Esteci i Estetki
Re: Esteci i Estetki
Jedno jest szybsze, drugie bulgocze i szumi szybami. Amiga Rulez!!! :>
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, nie dla każdego ocena ,że coś jest szybsze od razu oznacza ,ze jest lepsiejsze 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

A jak się ocenia auto z klasy performance? Bo w kwestii komfortu, luksusu czy estetyki oba powodują szczękościsk. :)))
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
jest jeszcze coś takiego jak rozpoznawalność i oryginalność ,a w tej konkurencji EVO przegrywa na całej linii 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
ky pisze: A jak się ocenia auto z klasy performance? Bo w kwestii komfortu, luksusu czy estetyki oba powodują szczękościsk. :)))
Ale niektórym to auto się podoba, jest komfortowe, a dzięki brakowi bajerów, nie boją się, że coś się im popsuje. Dla niektórych to jest ważne.
Oba auta nie są jakimiś strasznie hardkorowymi wynalazkami torowymi, a jeno szybkimi sedanami. Uniwersalnymi autami sportowymi na co dzień. Niektórzy je cenią bo nie chcą/nie mogą mieć auta rodzinnego i osobno sportowego - tutaj mają takie 2w1. Przy autach drogowych ułamki sekund w różnicach na torze nie mają kompletnie znaczenia (tym bardziej, że jakoś przy tej samej mocy to jdm STi jest szybsze od jdm EVO

Czyżbym trafił na forum bezbłędnych mistrzów kierownicy, dla których czas na torze jest sensem istnienia, czy na forum towarzyskie, na którym ludzie lubią sobie pogadać, a przy okazji pojeździć trochę szybciej niż norma przewiduje, bo się pogubiłem?
Hm.., nie wiem - bo jak jezdze swoim klasykiem ostatnio po Lodzi to czuje sie, jakbym jezdzil jakims Daewoo albo Kia :) Zero wrazenia :)burat pisze:jest jeszcze coś takiego jak rozpoznawalność i oryginalność ,a w tej konkurencji EVO przegrywa na całej linii
Jacek "AMI" Rudowski
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
heh, ky, przypomniałeś mi o gumach turbo, jak 20 lat temu graliśmy na przerwach kto ma papierki z lepszymi furaczami. Who cares teraz. Piękne jest to, że możemy mieć to co lubimy. Resztę pozostawmy hondziarzom i evoistom
wszystko w carbon, później wybebeszyć, później carbon i większe turbo i wybebeszyć... i okleić żeby się nie porysował

ps. Amigę miałem, japek nie cierpię.

wszystko w carbon, później wybebeszyć, później carbon i większe turbo i wybebeszyć... i okleić żeby się nie porysował

ps. Amigę miałem, japek nie cierpię.
jakbym to już gdzieś słyszał...remek pisze: wszystko w carbon, później wybebeszyć, później carbon i większe turbo i wybebeszyć... i okleić żeby się nie porysował

jak byś miał, to byś ścierpił, a może nawet polubiłremek pisze: ps. Amigę miałem, japek nie cierpię.

owoc666 pisze: Nie męczę się, jest to aktualnie najbardziej mi odpowiadający samochód, na który mnie stać. Jak tylko będę mógł pozwolić sobie na zmianę na 9-kę - na pewno to zrobię.
Zaraz zaraz.. O ile pamiętam, to cena zakupu dobrego egzemplarza evo jest bardzo podobna do sti, czemu więc od razu to nie było evo?

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
AMI, a co by było jak byś jeździł EVO
normalnie jak dużym Fiatem albo inny fan agrotuningu dla większości przechodniów 

eMTi pisze: Zaraz zaraz.. O ile pamiętam, to cena zakupu dobrego egzemplarza evo jest bardzo podobna do sti, czemu więc od razu to nie było evo?No chyba, że to prawdziwe, "lepsze po każdym względem" evo zaczyna się od 9tki
![]()
Jak ja szukałem to akurat nie było. 8-ka też jest lepsza.
Części są droższe. Dużo droższe. Chyba najbardziej to widać na blacharce.

