F1 2010
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: F1 2010
Obraz też będę miałvibowit pisze: So What!, powiem Ci na ucho jak odpalić BBC iPlayera.![]()

Odkad jedyny sensowny komentator (Mikolaj Sokol) przestal wspolpracowac z Polsatem szukalem sposobu zeby ogladac transmisje z BBC. Juz nawet mialem postawionego w UK slingbox'a zeby streamowac ja przez net. W koncu (w ten, lub inny sposob (PW)) udalo mi sie dorwac do transmisji. Po paru kombinacjach zrobilem taki setup:
- lewy ekran - live timing (nagrany wczesniej programem rtsrp - http://rtsrp.webproject.pl/)
- srodkowy - transmisja BBC, avi
- prawy - on-board, avi
Taki maly pit-wall.
On-board to kolejny kanal, ktory udostepnia BBC. Jest na nim tylko obraz z kamer na bolidach, bez komentarzy, z czystym, rasowym dzwiekiem silnikow. Czesto w glownej transmisji nie widac niektorych rzeczy, ktore sie dzieja na torze i ten on-board od czasu do czasu to wspomaga. Niestety nie jest to to co kiedys bylo w Canal+ ale i tak duzo nadrabia w porownaniu do ogladania samej transmisji.
Z tego co wiem, mozna byloby dorzucic jeszcze czwarty ekran z zywym podgladem pozycji kierowcow na torze, ktory jest podobno udostepniany na stronie BBC podczas wyscigu - nie testowalem jeszcze, ale sprawdze na SPA.
Polecam podobny setup, przynajmniej wyscig + live-timing, jesli ktos chce wyciagnac z F1 duzo wiecej esencji...
- lewy ekran - live timing (nagrany wczesniej programem rtsrp - http://rtsrp.webproject.pl/)
- srodkowy - transmisja BBC, avi
- prawy - on-board, avi
Taki maly pit-wall.

On-board to kolejny kanal, ktory udostepnia BBC. Jest na nim tylko obraz z kamer na bolidach, bez komentarzy, z czystym, rasowym dzwiekiem silnikow. Czesto w glownej transmisji nie widac niektorych rzeczy, ktore sie dzieja na torze i ten on-board od czasu do czasu to wspomaga. Niestety nie jest to to co kiedys bylo w Canal+ ale i tak duzo nadrabia w porownaniu do ogladania samej transmisji.
Z tego co wiem, mozna byloby dorzucic jeszcze czwarty ekran z zywym podgladem pozycji kierowcow na torze, ktory jest podobno udostepniany na stronie BBC podczas wyscigu - nie testowalem jeszcze, ale sprawdze na SPA.
Polecam podobny setup, przynajmniej wyscig + live-timing, jesli ktos chce wyciagnac z F1 duzo wiecej esencji...
Miejsce mialem na trybunie Danubius (3 rzad - max. 15 metrow od toru). Bylo troche wolnych miejsc, szczegolnie na kwalifikacjach, wiec sie przemieszczalismy. Widok na zakret, na ktorym wylecial Massa rok temu, kolejny, prosta, i jeszcze dwa ukladajace sie w "S"mizoo pisze: Miales pewnie dobry widok na telebim?
Fajnie zobaczyc F1 na zywo, ale bez live timingu i komentatorow z BBC to jednak nie jest ten sam wyscig i te emocje.

Fakt, po kwalifikacjach nie wiedzialem, kto ktory jest... Czlowiek uczy sie na bledach - nastepnym razem kupuje lokalna karte SIM i bede sledzil Polsat Sport przez live stream

