie drogie, a z racji, że mój był importowany i LHD, jeszcze dowalali mi większe opłaty. Nie będę miesiecznej pensji na samo ubezpieczenie samochodu wydawał Musieliśmy się rozstać
Godlik pisze: A ile się w tych krajach zarabia?
eMTi pisze: zięki chloru, bo właśnie byłem w trakcie szukania listy paliw, teraz już nie muszę![]()
Różnice w kosztach utrzymania, zakupu mieszkania i tak dalej pomijasz bo tak wygodniej ?Witek pisze: Niezależnie od tego chyba jednak, różnice w zarobkach są większe niż w cenach benzyny, czy może też nie?
Witek pisze: Chloru, po pierwsze. Obrażasz mnie bez powodu. Fakt, to nie jest czepianie się. To jest atak.
Witek pisze: Po drugie, ceny paliw są tam dziwne, jak już napisałem raz na tej stronie 1,08 euro jest warty mniej, a raz więcej groszy, ponadto "benzyna bezołowiowa" jest bardzo szerokim pojęciem.
Witek pisze: Po trzecie, przedkładasz jakieś personalne czepianie się nad kwestię główną, czyli utrzymanie Imprezy turbo jest drogie. Twierdzisz, że jest tanie?
Witek pisze: To dlaczego jeździsz Xsarą, a nie GTekiem?
Powtórze Ci smyku. Nie odnosiłem się nigdzie do kosztów utrzymania Imprezy Turbo. Odniosłem się tylko i wyłącznie do bzdur które napisałeś odnośnie cen paliwa.Witek pisze: Przyczepiasz się do cen paliwa, bo nie możesz się zgodzić, że utrzymanie Imprezy turbo jest drogie.
Witek pisze: Zamiast tego czepiłeś się cen paliwa i zacząłeś mnie wyzywać...
Chloru pisze: Opisuję stan faktyczny, zachowujesz sie jak księżniczka z syndromem oddolnego niedopchnięcia.
Chloru pisze: Bo moi rodzice (tutaj serdecznie pozdrawiam) nie smarują mi dupy miodem i to co mam kupiłem sobie za pieniądze które sam zarobiłem.
Chloru pisze:Nie odnosiłem się nigdzie do kosztów utrzymania Imprezy Turbo. Odniosłem się tylko i wyłącznie do bzdur które napisałeś odnośnie cen paliwa.
Witek pisze: Nadal mnie obrażasz, choć mnie nie znasz. W mojej rodzinie jest normalne, że rodzice pomagają dzieciom na początku, a później dzieci im na starość. Tak się dzieje od kilku pokoleń. Nie widzę powodu dlaczego mam za to przepraszać.
Witek pisze: Skąd ta agresja, z zazdrości? Nic Twoi rodzice Ci nie kupili? Znaczy, że oddałeś im pieniądze za pieluchy? Vibovit itp.? Godne podziwu, ale to nie oznacza, że wszyscy którzy zrobili inaczej są be. Możesz takie osoby nie lubić, ale to jest tylko i wyłącznie Twój problem.
Witek pisze: Ale jaką formą? Nie zrobiłeś tego normalnie, zwyciężyły jakieś Twoje wewnętrzne uprzedzenia względem mojej osoby. To już któryś temat, w którym nie potrafisz normalnie ze mną rozmawiać, tylko od razu jesteś napastliwy.
Witek pisze: Na cenach paliwa bazowałem względzie tego co mówili mi znajomi, którzy ostatnio podróżowali po niektórych krajach UE, uważanych za bardzo drogie. Podobną informację mam o cenach żywności, według których u nas jest naprawdę droga, więc pomyślałem, że z paliwem będzie podobnie. Zrobiłem złe uogólnienie. Zaiste powód, aby mnie publicznie obrażać w chamskich słowach.
Witek pisze: Z mojej strony koniec tematu, myślałem, że równy z Ciebie gość, a Ty się zachowujesz jak jakiś prymityw.
Witek pisze: Mógłbyś to sobie zachować dla siebie. Ja nie mam ani powodu, ani potrzeby w głupią zabawę wymiany nieuprzejmości. Na przyszłość nie będę Ci po prostu odpowiadać. Może pomoże. Innego rozwiązania nie widzę, a szkoda.
Witek pisze: Znaczy, że oddałeś im pieniądze za pieluchy? Vibovit itp.?
To tym bardziej musisz uważać, taka luźna, stara guma może łatwo pęknąćChloru pisze:Konto usunięte, ale ja jestem wyluzowany jak guma w starych gaciach.