411KM @ 575Nm
no to trzeba nie dzwonić
A akurat blacharkę, to raczej z ubezpieczenia się wymienia
Jak patrzyłem na części eksploatacyjne i nie tylko, to ceny są niemal identyczne... klocki, tarcze, sprzęgła, wydechy, zawieszenia... Co konkretnie jest droższe? Bo jak mi powiesz, że np. blok, dyfry itp, no to to nie jest chyba argument, bo nie wymienia się tego za często, jeśli w ogóle...

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Blok to w subaru
.
Nie zawsze blacharkę da się zrobić z ubezpieczenia, ale np. komplet spinek do progu w EVO kosztuje 250pln.
Wszystko się zużywa, np. trzeba brać pod uwagę to, że Ci padnie tylny dyfer w wersji EU. A to dużo plnów.

Nie zawsze blacharkę da się zrobić z ubezpieczenia, ale np. komplet spinek do progu w EVO kosztuje 250pln.
Wszystko się zużywa, np. trzeba brać pod uwagę to, że Ci padnie tylny dyfer w wersji EU. A to dużo plnów.

411KM @ 575Nm
czyżby było coś, o czym nie wiemy? Jakaś mała przygoda?

Azrael pisze: owoc666, dach i maska też drogieno i spoiler
![]()
A jest coś tanie?
eMTi pisze: czyżby było coś, o czym nie wiemy? Jakaś mała przygoda?![]()
![]()
Nie widzę związku?
Problem polega na tym, że otarcie się Subaru to kilkaset złotych, a taka sama kolizja Evo - kilka tysięcy. Howgh.

411KM @ 575Nm
owoc666 pisze: Problem polega na tym, że otarcie się Subaru to kilkaset złotych, a taka sama kolizja Evo - kilka tysięcy. Howgh.
z tego mozna wysnuc wniosek, że subaru dla początkujących a evo dla zaawansowanych

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
http://fkn.pl/01k
Może nie jest NAJpiękniejsze, ale i tak lepsze od BMW X6. A kupetka zapowiada się całkiem-całkiem, zwłaszcza w relacji do ceny.
Może nie jest NAJpiękniejsze, ale i tak lepsze od BMW X6. A kupetka zapowiada się całkiem-całkiem, zwłaszcza w relacji do ceny.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
O Święta Matko Projektantko
toż to brzydactwo niesłychane. Nie mów, że sobie kupisz? 

- WiS
- 6 gwiazdek
Dyć nie mówię. Ale, ale... X6 w takiej zieleni byłoby boooskieKonto usunięte pisze: Nie mów, że sobie kupisz?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS, Ty chyba wątki pomyliłeś 

- WiS
- 6 gwiazdek
eMTi, ależżżżskąd - to tylko:
- taki mały protest przeciwko gadaniu tutaj o wyższości Evo nad STi;
- manifest indywidualnych gustów odrębnych;
- wyraz rozpaczy z powodu upadku polskiego przemysłu motoryzacyjnego;
- ciąg dalszy znęcania się nad urodą BMW X6.
Niepotrzebne skreślić
- taki mały protest przeciwko gadaniu tutaj o wyższości Evo nad STi;
- manifest indywidualnych gustów odrębnych;
- wyraz rozpaczy z powodu upadku polskiego przemysłu motoryzacyjnego;
- ciąg dalszy znęcania się nad urodą BMW X6.
Niepotrzebne skreślić

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: wyraz rozpaczy z powodu upadku polskiego przemysłu motoryzacyjnego
Zawsze mi się wydawało, że coś musi istnieć żeby upadło. Nasz przemysł motoryzacyjny został zabity zanim się narodził.
- WiS
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, no dobra - skreśliłeś trzeci punkt
A tu coś jeszcze bardziej inspirującego estetycznie:
http://moto.onet.pl/183862,7243704,1,zd ... #id7243674

A tu coś jeszcze bardziej inspirującego estetycznie:
http://moto.onet.pl/183862,7243704,1,zd ... #id7243674