Life is a Joke !
@lbert, byles w czwartek?
Jesli masz weekend pass i przyjedziesz w czwartek rano to mozesz wejsc na pit-lane i ogladac wszystko z bliska. Zespoly tez wtedy czesto praktykuja pit-stop.
Jak pojechalismy na Monze tez mielismy taki plan, ale zamiast transmisji chcielismy ogladac live-timing. Problem polegal na tym, ze nie moglismy skonfigurowac polaczenia bo nikt w BOK-u Telecom Italia nie mowil po angielsku a jak zadzwonil do nich wloch to nie mieli pojecia o haslach do polaczen gprs itp... i 30 euro poszlo sie... turlac.
Tak jak przeczuwalismy ogladanie samego wyscigu (telebim byl daleko na curva parabolica) bylo srednio emocjonalne z tych samych powodow, ktore wspomniales - ciezko sie zorientowac co sie dzieje.
Pozniej zauwazylem, ze kilka osob ma jakies przenosne, male ekrany ze sterczaca antenka (w BBC widac, ze od 2 wyscigow Coulthard sie tez czyms takim bawi) i podejrzewam, ze to wlasnie sposob na ogladanie transmisji na zywo (a moze i nawet umozliwia wybor kamer?)... Trzeba to bedzie zweryfikowac. ;)
PS Kilka fotek z Monzy 2007 - http://mizoo.pl - niestety z samego wyscigu nic nie mam bo aparat mial swoje lata i lubil sie wylaczac w najmniej odpowiednich momentach. ;)
Jesli masz weekend pass i przyjedziesz w czwartek rano to mozesz wejsc na pit-lane i ogladac wszystko z bliska. Zespoly tez wtedy czesto praktykuja pit-stop.
Jak pojechalismy na Monze tez mielismy taki plan, ale zamiast transmisji chcielismy ogladac live-timing. Problem polegal na tym, ze nie moglismy skonfigurowac polaczenia bo nikt w BOK-u Telecom Italia nie mowil po angielsku a jak zadzwonil do nich wloch to nie mieli pojecia o haslach do polaczen gprs itp... i 30 euro poszlo sie... turlac.

Tak jak przeczuwalismy ogladanie samego wyscigu (telebim byl daleko na curva parabolica) bylo srednio emocjonalne z tych samych powodow, ktore wspomniales - ciezko sie zorientowac co sie dzieje.
Pozniej zauwazylem, ze kilka osob ma jakies przenosne, male ekrany ze sterczaca antenka (w BBC widac, ze od 2 wyscigow Coulthard sie tez czyms takim bawi) i podejrzewam, ze to wlasnie sposob na ogladanie transmisji na zywo (a moze i nawet umozliwia wybor kamer?)... Trzeba to bedzie zweryfikowac. ;)
PS Kilka fotek z Monzy 2007 - http://mizoo.pl - niestety z samego wyscigu nic nie mam bo aparat mial swoje lata i lubil sie wylaczac w najmniej odpowiednich momentach. ;)
So What!, streamy BBC
mizoo, te onboardy to jest transmisja na red buttonie? Bo słyszałem, że przez red button można sobie wybierać dowolną kamerę, ale nie dotarłem do tego, co i jak.
mizoo, te onboardy to jest transmisja na red buttonie? Bo słyszałem, że przez red button można sobie wybierać dowolną kamerę, ale nie dotarłem do tego, co i jak.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, wiem, ze to bylo mozliwe na C+ wiele lat temu, ale o Red Button nic nie slyszalem...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
eMTi pisze: So What!, streamy BBC
Sorry ...
Unfortunately, your country is not currently supported.
At this time, TVCatchup is available only in the United Kingdom.
dziwne.. przy rejestracji Ci to wyskoczyło? Próbowałeś podawać inny kraj, czy IP sprawdza?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Ano sprawdza. Trzeba znalezc jakies dzialajace proxy z adresem IP w UK i jechac przez nie.
Ja ogladalem kiedys BBC przez VPN'a - staralem sie pobrac tresci na Xbox'a ale chyba mnie przycmilo i zamiast polaczyc sie z liveboxem Tp przez kabel, zrobilem to bezprzewodowo i dupa z zasysania... wykorzystalem limit czasowy na transmisje z F1eMTi pisze: Próbowałeś podawać inny kraj, czy IP sprawdza

BBC ma pare przewag nad Polsatem - mniej reklam, lataja po pit-lane i box'ach, robia wywiady...
Life is a Joke !
Moja nie byla zadowolona, ze jade ze znajomymi w piatek na caly weekend... nie wiem, co by bylo gdybym wyjechal w srodemizoo pisze: @lbert, byles w czwartek?

Life is a Joke !
I widzisz @lbert, tu pojawia się kwestia marketingowa.. Jak byś w ten sposób zareklamował wyjazd, to trzeba by było zrobić casting, bo za dużo byłoby chętnych..@lbert pisze: Szczegolnie, ze od poczatku w planie byl Balaton, a tam wyuzdanie osiaga poziom z Majorki czy Ibizy

eMTi pisze: te onboardy to jest transmisja na red buttonie?
Tak
@lbert pisze: BBC ma pare przewag nad Polsatem - mniej reklam, lataja po pit-lane i box'ach, robia wywiady...
Na BBC wcale nie ma reklam. Stacja utrzymuje się wyłącznie z abonamentu.
O. Ferrari otwiera skromny Theme Park - http://www.designboom.com/weblog/cat/9/ ... -2010.html 

Caly godzinny program przed wyscigiem (i chyba 45 min przed qlf) to jest bajka. Prowadza go Jake Humphrey, Eddie Jordan (byly szef zespolu F1) i David Coulthard, ktorego nikomu nie trzeba przedstawiac. Caly wyscig komentuja Martin Brundle (byly kierowca F1) i Jonathan Legard.
BBC jak zawsze jest klasa sama dla siebie.
BBC jak zawsze jest klasa sama dla siebie.
siur.So What! pisze:Obraz też będę miałvibowit pisze: So What!, powiem Ci na ucho jak odpalić BBC iPlayera.![]()
![]()
czarne jest piękne...
Kangaroo TV. Jak byłem na Hungaro 2 lata temu to był nawet w wersji polskiej.mizoo pisze: Pozniej zauwazylem, ze kilka osob ma jakies przenosne, male ekrany ze sterczaca antenka (w BBC widac, ze od 2 wyscigow Coulthard sie tez czyms takim bawi) i podejrzewam, ze to wlasnie sposob na ogladanie transmisji na zywo (a moze i nawet umozliwia wybor kamer?)... Trzeba to bedzie zweryfikowac. ;)
BBC rulz to fakt. Ja oglądam na Polszmacie +live timing+telemetria McLarena+forum o F1, a potem zawsze ściągam paczkę z relacją z BBC.
W relacjach BBC najbardziej cieszy osoba Eddiego Jordana - myślałem, że się popłaczę ze śmiechu jak po GP Niemiec ciągnął na chamca za rękę Domenicalego przed kamerę żeby się wytłumaczył z team-orders

Jak ktoś chce samą fonię bez wizji to zostaje jeszcze BBC Radio 5. Ostatnio za komentatora robił Karun ChandhokSo What! pisze: BBC? Radio internetowe?

vicu, a masz jakiegoś linka do tego softu? coś nie miałem szczęścia, jak szukałem gdzieś po necie.. wiem tylko o jego istnieniu.. Wiem, że w TV dodatkowe funkcje uzsykuje się po naciśnięciu czerwonego przycisku na pilocie, ale słyszałem o sofcie robiący to samo w trakcie streamingu w necie.
eMTi, nie mam linka, bo i BBC mam normalnie w TV i jakoś nie miałem potrzeby szukaniaeMTi pisze: vicu, a masz jakiegoś linka do tego softu? coś nie miałem szczęścia, jak szukałem gdzieś po necie.. wiem tylko o jego istnieniu.. Wiem, że w TV dodatkowe funkcje uzsykuje się po naciśnięciu czerwonego przycisku na pilocie, ale słyszałem o sofcie robiący to samo w trakcie streamingu w necie.

WRC fan, co ciekawego pokazuja w telemetrii McL?
Dzieki za info o kangaroo tv. Cena jest kosmiczna za weekend ale nie wyobrazam sobie ogladania F1 bez tego na zywo nastepnym razem.
Eddie jest kozak, nie patyczkuje sie z zadnym z szefow zespolow, a to stwierdzenie do Whitmarsha po QLF GP Kanady szczegolnie przypadlo mi do gustu: "Martin, chciclabym Ci pogratulowac swietnego rezultatu. Inni placa miliony $ za urwanie z okrazenia 0,2s kiedy Wy po prostu nalaliscie Lewisowi za malo paliwa."
Lewis musial wtedy zgasic silnik po ost. okr. QLF zeby starczylo paliwa na kontrole techniczna i dostal za to tylko reprymende. ;)
Dzieki za info o kangaroo tv. Cena jest kosmiczna za weekend ale nie wyobrazam sobie ogladania F1 bez tego na zywo nastepnym razem.
Eddie jest kozak, nie patyczkuje sie z zadnym z szefow zespolow, a to stwierdzenie do Whitmarsha po QLF GP Kanady szczegolnie przypadlo mi do gustu: "Martin, chciclabym Ci pogratulowac swietnego rezultatu. Inni placa miliony $ za urwanie z okrazenia 0,2s kiedy Wy po prostu nalaliscie Lewisowi za malo paliwa."
Lewis musial wtedy zgasic silnik po ost. okr. QLF zeby starczylo paliwa na kontrole techniczna i dostal za to tylko reprymende. ;)
Oprócz tele są komunikaty team radio i fajnie widać jak Lewis'ek płacze jak go jakiś zdublowany kierowca nie chce przepuścićmizoo pisze: WRC fan, co ciekawego pokazuja w telemetrii McL?

ZTCW to czasem są jakieś promocje.mizoo pisze: Dzieki za info o kangaroo tv. Cena jest kosmiczna za weekend ale nie wyobrazam sobie ogladania F1 bez tego na zywo nastepnym razem.